29 Януари, 2023 20:38 18 807 184

Френските евреи се намесиха във войната между Русия и Украйна

  • франция-
  • евреи-
  • аушвиц-
  • украйна-
  • русия

Арно Кларсвелд използва честването на годишнината от освобождаване на концлагера Аушвиц за да излезе от храста на „мълчанието“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Направиха го в деня на „Холокоста“. Със сигурност възмутени от отказа на полският президент Анджей Дуда руски представители да присъстват на годишнината от освобождението на концлагера Аушвиц, който руснаците освободиха на 27 януари 1945 г. Те реагираха остро чрез серия изяви на техния адвокат и говорител Арно Кларсфелд.

Арно Кларсфелд е син на Серж и Беате Кварсфелд – най-големите „ловци на френски нацисти“, имащи кръв на ръцете си. Запознават се в Париж на 11 май 1960 година. Това е денят в който Мосад залавя Адолф Айхман в Аржентина. Знак на съдбата, който определя борбата им за оповестяване на истината и получаване на съответното възмездие на виновниците за извършените престъпления. В последствие двамата се посвещават на преследването на нацистите, криещи се под чужди имена в Латинска Америка. Най-известният е Клаус Барби, уловен благодарение на тях в Боливия през 1983 г. и осъден за „престъпления срещу човечеството“.

Арно Кларсвелд атакува фронтално всички западни илюзии относно Украйна. Първата от тях е вероятната победа над Русия. Втората е твърдението, че Украйна е демократична държава, която защитава европейските ценности и третата е, продължаващият антисемитизъм, липса на каквото и да е покаяние пред погрома извършен над украинските евреи.

Не е трудно да се стигне до заключението на Кларсвелд, че една страна-континент като Русия, не може да бъде победена от страна три път по-малочислена от нея, без намесата на НАТО. Зеленски го знае и поради това не спира да изисква все по-голяма подкрепа и дори намеса на Запада. То не бяха оръдия за противовъздушна охрана, стрелба на Запорожката централа, то не бяха дронове, стигна се до танкове и вече са необходими и самолети. По всяка вероятност и дори да бъдат задоволени капризите на Зеленски, танковете няма да пристигнат изведнъж и броят им е около 300 в най-добрия случай. Противниците им разполагат с повече от 1000. Украинците могат да се научат да карат немски и американски машини, но докато започнат да стрелят с тях ще е необходима специфична поддръжка. Време за обучение на техници поправящи танкове и самолети на НАТО няма. Те трябва да бъдат внесени от страните членки на съюза. Това означава, че силите на НАТО влизат във война с Русия. На тази хипотеза Арно Кларсвелд се противопоставя категорично. Той казва: “Ние (французите) за Донбас няма да се бием!“

Известният адвокат разобличава твърденията, че Украйна е демократична държава, която защитава европейските ценности. „Тя е най-корумпираната държава в Европа!“ - казва той. За да не го определи някой за привърженик на Путин, Арно Кларсвелд слага корупцията в Русия на същото ниво като Украйна.

Какви са ценностите на народ, който тачи Стефан Бандера и Симон Петлюра, водачи на метежници провели 1500 погрома върху евреите между 1915 и 1944 година? - пита Кларсвелд. Труповете на жертвите са се разлагали с дни по улиците на Киев и Лвов. И днес цивилизована Европа мълчи пред потомците на „Сотниците“ възпитали няколко поколения с девиза: „Нашите врагове са Полша, Русия и „чифутите“? С подобна идеология всяко нормално европейско общество би потънало в дън земята, но не и украинците.

В Киев, Виталий Кличко въпреки решение на Административния съд, преименува булеварда „Московский проспект“ на името на украинският националист с еврейска кръв на ръцете – Степан Бандера.

Арно Кларсвелд използва честването на годишнината от освобождаване на концлагера Аушвиц за да излезе от храста на „мълчанието“ и да размаха подобно на българските катаджии – палката пред военнолюбителските илюзии.

Подобна изява направи и внукът на генерал Де Гол преди месец, но призивът му остана почти не чут. И кой да го чуе, когато единственото усилие което е направил през живота си миропомазаният внук, е да излезе от утробата на майка си.

Арно Кларсфелд е борец „от сой“. Той е автор на указател с 70 000 еврейски мъченици, от които 11 000 деца заминали без билет за връщане за лагерите на смъртта в Германия и Полша.

На Зеленски, Дмитро и Кличко ще им бъде много трудно да убедят адвоката на френските евреи, че техните войници защитават европейските ценности.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 348 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хорст

    482 51 Отговор
    Бандерите са фашисти и България подържа фашистите също като едно време. Да не се оплаквате пак от окупация българи!

    Коментиран от #172

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Катин беше правда, а не клане!

    333 49 Отговор
    Полските подлоги пак ще плащат данък на Москва

    Коментиран от #32, #76

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ами

    410 33 Отговор
    Еврейте не са ми любимци, ама тоя горе долу е прав
  • 8 Адам Хилтън

    320 19 Отговор
    Той Запада забрави че имат евреи които не са милиардери ционисти.

    Коментиран от #132

  • 9 Последния Софиянец

    370 25 Отговор
    В лагерите на смъртта надзирателите и екзекуторите са били Бандеровци.Немците се гнусяли да докосват евреи.

    Коментиран от #29, #130

  • 10 Тизе

    96 33 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Най големия тъпунхер
  • 11 ..леле , КАКО !

    373 20 Отговор
    Добре е да се отбележи , че през 2-рата Световна Война , украинците са предавали на фашистите своите съседи евреи и са ги обирали лично ! Участвали са в доброволчески отряди , които са избивали и пращали евреи в концлагерите ! Подобно е било положението и в Полша и Украйна ! Фактите са си факти и то лесно проверими !
  • 12 Хохо Бохо

    49 455 Отговор
    Ако я нямаше Украйна, фашистът Путин щеше да нападне Полша, Балтика, България.. и т.н.
    Може да не е точно в такъв ред, но е точно това, което би направил...

    Коментиран от #18, #48, #106, #169, #184

  • 13 У вазе

    136 15 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Тъпотията е на мода
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 РЕАЛИСТ

    207 16 Отговор
    Ловният сезон бе открит. Руските милионери обявиха награда от на 10 милиона рубли за всеки унищожен Абрамс. Статия във Вашингтон пост. САЩ дава танкове , само за да накара Шолц да даде Леопард. Това бе бе условието на Германия

    Коментиран от #19

  • 16 защо

    84 7 Отговор
    Ами сега??
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РЕАЛИСТ

    52 85 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Стига глупости. Нали България, Полша и Прибалтика са в НАТО и ги пази член 5-ти.

    Коментиран от #25, #84, #150, #160

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Най-накрая

    263 16 Отговор
    Една правдива статия , която казва много неща за нацистка Украйна с герои като Бандера , издевателствал меко казано над евреи и поляци . Гледайте филма Волин ! ( за Волинското клане )

    Коментиран от #36

  • 21 МИРИЗЛИВАТА КРАВА

    92 11 Отговор

    До коментар #17 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Те при нас са отдавна. Държат Фед. Резерв . ВПК И ИКОНОМИКАТА . От хиляди години комадваме и парата е при нас. Блажени са вярващите/ балъците.
  • 22 007

    28 238 Отговор
    Май този п@ лячо е пропуснал кой и кога започна тази война и че Зеленски просто брани родината си. Те защо не подарят Израел на Палестина ами се бият с всички средства??????🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #156

  • 23 Абе ......факти

    157 11 Отговор
    събирайте си мозъка че......u s посланика ще ви дърпа ушичките. Той дърпа ушичките на непослушните в българия.
    Как може да пускате тази антигейска истина. И то каза на от адвоката на френските евреи.
  • 24 Просто човек

    21 160 Отговор
    Пак изпълзя тая путинска марионетка...Пфу
  • 25 Хохо Бохо

    25 158 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    То затова Швеция и Финландия ще влезнат в НАТО, за да са защитени от фашиста Путин..

    Коментиран от #61

  • 26 Катин беше правда, а не клане!

    122 20 Отговор

    До коментар #19 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Полските подлоги пак ще плащат данък на Москва
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Добре са им го казали

    173 14 Отговор
    В момента не се знае кой какво краде в Украйна. Чу се, че били продали златото от Украинския резерв. Да пратят и одитори от САЩ ... може да си представите какви кражби се извършват. Поляците и Балтийските страни с тяхната анти-Руска кампания се оляха отвсякъде. Но затова са виновни от Европейския Съюз – дадоха им милиарди ... и тия си помислиха, че са станали голяма работа.
  • 29 БАЙ КУРТИ

    135 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Забрави да споменеш и ХЪРВАТИТЕ/УСТАВИТЕ. Чак военните от от SS са се отвръщавали от издевателствата над пленници в един вид са , искали да се покажат, че са по добри от БАНДЕРОВЦИТЕ .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахаха

    110 14 Отговор

    До коментар #5 от "Катин беше правда, а не клане!":

    И не само те. Морален данък няма да могат и внуците им да изплатят на Русия.

    Коментиран от #35

  • 33 Петров

    76 15 Отговор

    До коментар #19 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Руснаците ще те пребият с лопата също като Грозев

    Коментиран от #133

  • 34 ХАХАХА

    176 14 Отговор
    Не мога да повярвам ,че са допуснали да се публикува тази статия . Много ми хареса ,направо ги разби бандеровци и всякакъв вид еврофащски "миролюбци"
  • 35 АНТИФАШИСТ

    122 11 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Дълг на всеки нормален човек е да денацифирва фашистите иначе пак световна война.
  • 36 божидар чеков

    48 6 Отговор

    До коментар #20 от "Най-накрая":

    благодаря!
  • 37 Реалист

    130 17 Отговор
    Всички които последните 9 години са пропагандирали за фашистите от Киев и ФАЩ ще плащате данък. Чичо Сорос няма да може да ви спаси.
  • 38 ъухбгтх

    157 13 Отговор
    Като чета коментарите и ми става ясно че т.н. Запад е обречен на гибел. Чета писанията на всички срещу Путин и Русия, и се чудя в състезанието кой е най глупав кого да наградим с 1то мясо. Хубаво е че от козяк наемат най простите българи за слуги, та гарантирано ще се провалят. Как е възможно да ядат български хляб толкова прости същества и да мърсят държавата ни това е една голяма трагедия. Как го допуснахме? Само за 33 г. "демокрация" и вече има произведени и завършени пълни глупаци.

    Коментиран от #42, #90

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Борислав

    20 101 Отговор
    „Тя е най-корумпираната държава в Европа!“(за Украйна).
    Авторът забравя за Русия и режима на Путин. Пригожин сигурно е интелектуален предприемач, а пубертетите Рогозин и Медведев не стават за нищо.
    Иначе Русия и руският народ са велики, но не и при Путинския режим.
  • 41 Турчин

    18 115 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Българите са фашисти ,убивали своите събратя в Македония и Беломорието през окупацията 1941—1944.
    Стотици деца са измрели от глад в Гърция.Дори в романът “Тютюн” го пише.
    Фашисти сте били и фашисти ще останете

    Коментиран от #43, #165

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вано

    97 15 Отговор
    Мисля,че войната е Украйна ще завърши както Виетнам и Авганистан за САЩ.След,като Русия накара САЩ,Германия,Англия и Франция да покажат оръжия последно поколение тогава ще направи масирани атаки и САЩ ще се изтеглят тихо и останалите това е Виетнам
  • 45 Най-после

    113 15 Отговор
    Някои от евреите най-после ги набра срам и ги загриза съвестта. Западните укри са нацистки зверове и заслужават само едно - куршум.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 РЕАЛИСТ

    87 10 Отговор

    До коментар #19 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Пиша ти какво пише в руската преса. Официално някакъв артист го обяви. Не съм си го изсмукал от пръстите. Интересно ми е, какво очакваш да се промени с вкарването на 300 стари танка, като Абрамс и на Леопард в държава, която има 22 хиляди.

    Коментиран от #68, #92, #128

  • 48 Българин 681

    40 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Хохо Бохо ли си?
    Или Чики--рики?
  • 49 гост

    58 6 Отговор
    Респект нямам думи
  • 50 Ост

    78 17 Отговор
    На колене укриландия да живее РУСЯ
  • 51 хааааа

    16 65 Отговор
    Божидар Чеков, напъни се още 100-на пъти, белким те забележат и ти хвърлят някой сребърник....подлллога непоискана....

    Коментиран от #54

  • 52 🇧🇬🇪🇺💯

    10 58 Отговор
    Ммдаа, от целата статия разбрах че
    ❗️🐑 Българските Катаджии са Рамахали Палката на Световните Военолюбци и Бандера, ерго Българските Катаджии са Ловци на Нацистки Престъпници, ся за кфо беше статията❓🐑
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Сталин ... пък руснаците?

    57 10 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    Еее... Сталин избил, пък защо руснаците главорези?Сталин е грузинец.Сталин е репресирал политически противници - меншевики,анархисти,есери и притаили се троцкисти. При това съвсем недостатъчно е прочистил армията и затова през м юни,юли,август 1941г. на Западното направление към Ленинград погромът е пълен. Пак там армията ня ген. Власов преминава на страната на нацистите.

    Коментиран от #83

  • 56 Само да питам

    53 7 Отговор

    До коментар #53 от "007":

    Защо, мислиш си, че ще ти се размине ли шпионин пропагандист фашиски ?

    Коментиран от #59

  • 57 ТТТ

    19 81 Отговор
    Този представител на френските евреи буквално повтаря северномакедонците, които имат много против бугарите фашисти, но мълчат като някакъв полов орган стане ли въпрос за истинските им окупатори- хитлериска Германия. И тоя виновни били украинците за еврейските погроми, а не немската управа. Много е лесно да скачат имено сега на Украйна.

    Коментиран от #155

  • 58 🇧🇬🇪🇺💯

    8 44 Отговор
    Мммдаа, требва да напрайм паметник на 🐑❗️Българският Катаджия с Палка на която пише Стоп Нацизмът със знак Забранено❗️🐑 ерго да живее Българският Катаджия борец против Фашизма/Капитализма/Комунизма и слдващият изьм къфто и да е ❗️🐑
  • 59 007

    13 73 Отговор

    До коментар #56 от "Само да питам":

    Пише се фашистки! Като господарите ви в кремъл! 🇧🇬🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇧🇬
  • 60 Как така заловен в Аржентина?

    31 6 Отговор
    Отвлякан е.Иначе аржентинските гранични власти на летището не само,че нямаше да го пуснат,а големи недоразумения биха си имали похитителите при разкриване.Но...отворил им се парашута,минали проверката и упоеният Айхман се отзовал в Тел Авив.Пак подобен случай с друг един не помня му името.Могли са да го убият в Буенос Айрес отмъстителите на МОСАД,но реакцията на местното население срещу мнозинството евреи,живеещи там и страхът от разправа,включително и погроми ги кара да го подмамят в Монтевидео и да го утрепят с чукове.Та...изразявайте се правилно журнали!

    Коментиран от #161

  • 61 РЕАЛИСТ

    83 13 Отговор

    До коментар #25 от "Хохо Бохо":

    Сталин можеше да ги размаже и Швеция и Финландия, затова че участваха на страната на Хитлер. По милост ги остави да бъдат буферна зона и необвързани. Сега пак си показаха рогата.
  • 62 Шайка

    33 13 Отговор
    Евреите са най големите подпалвачи на войни....
  • 63 Радостното е,че...

    101 9 Отговор
    ...вече Европа се събужда и все по-често се чуват трезви мнения,относно войната в Украйна...!
  • 64 Българин

    7 34 Отговор
    4 коментари направих и всички са върха на интелигентността ми.Само колко съм умен ,направо съм върха .Тук освен мен никой не може да прави такива коментари които са върха на остроумието и мисълта .
  • 65 източна ромелия

    48 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Гледай запада да не глътне вода преди това
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ами

    67 10 Отговор
    как може да допускате такива статии - украйна ще победи и степан бандера е светец - малко не го харесват поляците ама то си е техен проблем....и давайте по бързо пари, танкове, самолети и подводници

    Коментиран от #70

  • 68 Да!Така е!

    47 5 Отговор

    До коментар #47 от "РЕАЛИСТ":

    Днес бе обявена наградата от руски милионери,пожелали анонимност...!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Искаме и още...!

    62 4 Отговор

    До коментар #67 от "ами":

    ,,давайте по бързо пари, танкове, самолети и подводници"
    Искаме и...- Летящи Чинии...!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Демократ

    67 13 Отговор
    Народ, който разрешава на една соросоидна върхушка да въвлече страната му срещу Русия заслужава да изчезне от картата. Ако на тези избори не застанем зад Нинова, която единствена го заслужава, тогава ще се прокълнем. Съжалявам, че гласувах за Герб досега и съм демократ по убеждение. Не мога да повярвам, че след 33 г. сме в изходна позиция.

    Коментиран от #171, #182

  • 76 някой

    39 9 Отговор

    До коментар #5 от "Катин беше правда, а не клане!":

    Не се знае кой организира Катинското клане.Русия публикува документи за това,че е "операция под чужд флаг"
  • 77 Помак

    4 13 Отговор
    ..това нешто е минало прес гоогле транслате ...неграмотна работа !
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 !!!?

    20 42 Отговор
    Руските нацисти днес !!!?

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ти си

    59 9 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    Първо вземи и се култивирай малко - Сталин е грузинец !
    Второ взели и се култивирай малко - поинтересувай се малко кой наистина е най-големия главорез убили с две бомби 226000 души !
    Няма да ти давам примери за сравнение защото в един момент ще излезе че по брой убити хора руснаците ше са като ангели небесни пред американците ...
  • 83 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор

    До коментар #55 от "Сталин ... пък руснаците?":

    Абе малко корекция. Генерал Власов на е бил командващ 2-ра ударна армия при Ленинград. Обкръжен се предава и се съгласява на сътрудничество с немците.
  • 84 един от многото

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Членовете не пазят, Нужно си е контрол или предпазно средство!
  • 85 България над всички други!

    48 8 Отговор
    Е, нашите евроатлантици защитават бандеровците.

    Коментиран от #123

  • 86 !!!?

    29 10 Отговор
    Г-н Чеков, нивото на корупция не е критерии, който определя дали една държава е демократична. Апропо, самият израелски Министър председател Нетаняху е подсъдим за корупция, но това не означава, че Израел не е демократична държава !!!?
  • 87 Да си знаеш

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    М а н г о и 1000 пъти да се напишеш българин, българин няма да станеш! Психолозите отдавна са се изказали по този въпрос, това е комплекс.
  • 88 Роки

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Колкото минуси да ти сложат читателите тук все ще са ти малко,жалко че се зовеш българин, защото има за какво да се срамувам
  • 89 Госあ

    8 22 Отговор
    Много подвеждащ и хлъзгав текст. Типично по чифудски. Петен е сериозен мъж. Точен. Французин. Подчертавам французин. Характерно е, че емигрантите стават досущ като евреи. Особено някои, които не блестят с професионални качества.
  • 90 бившите

    39 6 Отговор

    До коментар #38 от "ъухбгтх":

    Прав си , но те не са глупаци , а най-долни мерзавци , които нямат никакви морални ценности и бяха инсталирани във власта от краварите , защото само такива безскруполни личности ще им продадат и подарят държавата си . За това ние не сме виновни , Горбачов и Елцин ни подариха на краварите и за малко и в Русия щеше да стане същото . Добре че бившите руски институции за сигурност и защита на държавата успяха да вземат отново власта в свои ръце . Дали ще стигнат и до нас , предстои да се разбере .
  • 91 Макробиолог

    15 4 Отговор
    Не зная за холокоста,но гледайте какво прави държавата Израел в момента и си отговорете на въпроса има ли шансове Украйна или евреите нещо са се объркали
  • 92 Ти си

    13 5 Отговор

    До коментар #47 от "РЕАЛИСТ":

    Грешка , Русия разполага с 12420 танка - сега разбира се са по-малко ...

    Коментиран от #97, #98

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Госあ

    10 22 Отговор
    И как може френски еврей да казва “ние французите” чифудите са по вредни и от мароканците и българите във Франция.
  • 95 НЕКРОЛОГ ЗА 40 ДНИ ЗА ФАШ

    24 3 Отговор
    ДА ГИ ПОМЕНЕМ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ЦРУ ДЕТО ГИ ПОДПАЛИХМЕ ЖИВИ В ПОСОЛСТВОТО И УМРЯХА АГЕНТИТЕ УБИЙЦИ ОТ ЦРУ ДЕТО С ДРОНЧЕТА ОТ БЪЛГАРСКАТА БОГОЙЗБРАНА ЗЕМЯ УБИХА СЮЛЕЙМАНИ ИРАНЦИТЕ ИЗБИХА ВСИЧКИ ХОРА В ЕМБАСИТО - СМЪРТ ЗА АМЕРИКА СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #101

  • 96 Госあ

    8 35 Отговор
    професионалния русофил няма политически или социални предпочитания, той ненавижда запада към който неистово пълзи, само защото е по печеливш от Русия. Наистина са по безгръбначни и от западните подлоги. Онея поне не живеят в Русия. Нали така, ве ? Простолюдие неземно.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 РЕАЛИСТ

    24 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ти си":

    Добре, ще бъда по-точен. Гугъл казва, че Русия разполага с 22710 танка. Доволен ли си. Намалил съм ги със 710.

    Коментиран от #108, #113, #115

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Анджело

    19 5 Отговор
    Браво! Гласът на разума и истината!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 мдаааа

    5 22 Отговор
    Френските евреи , Полша , Бандера , Аушвиц ... Неква лютеница .. А Катин - Кога ?!!
  • 103 Равнопоставеност

    25 4 Отговор
    По въпроса за танковете - от една страна оценката на Гугъл е малко занижена около 27000 са били. От друга това е приблизителна бройка преди започването на военната операция - към момента бройката може да е намаляла. Съвсем друг е въпроса, че се и произвеждат нови, които заменят старите модели по складовете. Според мен в момента никой освен руските генерали не могат да дадат приблизителна бройка на танковете в РФ, а по модел съвсем пък не.

    Коментиран от #107

  • 104 чифутски номера

    16 13 Отговор
    С..този холокост световния чифутизъм ще.изнудва света за хиляда години напред.
  • 105 Перо

    24 2 Отговор
    Остава да го чуят в Германия,Англия и САЩ!
  • 106 Ренегат

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Много важно.
  • 107 путин е гей

    6 32 Отговор

    До коментар #103 от "Равнопоставеност":

    Тези алчни за пари руски генерали корумпета освен да мислят как да крадат със сигурност нямат никаква представа с какво разполагат сигурен съм.

    Коментиран от #117

  • 108 Ти си

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "РЕАЛИСТ":

    Колега , поне ние трябва да се придържаме към проверени факти а не да се превръщаме във Факти.бг ....
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Равнопоставеност

    22 10 Отговор
    Статията е доста тенденциозна и използва определения, като "с кръв по ръцете" за родителите на г-н Арно Кларсфелд заради това, че са изправяли пред съда нацисти. А може би трябва да са като жабите и да помнят по 2 минути след това да забравят за холокоста? А може би нацистите било то немци или украинци не са с кръв по ръцете? А американските войници участващи във втората световна? Макар и малко на брой те не са ли били с кръв по ръцете? Не намирам нищо достойно и човешко в това да избиеш 11000 деца или пък да пуснеш атомни бомби над цивилни жени и деца, но да заловиш и осъдиш извършителите на подобни нечовешки деяния го намирам за достойно за уважение! Аналогията с българските катаджии също е може би нелеп и даже доста жалък опит за асоциация с елемент на корупция, а истината е че никой нормален човек не би воювал за кефа на ояли те се политици. Ако имат деца могат да ги върнат от чужбина и да пратят тях в Украйна да поправят танкове. Най-голямата грешка на един политик би била да връчат автомат на човек който не иска да се бие за запазването на тяхното благосъстояние и власт. Защото автомата не стреля сам и не избира сам по кого. Предполагам, че ще предложат пари и някакви бедни и глупави хорица може да се вържат.
  • 112 Токсик

    53 5 Отговор
    Българските продажни марионетки във властта , наричащи се евроатлантици, открито подкрепят един изцяло престъпен фашистки режим в Киев дошъл на власт с помощта на кървав преврат организиран от терористичната организация наречена НАТО. Не стига това, но и всячески се опитват да направят съучастник и българския народ, за което няма да им бъде простено по никакъв начин! Поздравление, иначе за материала, явно е изпуснат от евроатлантическата цензура!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ами

    3 40 Отговор
    Да вземат да помогнат на Украйна да залови руския неонацист Вовата и неговата шайка !
  • 115 000013

    2 10 Отговор

    До коментар #98 от "РЕАЛИСТ":

    Сравнение на военната сила на НАТО и Русия през 2022 г

    отличителен белег НАТО Русия
    персонал - -
    Общ военен персонал 5,405,700 - 1 350 000
    активни войници 3 366 000 - 850 000
    резерв 1 301 000 - 250 000
    паравоенни части 738,700 - 250 000
    ВВС - -
    ВВС като цяло 20,723 - 4.173
    Изтребители/прехващачи 3,527 - 772
    Наземни щурмови самолети 1,048 - 739
    транспортни самолети 1,543 - 445
    Специални самолети (напр. разузнавателни) 1,014 132
    самолет танкер 678 - 20
    общо хеликоптери 8,485 - 1,543
    боен хеликоптер 1,359 - 544
    сухопътни войски - -
    основен боен танк 14,682 - 12 420
    бронирани превозни средства 115,855 - 30.122
    самоходна артилерия 5,040 - 6,574
    буксируема артилерия 5,495 - 7,571

    Коментиран от #118, #120, #124, #154, #164

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Равнопоставеност

    27 3 Отговор

    До коментар #107 от "путин е гей":

    От една страна съвсем наскоро в Украйна се оказа, че има завишени няколко пъти цени на стоки купувани за фронта и даже като се разчу в западните медии отстраниха няколко министри и генерали. От друга страна аз не знам някъде по света генералитета да работи само за слава и почести - навсякъде е за пари. Нещо повече предполагам, че един Руски генерал взима по-малко от един американски например и от тази гледна точка е по-малко алчен и определено по-принципен защото въпреки по-ниското заплащане си върши работата.
  • 118 да питам

    1 14 Отговор

    До коментар #115 от "000013":

    Дали са наблегнали на буксируемата техника заради Армата- та ? И сваленият самолет от бензиновоз ...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 РЕАЛИСТ

    31 3 Отговор

    До коментар #115 от "000013":

    И кво, ще се плашим ли? НАТО включва държави с за с не 1 милиард население. Русия бе е че само 150 милиона. Затова пък има по-добри ракети и по-добра ПВО. Те знаят , че хиените са много и затова развиха добре ядрените си сили. Качество, а не количество. Русия има в момента по-добри карти и е спокойна обстановка за бъдещето си. Да му мислят лузърите.
  • 121 А питам

    36 2 Отговор
    И никой не се сети да пита - ЗАЩО чак сега, след близо година от войната евреите се сетиха да протестират??

    За фашизма в Украйна се знаеше много преди това, още от убийствата в Донецк и Луганск
  • 122 Ъъъ

    6 18 Отговор
    Единствената теория спорят която Украйна не защитава европейските ценности да ти е “1500 погрома върху евреите между 1915 и 1944” - история от преди 100г…?
    Ами в момента и аз не защитавам нахлуването на Русия в Украйна, но пък уважавам историята и традициите и.
    Нямат нищо общо времената и не може адвоката да настрои мнението на човечеството, със стари жокери от преди 100г
  • 123 Сбъркал си рейса , пич

    1 16 Отговор

    До коментар #85 от "България над всички други!":

    Сигурен съм , че вместо България , си искал да напишеш русия ... Това се нарича лицемерие ..
  • 124 Браво

    32 3 Отговор

    До коментар #115 от "000013":

    благодарен съм, че изкара това сравнение - да се види срещу какво воюват руснаците и в същото време, лупат джендърите като маче у дувар
  • 125 Хохо Бохо

    5 42 Отговор
    Добре, че го има фашиста Путин, че да оценим колко важно е НАТО за нашата защите от фашиста Путин.
    Хайде, Путин, ела нападни България за да разбереш какво е НАТО!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Хааа

    2 37 Отговор
    Викам да дойдат със крайцера Масква или направо със адмирал Кузнецов….
    Жалкарите…
  • 128 ха ха хааа

    18 5 Отговор

    До коментар #47 от "РЕАЛИСТ":

    Да бе и като се има предвид , че Вован " още не е почнал" да воюва ... 🤭😁 , спукана им е работата ..Тая почти една година са само учения ..
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Рошко

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Адам Хилтън":

    Е как да забрави бе, бил гел какъв е зукърбърг ротшилд сорос рокфелер, абтсмович казва така аз първо съм евреин и после руснак навсякъде по централаните части макдоналдс с на голямата гмо помия като включим и кока кола и медии и картината става ясна не на последно фармацията колко пъти да го пиша че те са ковчежниците на запада затова им подариха и територия наречена израел не рула няма никаква конспирация, евреите въртят света ама нещо някой им се запъва в последно време

    Коментиран от #134, #135

  • 133 мдаааа

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Петров":

    При руснаците , ЩЕ винаги е преобладаващо ...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Рошеее

    5 0 Отговор

    До коментар #132 от "Рошко":

    Тури накрая поне точка ве ..
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Какъв бил този?

    8 26 Отговор
    Син на някой си. А сам какво е направил освен да се продаде на путинския режим? Да си евреин в Украйна е много по-лесно и доходно отколкото да си евреин в Русия. Той това няма да поиска да го усети, защото ще си живурка на Запад с мръсно заработените пари.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Истината

    5 32 Отговор
    Френският евреин се държи като говорител на Кремъл и повтаря основните тези на руската пропаганда. Но услужливо забравя, че Русия винаги е била антисемитска държава. Освен това евреите в Израел са около 9 милиона, което не им пречи с помощта на американското оръжие да оцеляват близо век сред море от над 150 милиона араби, които искат да ги унищожат. И да ги разбият в две пълномащабни войни.

    Коментиран от #148

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 дебела кратуна

    22 1 Отговор
    Едно мило ми става такова... Поредният парадокс - ся аджеба кои са по-важни, евреите или украинците? Същия парадокс се появява когато "бедните" мигранти, които си приютил в либералната си държава, започнат да трепят многополови - също либерални чеда и си мамата, да се чудят либералите чия страна да вземат. Чудничко!
  • 148 Истината

    31 4 Отговор

    До коментар #142 от "Истината":

    Не става дума за Русия.
    Холандските, индийските и други медий наричат управлението в Киев режим.
    Украинският ,,национален" герой наложен от режима -Бандера е отговорен за избиването на много хора в Украйна. Прочети- Бабин Яр в Киев. Прочети Волинското клане (Волинская резня) избити са предимно поляци, цели населени места.
    Киевския режим е въоръжил нацистки батальони и не ги контролира- справка BBC.
    Голяма част от украинците се набират насила за фронта...
    Това какво общо има с Европа и този режим може ли да бъде допуснат в ЕС? Все едно да е кандидат член на ЕС Авганистан...

    Коментиран от #152

  • 149 искам да попитам

    4 31 Отговор
    А този французин одобрява ли обстрела на жилищни квартали в Украйна?
    Също така, одобрява ли това което СССР направи в Източна Европа след 1945
    За всички е ясно че ако Путин не бъде спрян в Украйна, той ще поиска първо да покори Източна Европа. Той противопоставя ли се на това Украинците и в последствие Источна Европа да се съпротивлява на Руското нашествие?
  • 150 Край

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Чакай ти, Член да те пази.
  • 151 23787

    24 2 Отговор
    Поклон пред държавата Израел заловила Айхман, провела операцията в Енетебе и т.н.
    Поклон пред евреите!
    ".. Това означава, че силите на НАТО влизат във война с Русия. На тази хипотеза Арно Кларсвелд се противопоставя категорично. Той казва: “Ние (французите) за Донбас няма да се бием!“

    А БЪЛГАРИТЕ???(българските евреи, ще кажат ли нещо?)

    Известният адвокат разобличава твърденията, че Украйна е демократична държава, която защитава европейските ценности. „Тя е най-корумпираната държава в Европа!“ - казва той. За да не го определи някой за привърженик на Путин, Арно Кларсвелд слага корупцията в Русия на същото ниво като Украйна."
    Бива да се каже нещо и за корупцията в България. Тук българските евреи няма да ни помогнат много са тактични. Чисто наша работа си е!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Макробиолог

    16 3 Отговор
    Нула тринайсти откри топлата вода-НАТО има смазващо превъзходство в обикнов въоръжения и личния състав над Русия....Да не подозираш в симпатии към Путин ,натовският сбироток тогава след като при това надмощие правят драми за 20-30 танка за украта?...или щото знаят че скочат ли и по взросламу ,след час два следващата среща ще е не в рамщайн а при Свети Петър ?
  • 154 пояснение

    12 0 Отговор

    До коментар #115 от "000013":

    Само този който го държи , и го е пробвал знае колко голям и твърд е , и колко време може да те ........... Да си вадиш изводи генерални заключения , на базата на това , кой какво е написал , е същото като да слушаш разкази за ПЧ от трети лица . Той и Гьоринг ги броеше , ама преди да го обесят , се отрови в килията си . Или го самоотровиха , щото на Нюрмбергският Процес , каза от подсъдимата скамейка неща дето не трябваше да казва .
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Йезуит

    18 2 Отговор

    До коментар #22 от "007":

    Защото Израел бе подарен на територията на Палестина.Както Косово на сръбска територия.И както Крим,Луганск,Донецк,Запорожие са руски земи подарени на Украйна от Ленин,Хрусчов,Горби,Елцин.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Алексей

    7 15 Отговор
    Фактите към ден днешен, неспоменти в този пасквил са:
    1/ путлер започна войната и избива безразборно цивилни в Украйна
    2/ Президентът Зеленски е от еврейски произход и има подръжка на целокупната еврейска общност в цял свят

    Коментиран от #159

  • 159 А на практика!

    10 2 Отговор

    До коментар #158 от "Алексей":

    Твоята точка-2,е в пълно противоречие с изявлението на френските евреи...!Значи пишеш наизуст глупости..!!!
  • 160 БАШ РЕАЛИСТ

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Интересно този ,,член",как ще се задейства заТурция и Гърция ,при една война между тях,защото през ден си разменят протестни ноти за териториални претенции...!През ден се заплашват,с военно разрешение на конфликтите им...!
  • 161 Той,Чеков си ги мисли тия на"en gross"

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Как така заловен в Аржентина?":

    Издирването на нацисти в Латин.Америка от страна на МОСАД е едно опасно дело без застраховка от лишаване от живот.Чекста как си ги дращибтам с перото- "задържан",арестуван нацист?Кой задържа?Властите,а агентите на МОСАД не са властите.Името на убития в Монтевидео е Цукурс-латвиец,знам.шеф на лагера в Рига,военопрестъпник и т.н.Оня,"задържаният" в Боливия-имаше такава случка.Чели сме я,но Аржентина не е Боливия в 60-те,а и в 80-те.Там германците,както и в Чили са на особена почит.На Чеката тия работи не са ми известни.Не е ходил там.И тая статия,дет я е тъпосал тука,не ми се види мноо редовна,прочитайки от тик,от там нещо.Той,Чеката бежси гледа македонските евреи,дет ги закараха там,тръгнал по някви измислени случки.

    Коментиран от #162

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Ей това

    3 13 Отговор
    е статия, платена 150 евро от Кремъл. 100% дезинформация.

    Коментиран от #167, #178

  • 164 Търновец

    11 2 Отговор

    До коментар #115 от "000013":

    Господине, един страничен момент който обаче може да стане основен - Китай и Иран и Северна Корея и Виетнам се нуждаят от Русия - какво ще стане ако Китай почне да дава танкове и друго въоръжение на Русите? Има и друго - тежки преговори е Конгреса на САЩ за нарастващия бюджетен дефицит и нов държавен дълг, на средната класа там новия държавен дълг не е по вкуса
  • 165 бай Ставри

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Турчин":

    Не си турчин, сръбски ром си.
  • 166 Матей преображенски

    16 1 Отговор
    А как ке погледнат на факта ,че и зеленски,и коломойски ,и най-видните украински олигарси са евреи,когато има световна афера или война,те винаги са на бАша,организатори,водачи,подстрекатели.Да не забравяме че,един от главните клонове на ционизма произлизат от Украйна и древното племе хазари--т.нар.ешкенази,за разлика от испанските евреи,сафариди.При тях всичко е сложно ,заплетено,исторически обременено,и все имат навика да изопачават и нагаждат събития и факти в тяхна полза,все те са жертвите,които после да бъдат овъзмездявани докато свят светува.Русия дава 27 милиона жертви,повечето цивилни,хитлер е имал план за заличаване на руснаците като нация,и все пак те не тръбят за геноцид и да се тръшкат пред целия свят колко са онеправдани.От кои години са обявили лов на бивши нацисти,някои набедени,по на 90-100 години и не се спират,как да изпуснат такива възможности,да влязат в мините да копат въглища ли,ми не ,те са по доходните хитрини и правят всички народи по света на бу-да-ли и ги впрягат като добитък.
  • 167 божидар чеков

    2 1 Отговор

    До коментар #163 от "Ей това":

    Кажете моля от къде да си взема парите, че броя стотинките за кисело млекце?
  • 168 хахаха

    18 0 Отговор
    Евреите: Ние лежахме в Освиенцим и това е наш празник!
    Поляците: Ние предавахме евреите на Гестапо, това е наш празник!
    Немците: Ние унищожихме 2 милиона евреи в Освиенцим, това е наш празник!
    Бандеровците: Ние бяхме надзиратели в тоя лагер и това е наш празник!
    Руснаците: А ние?
    Всички в хор: А вие дойдохте неканени и развалихте всичко това...
  • 169 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Това Путин ли ти го каза!
  • 170 ТИРбушон

    8 4 Отговор
    Не знам за позицията, която заемат в момента, но са особено дразнещи със шапчиците си. Вижте ме кой съм. Прекалено много свобода има във Франция и за араби и за евреи!!!!!


    Еднакво неприятни са ми.

    Коментиран от #176

  • 171 историкъ

    1 2 Отговор

    До коментар #75 от "Демократ":

    демократ и нинова нещо не ми се връзва?
  • 172 Болярин

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хорст":

    А ти кои фашисти защитаваш - че и България с окупация заплашваш ?Да не си мислиш, че от трибуната на Червения площад крещи БЕ, другарю ?
  • 173 Пенсионер

    15 1 Отговор
    Браво на автора за смелостта му да цитира думите на този френски адвокат за събитията в Украйна. Във Факти.бг е вече рядкост да се появяват подобни статии на тази тема.

    Коментиран от #175

  • 174 Анонимен

    1 5 Отговор
    Тъй като сме живяли и не много, но работили с евреи. Те са много хубав народ и са комунисти. По големи бяха по живково и от някои българи. Добри, измъчени хора. Но др тодор живков им построи парк, в близост до пощата. Много млади едва ли знаят, но днес ги няма, парка е там, но не това, което беше приживе при тях. Много са набожни, християни са. Учени, юристи и сие. Мир на душите им. Гробовете им са едно до друго, до нашите х и у. Велик народ са евреите. Лорер е доказателство. Много умно, начетено, усмихнато младо.
  • 175 божидар чеков

    1 0 Отговор

    До коментар #173 от "Пенсионер":

    Благодаря!
  • 176 Шабад

    5 3 Отговор

    До коментар #170 от "ТИРбушон":

    Те са едно и също племе,командвано от цион и чакащо божеството им от бездната,рогатия добитък...
  • 177 Мунчо

    0 2 Отговор
    Да ви прилича на нещо поръчково?
  • 178 дори да е така

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "Ей това":

    това не променя коректността спрямо историческите факти. Да се слави името на Бандера си е равносилно на това да се слави името на Хитлер. Никой не може да отмени позора на бандеровци, заради извършените от тях убийствата и зверства.
    Не вярвам да е платена публикация, тъй като Арно Кларсфелд има много други изяви по медии и ТV, където говори горе-долу същото
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Стефан Степан Бандера е покръстен евреин

    4 0 Отговор
    Истинското име не е Степан, а Стефан. Според холандския историк Б. Обрушански, изучавал три години биографията на Бандера, Стефан Бандера е покръстен евреин, униат. Фамилното му име (което съвременните националисти превеждат като "банер" на идиш означава: Бандер - "пазач на публичния дом".
    Всеки сам да си прави изводите.
  • 182 Тъпан

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Демократ":

    Каква Нинова и тя е в схемата с оръжието за Украйна.БСП не е лява партия беше замислена като такава докато не разкостиха държавата.
  • 183 анализатор

    2 0 Отговор
    Браво господин Чеков за обективността и смелостта. Недоумявам, как тази поръчкова медия го е публикувала с оглед финансирането и. Явно е под стрес.
  • 184 Айде сега за капак

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    напиши в прав текст и че Стьопката Бсндера и неговите катили са АНТИфашисти;-)!