Отидете към основна версия

20 350 114

Ако Борисов не беше построил Турски Поток с руснаци и беларуси, войната в Украйна щеше да е невъзможна

  • бойко борисов-
  • строеж-
  • турски поток-
  • руснаци-
  • беларуси-
  • война в украйна

Борисов и всички замесени въвлякоха във война България построявайки Турски Поток, защото той финансира 40% от военните разходи за войната в Украйна на Русия през 2022 година и надеждно доставя финансиране в Сърбия, Унгария и Австрия, за да може там да има агенти на руско влияние съответно в ЕС и НАТО

Снимка: МС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на енергийния експерт Стефан Гамизов на личната му страница във Фейсбук:

Няма как да се “изперат” в магическа пералня Борисов, Доган, санкционираните и олигарсите, за всичко свършено и още вършено в полза на руската диктатура.
Ако Борисов не беше построил Турски Поток с руснаци и беларуси, войната в Украйна щеше да е невъзможна.
Така че, малките държави и незначителни лидери, какъвто е Борисов, изобщо не са опасни самo с чудовищната корупция и грабежи, цензура и държавно насилие по времето, когато са управлявали.
Също такава съпричастност носи и Иван Иванов, шеф на КЕВР и протеже на Иван Костов, както и всичките комисари в КЕВР гласували дерогация за това руско газово оръжие, които направиха възможен Турски Поток.
Съжалявам за илюзиите ви, но например аз се противопоставях много успешно на Южен Поток, съзнателно и защото знаех, че той приближава Украйна и Европа до война.
Ако съм могъл да направя правилен избор, значи всеки е могъл.
Хора като Борисов, Доган, санкционираните, министрите на енергетиката и комисарите в КЕВР, шефовете в Булгартрансгаз, всички замесени в построяването на Турски Поток, са участвали в подготовка на война и то съзнателно пренебрегвайки предупреждението за последствията.
През 2017 година ДАНС предупреждава за последствията от строителството на Турски Поток.
Добра или лоша, все още контролирана от санкционираното лице Илко Желязков казват, вярно или не, тази служба си е свършила работата през 2017 година.
Борисов и всички замесени въвлякоха във война България построявайки Турски Поток, защото той финансира 40% от военните разходи за войната в Украйна на Русия през 2022 година и надеждно доставя финансиране в Сърбия, Унгария и Австрия, за да може там да има агенти на руско влияние съответно в ЕС и НАТО.
Цензурата не е процъфтяла от само себе си в #BULGARIA , както и държавната репресия в държавата ни член на #Eu и #NATO, не се е появила без да е част от план за подготовка на войната в Украйна.
Не казвам, че непременно става въпрос за конспирации с българско съзнателно участие, че се подготвя война.
Руските служби знаят как да уреждат такива задачи с корупция и обещания за вечни сладки уж бизнес времена.
Достатъчно е било руските разузнавателни служби да са насърчавали и закриляли определени хора и действия, докато са им пълнели джобовете с пари от привидно законни начинания, което не се отнася за политиците - корупцията си е корупция.
Достатъчно е да имаш един Лукойл или Газпром зад гърба си и да се знае, че си склонен на определени неща и всичко започва да работи, както са го поискали в Москва.
Не забравяйте, че наказателното ни законодателство на “книга” преследва и подготовката за война, а Турски Поток е бил точно това, когато е заменил транзита на природен газ през Украйна.
Поведението на Румен Радев сега е просто защита на вече завладяното от руската диктатура и Румен Радев никога нямаше да има тази сила, ако всичко по-горе не се беше случило по волята на Борисов, Доган, санкционираните и някои ключови български олигарси.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 150 гласа.

Свързани новини