Отидете към основна версия

7 163 118

Не се ли вижда, че Украйна е превърната в опитно поле на военно-промишлените комплекси на ядрените сили?

  • украйна-
  • опитно поле-
  • ядрени сили-
  • военно-промишлен комплекс

Цяла генерация мъже на Украйна е избита или осакатена. Вече не разбирам мотивацията на Зеленски и компания, казва основателят на СДС 

Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петко Симеонов във Фейсбук

От първия ден на войната в Украйна я нарекох - налудна! Произнесох се за мир и преговори.
Когато продължи войната и се виждаше перспективата Русия да се натика в прегръдките на Китай, отново писах за мир и преговори.
Днес, след толкова жертви и разрушения от двете страни, не бива да оставаме безразлични. Според някои американски оценки загиналите във военните действия от двете страни са около 500 хиляди! Убити са мъже в силата си! Отделно са жертвите сред мирното население. Има милиони бежанци!
Цяла генерация мъже на Украйна е избита или осакатена. Вече не разбирам мотивацията на Зеленски и компания.
Не разбирам лозунга "война до победа!". Няма значение кой и защо го издига. Всяко нещо си има цена. Не се ли вижда, че Украйна е превърната в опитно поле на военно-промишлените комплекси на ядрените сили? Не се ли разбира, че този сблъсък е от такъв характер, че всеки момент може да излезе извън контрол?
Геополитическото разделение отдавна е започнало и то е необратимо. Предстоят много години, докато се стигне до яснота и общо съгласие в това разделение. Години на постоянни войни ли искаме да има? И то с постоянен риск да се изпепели планетата. Не е ли по-добре да се научим да се разбираме и по най-тежки и сложни въпроси?
Да настояваме за мир! За проява на разум.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 159 гласа.

Свързани новини