Отидете към основна версия

2 778 89

Борислав Цеков: Веем знамена на държава-агресор на поход за мир

  • възраждане-
  • руски знамена-
  • руска агресия

Моралното уродство и менталната несъстоятелност на това да вееш знамето на агресора, редом с лозунги за мир, не се нуждае от специален коментар. Най-добре е психиатрите да се произнесат

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера група улични екстремисти, развяващи знамето на Русия, вандалстваха по сградата на Европейската комисия в София. С руското знаме напред - знаме на държава, обявена от Общото събрание на ООН за "агресор", а от ПАСЕ - за "държава-спонсор на тероризма", щели били да ни "освобождават от ЕС". Това, видите ли, било "поход за мир" - под знамето на държава, която вероломно нападна суверенна Украйна и вече повече от година избива хора, руши, пали, тероризира.

За това предупреждава във "Фейсбук" Борислав Цеков.

Тези хора не искат "мир", те искат "русский мир". Моралното уродство и менталната несъстоятелност на това да вееш знамето на агресора, редом с лозунги за мир, не се нуждае от специален коментар. Най-добре е психиатрите да се произнесат. И все пак - това е все едно по време на Втората световна война симпатизантите на нацистка Германия да правят "поход за мир”, със свастиките начело.

Кремъл полага отчаяни усилия да предизвика социална имплозия в България, да ни извади от Свободния свят и да ни превърне в "сива зона" в предверието на евразийската автокрация. Няма да мине! Не сме се борили за това 33 години!

Да, в ЕС има големи политически и идейни разломи - за суверенитета и пълзящата федерализация, за джендър-идеологията, за "зелената" лудост и пр. Но това са наши вътрешни за Свободния свят спорове и битки, чието решение не е в това да се прегърнем с авторитарните режими на Изтока - Русия и Китай, нито с ислямистите в Иран. Имаме тези спорове, защото сме свободни общества. На Изток няма спорове - мислиш, каквото ти разпорежда държавата и вожда, а ако не - репресии, затвор, смърт. При нас, в ЕС, тези спорове са част от политическата битка между либерал-прогресисти и консерватори. Тази битка се води със средствата на демокрацията. Така, както сменяме правителства и политики на национално ниво, така е и на ниво ЕС. Политическа борба! Казвам го и заради нароилите се напоследък родни "консерватори", които скрито или явно симпатизират на "консервативна" Русия. Имам самочувствието не само на човек, който е работил и гласувал в Парламента за приемането на България в ЕС и НАТО, но и винаги е отстоявал националната държава, Църквата и Свободата, бил и заедно с това - един от първите публични гласове у нас, който е артикулирал консервативните критики към много от европейските политики още преди 15 години. Консерватизмът се бори да наложи своите възгледи за устройството на ЕС и неговите политики, а не да взривява ЕС, както мечтаят Путин и Си Дзинпин.

Трябва да е ясно едно: кресливото про-руско и про-евразийско малцинство няма да ни извади от ЕС. Който иска друго, "русский мир" широк - от Челябинск до Владивосток.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 62 гласа.

Свързани новини