Last news in Fakti

22 Май, 2023 14:00 2 730 89

Борислав Цеков: Веем знамена на държава-агресор на поход за мир

  • възраждане-
  • руски знамена-
  • руска агресия

Моралното уродство и менталната несъстоятелност на това да вееш знамето на агресора, редом с лозунги за мир, не се нуждае от специален коментар. Най-добре е психиатрите да се произнесат

Борислав Цеков: Веем знамена на държава-агресор на поход за мир - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера група улични екстремисти, развяващи знамето на Русия, вандалстваха по сградата на Европейската комисия в София. С руското знаме напред - знаме на държава, обявена от Общото събрание на ООН за "агресор", а от ПАСЕ - за "държава-спонсор на тероризма", щели били да ни "освобождават от ЕС". Това, видите ли, било "поход за мир" - под знамето на държава, която вероломно нападна суверенна Украйна и вече повече от година избива хора, руши, пали, тероризира.

За това предупреждава във "Фейсбук" Борислав Цеков.

Тези хора не искат "мир", те искат "русский мир". Моралното уродство и менталната несъстоятелност на това да вееш знамето на агресора, редом с лозунги за мир, не се нуждае от специален коментар. Най-добре е психиатрите да се произнесат. И все пак - това е все едно по време на Втората световна война симпатизантите на нацистка Германия да правят "поход за мир”, със свастиките начело.

Кремъл полага отчаяни усилия да предизвика социална имплозия в България, да ни извади от Свободния свят и да ни превърне в "сива зона" в предверието на евразийската автокрация. Няма да мине! Не сме се борили за това 33 години!

Да, в ЕС има големи политически и идейни разломи - за суверенитета и пълзящата федерализация, за джендър-идеологията, за "зелената" лудост и пр. Но това са наши вътрешни за Свободния свят спорове и битки, чието решение не е в това да се прегърнем с авторитарните режими на Изтока - Русия и Китай, нито с ислямистите в Иран. Имаме тези спорове, защото сме свободни общества. На Изток няма спорове - мислиш, каквото ти разпорежда държавата и вожда, а ако не - репресии, затвор, смърт. При нас, в ЕС, тези спорове са част от политическата битка между либерал-прогресисти и консерватори. Тази битка се води със средствата на демокрацията. Така, както сменяме правителства и политики на национално ниво, така е и на ниво ЕС. Политическа борба! Казвам го и заради нароилите се напоследък родни "консерватори", които скрито или явно симпатизират на "консервативна" Русия. Имам самочувствието не само на човек, който е работил и гласувал в Парламента за приемането на България в ЕС и НАТО, но и винаги е отстоявал националната държава, Църквата и Свободата, бил и заедно с това - един от първите публични гласове у нас, който е артикулирал консервативните критики към много от европейските политики още преди 15 години. Консерватизмът се бори да наложи своите възгледи за устройството на ЕС и неговите политики, а не да взривява ЕС, както мечтаят Путин и Си Дзинпин.

Трябва да е ясно едно: кресливото про-руско и про-евразийско малцинство няма да ни извади от ЕС. Който иска друго, "русский мир" широк - от Челябинск до Владивосток.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    28 60 Отговор
    все наопаки !

    Коментиран от #81

  • 2 Българин

    67 89 Отговор
    забрана на партия Възраждане
  • 3 Българин

    54 63 Отговор
    а къде е централата на късата копейка в София????

    Коментиран от #14

  • 4 рерi777

    100 41 Отговор
    Въпрос на гледна точка е кой е агресора!

    Коментиран от #21, #73

  • 5 Борислав Цеков

    89 37 Отговор
    Ще ме извините за глупостите , които съм написал , но всичко е заради хатъра на парите !
  • 6 Българин

    45 66 Отговор
    Костя късопи.... Копейкин ще лежи в затвора

    Коментиран от #9, #10, #83

  • 7 добре де

    102 39 Отговор
    нали уж живеем в демокрация? Нали уж всеки има право на собствено мнение? Нали флаговете на различните държави не са забранени със закон? Какъв му е тогава проблемът на Цеков, че не разбирам. Имат ли право гражданите сами да решат дали Русия е агресор или нямат? Ако знамето на една държава - пълноценен субект на международното право, не е забранено, тогава кой ще забрани на българските граждани да го развяват когато и където намерят за добре? Ами то такава "демокрация" не е имало и при тоталитаризма, бе, Цеков? Откъде се извъдихге такива демократи?

    Коментиран от #20

  • 8 Псевдоним

    72 24 Отговор
    Голям рев настана. А телевизиите скромно отразиха, от срам че скъпоценната им сграда е омацана и ще се разчуе.

    Коментиран от #74

  • 9 Смея ти се много

    48 17 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    когато си видиш ушите без огледало, клоун
  • 10 Софийски

    21 32 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Надали, по скоро ще увисне на някой стълб на Витошка.
  • 11 Грантослав Цеков

    70 19 Отговор
    Какво ли не съм готов да напиша за някой долар в повече
  • 12 Евроатлантическа мисирка

    93 28 Отговор
    А защо навсякъде се веят знамената на тоталитарния ЕС ??
    Същият този агресивен съюз който насилствено въвежда Истанбулска перверзия и инжектира с експериментални ваксини населението !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Ламби

    20 46 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Как къдя бре?У Факултето, при брадчедите му.Там му е централата на тоя.Ама след тоз погром дет напрай на тая сграда вече няма да е късата копейка тоя, бая ще захлеби от тоя поход.Ще му напълни касичката фролайн Митрофанова.Ша оди и той у Варадеро да пуши кубински пури кът един друг копейкаджия навремето
  • 15 Никой

    24 49 Отговор
    В една държава където " куманистите са повече от ората " я пиши бегала в " руский мир". Свинете си искат кочината.

    Коментиран от #27

  • 16 Мда

    10 28 Отговор
    Глу Паци сър!
  • 17 Бамбука

    12 35 Отговор
    Диктатура на Пролетариата - казал Ленин качен с един вагон кинти от Германия, после Сталин я подкрепил с репресии. Нашия недорасъл се опитва да повтаря историята. Само не знам с вагон или с ТИР са му докарали кинтите. Както са казали древните капацитети, ако не става с пари, пробвай с много пари и очаквай да ти се получи. Въпроса ми е по-беден ли ще излезе субекта или ще се включи в числото на новите олигарси след известно време прилъгвайки лековерните ?
  • 18 Абе

    22 43 Отговор
    Странно как само руски подложки искат "мир"!

    Коментиран от #86

  • 19 Хахахаха

    29 53 Отговор
    След като Възраждане хвърлят боя по чуждите сгради, предлагам да направим протест за Мир срещу сградата на Възраждане с хвърляне на боя и яйца!

    Коментиран от #52

  • 20 Хахахаха

    19 35 Отговор

    До коментар #7 от "добре де":

    Абе демокрацията си я търси в Русия бе и ди от, иди размахай там едно украинско знаме! Защо, се оправдавате с демокрацията, че имате право да върнете диктатурата? Значи използвате, че е демокрация, за да върнете диктаторите и у нас?
  • 21 Абе

    33 54 Отговор

    До коментар #4 от "рерi777":

    Гледната точка не променя черното в бяло! Агресора е ясен - Русия!

    Коментиран от #46

  • 22 Поредния краварски цървул

    59 20 Отговор
    Направи референдум или допитване до Българския народ и тогава говори за агресори?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахахаха

    23 38 Отговор

    До коментар #22 от "Поредния краварски цървул":

    Направете референдум, ако ЗА НАТО и ЕС спечели, изселват се всички русофили в Русия! Ако ЗА Русия спечели, разселват се всички свободни хора на запад! Само де не се пишете след това свободни, ако ЗА НАТО и ЕС спечели! Щото като ви гледам подкрепяте Русия, но за по-сигурно живеете в ЕС и НАТО държава!
  • 25 Русофоб

    21 43 Отговор
    Кажи му, че е от израждане и повече не го обиждай. Мисля, че следващия път калпавите ни ченгета трябва да им теглят един бой на тези отпадъци понеже се взеха много на сериозно.

    Коментиран от #38

  • 26 "Слава Кокаине"

    27 11 Отговор
    "Хероина славам"🤣🤣🤣
  • 27 факуса

    44 18 Отговор

    До коментар #15 от "Никой":

    сори ама в съветский мир се живееше много по добре и беше по чисто от сега в демокрацията,дет всеки престъпник е с по няколко адвоката
  • 28 Ххх7

    47 15 Отговор
    Хаха тоя е пълен нещастник .Като чупеха паметниците беше супер.Сащ агресор номер 1 в света негови жертви са-корея,Виетнам,Ирак,Афганистан,Либия ,Сирия Югославия и още много други
  • 29 !!!?

    25 33 Отговор
    Не само агресор, а също и доказан окупатор !!!?

  • 30 Просто човек

    22 38 Отговор
    "Израждане" са путински слуги!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Остана ли някоя

    42 17 Отговор
    "евроатлантическа"подлога,да не се е изказала?! Всички тия измекяри,получават пари от чужди служби за предателската си дейност! Докато не направим като в Унгария,да изгоним всички нпо та,действащи срещу собствения си народ,ще трябва да търпим изблиците им!

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хахахаха

    18 29 Отговор
    Русофили, до сега не е имало държава, която да се присъединява към Русия, без война. Да не говорим, че въобще не е и за мислене за държава да излезе от ЕС за да се присъедини към Русия! Хахахаха. Е вие може да докарате България до там! Да бъде първата! Хахахаха.
  • 35 провинциалист

    21 15 Отговор
    Гледам из нета снимки от похода за мир, руски знамена има само в новината на Факти. И шаранчетата вече се задавят от плюене по въпроса. Що така бе, шаранчета?

    Коментиран от #85

  • 36 Зигмунд

    26 10 Отговор
    Това е естествена реакция срещу наложените в България цензура, демагогия и неолиберален фашизъм. Ако Тръмп се върне на власт е възможно да се появи и знаме на САЩ. Не всички американци са многополови дибили !
  • 37 дядото

    31 14 Отговор
    русия според този наглец е агресор.а да го попитам-сащ и страните от нато в-арабската пролет,сърбия,ирак,афганистан и къде ли не като какви ги определя-носещи свобода и демокрация или освободители или агресори.долни подлоги

    Коментиран от #43, #44

  • 38 Само Възраждане!

    27 17 Отговор

    До коментар #25 от "Русофоб":

    Единствената Българска партия в България! О т Българи ,за Българи!А противниците и са жалки западни подлоги, облагодетелствани по един или друг начин от евра и долари!С една дума-предатели на страната си!

    Коментиран от #76, #87

  • 39 Ъъъъ

    12 24 Отговор

    До коментар #32 от "Остана ли някоя":

    А защо просто не заминете за Русия?

    Коментиран от #41

  • 40 Сандо

    24 9 Отговор
    Цеков,вие веете знамената на световните убийци,света ги вижда и започна унищожението им.Бъди в крак с новото време.
  • 41 Сандо

    26 8 Отговор

    До коментар #39 от "Ъъъъ":

    А защо да заминават за Русия?Гониш ли ни от нашата Родина,демократино?

    Коментиран от #47

  • 42 Тъпчо Балкански

    12 24 Отговор
    БОКЛУЦИ И ПУТИНОФИЛИ В БЪЛГАРИЯ КОЛКОТО ИСКАШ
  • 43 Бамбука

    8 8 Отговор

    До коментар #37 от "дядото":

    Интересно, какво те сърби ? Бабата ли или само се опитваш да убиеш времето от закуска до обяд ? Говорим за България и всякакви препратки към събития в други страни нямат абсолютно никаква стойност. Говори, пиши, разсъждавай за България. И понеже говорим за Русия, и тя копирайки Великобритания, признава само техните интереси.

    Коментиран от #48

  • 44 Абе Дядо какво

    9 17 Отговор

    До коментар #37 от "дядото":

    Ми разказваш за Сърбия бе.Измислена федерация в която силните икономики Словения Хърватска решиха да се разделят с майката.Сърбия избиваше мюсюлманите във Вуковар две години обсадиха Сараево и избиваха хората със снайпери и бомбене.Изби 14000 мюсюлмани в концлагери.Започна етническо прочистване на Косово и тн.т.н.

    Коментиран от #54

  • 45 Софиянец

    20 10 Отговор
    Какво е борислав цеков??? Някъв кенефен отпадък ли? Не сме го чували!
  • 46 Някой

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    Докато гледаш света само в черен и бял цвят, ще си ходиш с грешните разбирания.

    Коментиран от #75, #89

  • 47 САНДЬЬО

    8 11 Отговор

    До коментар #41 от "Сандо":

    ЗА ТЕБЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ,ВЗЕМИ И ОНЯ КОНТРАТА

    Коментиран от #64

  • 48 Ххх7

    22 10 Отговор

    До коментар #43 от "Бамбука":

    Ами вас какво ви интересува Украйна .гледайте България.коя държава се меси във вътрешните ни работи постоянно Русия или сащ?коя държава чрез водите нпо-та са окупирали образованието и налагат джендъризма Русия или сащ?коя държава ни взе парите за самолети които я видим я не?коя ни накара да се откажем от тръбопровода който отиде в Турция?коя държава има бази в България и не плаща нищо и нямаме право да стъпим там да видим какво има на наша територия?

    Коментиран от #78

  • 49 Благой от СОФстрой

    12 11 Отговор
    Селендури живеещи още от "михайловградско" и "толбухинско-варненско", възпитани от ферибота Варна-Иличовск"!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    25 11 Отговор
    Борислав Цеков щом иска да се кланя на американското знаме и ходи по гей паради - да преплува океана и в краварника!
  • 52 Хахаха

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Направи бе дженди, топки ли ти липсват:))) Или и ти като господарите си си силен само у фейса:)))
  • 53 гого

    21 3 Отговор
    Това че некой идиоо ттръгнал да вее чуждо знаме не значи че всички са като него и от друга страна кат закачаха навсякаде знамена в жълто-синьо или дагичката никоя медия не ги разгледа като изблик на психично отклонение. по мое мнение никоя друга държава няма да ни спаси защото АКО САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ И ГОСПОД НЯМА КАК ДА НИ ПОМОГНЕ
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мдаааа

    22 11 Отговор
    Не знам да е имало Руски знамена, вчера! Костадинов е прекалено умен и няма да го позволи! А иначе за боята по сградата на сатанистите подкрепям с две ръце!
  • 56 Бравос

    16 7 Отговор
    Друго си е Борислав Цеков да вее знаме в цветовете на дъгата, прегърнал своя идол Даниел...пардон Емили тротинетката.
  • 57 Ел па тоа

    9 5 Отговор
    Тоя па кой беше?..
  • 58 макони

    15 7 Отговор
    А бе бориславе ние издигнахме паметник на агресора бомбандирал ни сега този световен агресор сме го пусналиу б БГ да си прави каквото иска даже и не можем да го съдими ти развяваш неговите байряци
  • 59 нахъсан

    6 14 Отговор
    Ниие 600 000 идиота подкрепяме пудтлерастката идиотия и искаме същата и за нас. Искаме да работим седем дни в седмицата за бащицата а в неделите да ходим на пудтлерастки неделници.
  • 60 Русофилите атакуваха ЕС

    7 3 Отговор
    пред очите на стотици милиционери!
  • 61 Нее, нашите русофили не искат Челябинс

    6 9 Отговор
    те искат да кльопат евро и да викат: "слава на путин"! Ние сме " братски" народи, защото сме еднакво дебилни!
  • 62 Да попитам

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Абе":

    А ти от кой народ си?
  • 63 ИНЖ

    4 17 Отговор
    "Походът на Мира" трябваше да мине по "Драган Цанков" и да се проведе митинг пред посолството на РФ. Какво търсят пред НДК??? Русия е АГРЕСОРЪТ!!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Орка

    15 4 Отговор
    ЗНАМЕТО НА АГРЕСОРА СЕ ВЕЕШЕ НАД СОФИИСКА ОБЩИНА СИНЬО И ЖЪЛТО

    Коментиран от #70

  • 66 Реалността

    3 14 Отговор
    Късо-в и израждане никого не заблуждават. Даже и руззките тролеи по форумите в България са наясно с ролята му да работи срещу европейската ни принадлежност и вкарването ни под ботуша на евразийските варвари.
  • 67 РУСИЯ въвежда 6 дневната работна седмица

    7 10 Отговор
    Абе, как всички други източно европейски държави , включително Молдова, Грузия. Македония, Косово и др, не искат да развяват руските знамена а искат и се борят за да са членове на ЕС с цената на всичко , а само българските русодебили с болни от русофилия мозъци, развяват знамето на Русия и вандалстват по сградата на Европейската комисия в СофиЯ...?!
    Много ми е интересно, какво очакват всичките тези български копейковци от Русия че ще направи за България и с какво ще им подобри живота , ако България напусне ЕС и влезе отново в "мрачната и сива зона" на Руският свят на изолация от цивилизования Свят , където вече беше 50 години ..???!
  • 68 Оберфюлер

    5 2 Отговор
    Кристална нощ срещу обекти и г/ни на РФ в Бг. Крайно време е Бг народ да се вземе в раце и да види кои и са приятели и кои врагове.
  • 69 всу

    9 3 Отговор
    Едно единствено руско знаме доведе до пяна мисирите. Защо ли не го прибраха ...
  • 70 Бай Митко

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "Орка":

    Адмирации за точният отговор!

    Коментиран от #79

  • 71 Умен по цялата глава

    5 11 Отговор
    " Мир " на руски език означава Свят." Руский мир" в превод е Руски Свят.Образовайте се малко бе...Плочава се игра на думи.Те ти казват,че искат Руския Свят в България,а вие си мислите,че това е Мир...Това е Руска Окупация!!А от ДАНС спят по бюрата си...

    Коментиран от #88

  • 72 Матей преображенски

    10 4 Отговор
    Дрън-дрън-ярина!Фашисти и нацисти са укрите и те не го крият,бандеровците са целите в нацистки татуировки.Хората веели руското знаме,значи им допада и виждат нещо далеч повече положително,отколкото западняшките флагове,или зловещите знамена на нато ,ес и бандеровска Украйна.Наистина крайно-дясната и прозападна прослойка положи големи усилия за 33 г. да ни срине със земята,а сега се напъва да очерни Русия.Ние добре виждаме какво става,западните пропагандни грандиозни лъжи не минават.Русия заедно с Китай се превърнаха в стожер на прогреса и надежда за добри бъднини на народите по света.И в разрез с упадъчните западни идеологии,извратени до абсурдност,чиято единствена цел е съкращаване на световното население и желаят да остане една десета,с подли похвати и войни провеждат съкращение на населението.
  • 73 Айде бе!

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "рерi777":

    Да, особено за хора, които не са в състояние да научат кога се използва пълен член, сигурно е трудно да вдянат къде се водят боевете, къде се убиват деца и цивилни, къде се рушат сгради и инфраструктура и кой го върши! Ама всичко било тооолкова относително! Да, за дебилите
  • 74 И аз да кажа

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Псевдоним":

    Ми за срам си е такава свинщина!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мухаха

    2 7 Отговор

    До коментар #38 от "Само Възраждане!":

    Ти от някоя капсула на времето ли се обаждаш? От моя кръг няма хора, които да милеят за соца и русия, нито такива да чакат кинти от някого! Трябва да си много мързелив и задръстен, за да твърдиш че всеки успешен и мислещ е платен от Запада и Сорос!
  • 77 ВЪЛКЪТ КОЖАТА СИ МЕНИ НО НРАВА , НЕ !

    11 3 Отговор
    ТОВА Е БОКЛУКА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ !
  • 78 Мухаха

    3 8 Отговор

    До коментар #48 от "Ххх7":

    Нахален си- чии граждани са накупили 500 000 имота у нас? Чии представители чрез поземлени фондове са най-големи собственици на земеделски земи? Чий депутат се хвалеше, че са ни изкупили наполовина и ще купят и другата? С коя държава стокооборотът ни е 10:1 в тяхна полза, т.е. изпомпват огромен ресурс от тук? Чие посолство е непропорционално по-голямо? Чии паметници на спорни личности са нацвъкани със стотици? И кой смята че стотици години трябва да ни се бърка и му дължим на благодарности?
  • 79 Мухаха

    1 7 Отговор

    До коментар #70 от "Бай Митко":

    И кого е агресирала Украйна? Като чета писаниците и гледам гласуването, доста хора пият прекомерно и не са в час

    Коментиран от #80

  • 80 Орка

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "Мухаха":

    СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИ НЕЗАВИСИМО ОТ НАЦИОНАЛНАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОСТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ВОТА ИМ ВМЕСТО ДА ГО ПОДМЕНЯ ДА ГИ ЗАЩИТАВА ОТ МАРОДЕРИ И ФАШИЗИРАНИ ВЪОРЪЖЕНИ ЛИЦА А НЕ ДА ПОДКРЕПЯ ПРЕСТЪПНИ УЛТРАДЕСНИ ВЪОРЪЖЕНИ БАНДИ И ТАКА НА ТАТЪК А И АКО МОЖЕ ДА НЕ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИ И ДА СПАЗВА ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ КАТО ТЕЯ ОТ МИНСК ДА НЕ УБИВА МИРНИ ЖИТЕЛИ В ДОНЕЦК И ТАКА НАТАТЪКА
  • 81 Поне

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Си признаваш корените ти от къде са . Па той ти е дядо .
  • 82 Укроп

    2 1 Отговор
    Само укропски ша веете бе .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Абе 2

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Абе":

    Абе ти да не си Зевс? Как реши чи щом искам мир съм путинофил? Абе ти нормален ли си ? Да те питам трети път или да ти сложа етикет? Само питам...за сега
  • 87 Пасков

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Само Възраждане!":

    Зад тази партия е посолството но Сащ, а Костадинов е техен агент, който глупаците подкрепят, мислейки си, че "Израждане" е партия за защита на България.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.