Отидете към основна версия

3 709 23

Иво Инджев: Предлагам направо да бъда номиниран за нов Бойко Борисов от Бойко Борисов

  • хекимян-
  • кмет

Втори ден не ме лови сън откакто разбрах от Хекимян, че е задавал най-острите въпроси на Бойко Борисов и явно по тази причина е издигнат от него за кмет на София

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Втори ден не ме лови сън откакто разбрах от Хекимян, че е задавал най-острите въпроси на Бойко Борисов и явно по тази причина е издигнат от него за кмет на София.

Излиза, че не съм бил достатъчно остър в критиките си към същия. Ако съм знаел, че остротата ми ще бъде толкова високо оценена, за да заслужа негова номинация за висок пост в държавата, щях да я заостря още повече. Тъпо е, че чак сега научавам.

Може би още не е късно да се вредя. Не знам Хекимян какви документални доказателства е предоставил за своята бивша острота срещу Борисов, но аз мога да приложа една книга и стотици публикации в ivo.bg.

Собственикът на ГЕРБ е казвал публично поне веднъж, че “някои си пишат книгите” на неговия гръб. Аз определено съм сред катерачите по гърбината му, която Берлускони мереше с педи, което предизвика острата ми реакция.

Нещо повече, любителят на критиките срещу себе си специално се обади в Нова телевизия, за да ме нарече в мое отсъствие идиот.

Значи отпада вариантът, че той не е запознат с моята острота в критиките си срещу него. Защо тогава ме пренебрегва? Поне да ме беше споменал като един от онези, които е обсъждал.

Че е имало обсъждане пък разбрахме от неговата Теменужка, според която Хекимян е бил номиниран от голяма част от структурите на партията в София.

Вервам ѝ и се опитвам да си представя как е протичало това обсъждане.

“ Какво ще кажете да издигнем Антон Хекимян, този враждебен на ГЕРБ критикар, доказан враг. Той се скъсваше да задава най-острите въпроси на нашия партиен лидер, който, както знаете от собствен богат опит, най-много от всичко обича да го критикуват остро”.

Нещо такова ще да се е случвало на партийните събрания. На тях с овации наум, за да не се вдига шум и в обстановка на пълна секретност ( за да не разберат дори и от “агенцията”, в която винаги знаят споделените тайни на ГЕРБ) е избран най-големият критик на шефа да тръгне по неговите стъпки в кариерата си-първо кмет на София, а после и премиер. Направо прероден Бойко.

Време е любителят на острите критики да обърне внимание и на мен. Хайде, кметските избори съм ги пропуснал. Прередил ме е по критикарство Хекимян. Но обещавам да наваксам бързо.

Във всеки момент властта може да се разглоби и да избухнат нови парламентарни избори. Не заслужавам ли като старателен критик на Бойко поне един водач на листа на ГЕРБ да бъда? Току виж, след като помогна по този начин да спечелим верващи, че заради критика срещу него той награждава с номинации за високи постове, после мога да се окажа и премиер.

Добре, де, за премиер е малко по-сложно, освен ако не спечелим собствено мнозинство. Не спечелим ли такова, ще се наложи разни други партии и вождове, които пък съвсем малко съм критикувал, да ми гласуват доверие. Ами ако и те се окажат влюбени в критиците си? Спукана ми е работата тогава.

Ето защо предлагам направо да бъда номиниран за нов Бойко Борисов от Бойко Борисов. Ако трябва и самокритика ще си направя, за да заема най-критично важния пост в държавата и да номинирам колкото си искам мои остри критици да водят партийните редици.

Идат и президентски избори след някоя и друга година, ако ме разбирате правилно… (слагам многоточие защото няма как да намигна съучастнически).

(Текстът е от сайта на автора ivo.bg)

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 62 гласа.

Свързани новини