Отидете към основна версия

3 578 60

Кошерът на нацистки оси в Канада винаги е действал

  • канада-
  • нацистки оси

В позорните овации на канадските депутати на бившият войник от Waffen SS - Ярослав Хунка, няма нищо случайно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В позорните овации на канадските депутати на бившият войник от Waffen SS - Ярослав Хунка, няма нищо случайно. Хиляди украински сътрудници на Вермахта и на Гестапо намират убежище отвъд океана след края на войната.

Организират се в мощно лоби, което упражнява значително влияние в политиката на страната. Техните деца продължават антируските настроения, най-вече тези които са на високи постове. Кристия Фрееланд - дъщеря на Михайло Хомяк, боец от украинския назателен батальон и в последствие емигрант, е по настоящем вице министър председател на Канада.

Ето защо, много от украинските нацисти са награждавани за проявен героизъм във войната, независимо, че са воювали против страната, която ги е подслонила в последствие. Между тях е и "героят" с кръв на ръцете - Ярослав Хунка. Развеждан по настоящем от Зеленски, като мечка на панаир.

През 1973 година близо до Едмънтън е построен паметник на Роман Шушкевич - командир на украинския батальон "Нахтигаль". Парите за построяването му са частни дарения, но и с държавни субсидии. През войната под негово ръководството на същият Шушкевич са изтребени повече сто хиляди поляци, руснаци и евреи. На негово име в Киев днес има булевард в съседство с булевард на името на Бандера.
Според заключенията на съда в Нюренберг, за престъпления извършени през Втората световна война, на етническа основа срещу цивилно население - няма давност. Позовавайки се на тази разпоредба, Полша и Русия поискаха екстрадация на Ярослав Хунка.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 65 гласа.

Свързани новини