Отидете към основна версия

9 096 15

Росен Ковачев от Мъглиж пред ФАКТИ: Фамилия Господинови ми дължи над 250 000 лева

  • росен-
  • ковачев-
  • мъглиж-
  • избори-
  • господинови

Веселин Господинов се усмихна и каза, че и да ги осъдя, ще имам един красив  изпълнителен лист, който няма да ми послужи за нищо друго освен да се наредя на опашката след останалите, на които дължат, казва животновъдът

Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Темата за кметските избори в Мъглиж – макар и да е регионална, се оказа важна за местните хора. Фамилия Господинови, Милена Господинова – кандидат за кмет, бизнес, дългове, недоволни. Хората в Мъглиж се вълнуват. Във ФАКТИ вече писахме за казуса как фамилните фирми на Господинови в момента не правят най-добрия си бизнес, а исковете към тях са много. След като пуснахме интервюто с Гергана Левова, с редакцията се свърза и Росен Ковачев, който също има да получава много пари. Ето какво разказа той.

- Г-н Ковачев, какво ви накара да се обърнете към редакцията ни…
- Интервюто на Гергана Левова. Просто много потърпевши сме завлечените от фамилията. Аз съм от Мъглиж и съм земеделски производител в сектор „Животновъдство“ от 1993 година. През годините работих усърдно и от 2 крави, в момента стадото ми наброява 80 крави и телета. 25 години предавах млякото, което произвеждам, в близкото село Юлиево на мандрата на Вълчански, след което семейството си смени фамилията на Господинови.

- И какво стана?
- Дълги години нещата вървяха нормално, плащаха редовно. И така бе до момента, в който през 2011 година Господин Господинов стана кмет на Община Мъглиж. Така той остави фирмата в управление на брат си Веселин Господинов и сина си Антон Господинов, а нещата тръгнаха в обратна посока - нередовни плащания и постепенно задълженията им към мен за няколко години станаха над 250 000 лв.

- А през това време, след като не ви плащат, вие каква комуникация имахте с тях…
- Имахме постоянни разговори. Не са се крили. Все от тях получавах уверение, че им предстоят големи сделки с китайци, с германци и т.н., че ще успеят да си стъпят на краката и да се издължат. Говореха за лоялност и коректност, като на по-късен етап разбрах, че не притежават тези качества.

- И какво предприехте, след като спряха да плащат…
- В един момент преустанових предаването на млякото при тях и поисках да си оправим сметките, Веселин Господинов се усмихна и каза, че и да ги осъдя, ще имам един красив изпълнителен лист, който няма да ми послужи за нищо друго освен да се наредя на опашката след останалите, на които дължат. След проверка в търговския регистър разбрах, че всичко, което притежаваха, беше прехвърлено на приближени до тях лица, едно от които е Пламен Терзиев - счетоводител на „Господинови“ ООД. Оказа се, че тези хора явно така са работили цял живот. В момента съпругата на Господин Господинов – Милена, е кандидат за кмет на Община Мъглиж. Чудя се изобщо с какви очи ще погледне своите избиратели от Мъглиж. Та тези хора не успяха да се справят с една мандра, а сега искат да докарат и общината до същото положение. Освен на мен и на г-жа Левова - председател на ЗСПК "Хемус", има и други колеги, които също са потърпевши от въпросната фамилия. При последния ми разговор с Веселин Господинов – и двамата братя Господин и Веселин починаха във времето на сагата, изразих притеснения относно това, че животът е много динамичен и днес сме тук, а утре може и да ни няма. Тогава той ме увери, че цялото му семейство знае и е запознато в детайли с всички задължения към нас - жителите на Община Мъглиж, и парите ще бъдат изплатени до стотинка. Увери ме още, че са възпитали у децата си добродетели, които няма да им позволят да злоупотребят с хората. Постоянно казваше, че заветът на фамилия Господинови бил: "Бъдете добри", "Правете добро" и т.н. След случилото се с двамата братя аз и моите колеги не сме били потърсени нито един път от "добрите" наследници. Съжалявам, че очакванията на Веселин и Господин Господинови не се оправдаха. Дано да простят на наследниците си, че не довършиха делата им. Скоро Антон Господинов – сина на Господин Господинов, качи един пост в социалните мрежи, че имали успешен бизнес и много имоти. Написах им най-учтиво, че щом е така, могат да продадат част от имотите си и да си разплатят задълженията към нас. Естествено, постът бе изтрит на минутата. С две думи, те просто нямат желание да бъдат коректни към всички нас, жителите на Мъглиж. Нека хората да разберат какъв кандидат за кмет и от каква фамилия ще се явява на изборите и да си преценяват.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 35 гласа.

Свързани новини