Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 13:27 8 966 15

Росен Ковачев от Мъглиж пред ФАКТИ: Фамилия Господинови ми дължи над 250 000 лева

  • росен-
  • ковачев-
  • мъглиж-
  • избори-
  • господинови

Веселин Господинов се усмихна и каза, че и да ги осъдя, ще имам един красив  изпълнителен лист, който няма да ми послужи за нищо друго освен да се наредя на опашката след останалите, на които дължат, казва животновъдът

Росен Ковачев от Мъглиж пред ФАКТИ: Фамилия Господинови ми дължи над 250 000 лева - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Темата за кметските избори в Мъглиж – макар и да е регионална, се оказа важна за местните хора. Фамилия Господинови, Милена Господинова – кандидат за кмет, бизнес, дългове, недоволни. Хората в Мъглиж се вълнуват. Във ФАКТИ вече писахме за казуса как фамилните фирми на Господинови в момента не правят най-добрия си бизнес, а исковете към тях са много. След като пуснахме интервюто с Гергана Левова, с редакцията се свърза и Росен Ковачев, който също има да получава много пари. Ето какво разказа той.

- Г-н Ковачев, какво ви накара да се обърнете към редакцията ни…
- Интервюто на Гергана Левова. Просто много потърпевши сме завлечените от фамилията. Аз съм от Мъглиж и съм земеделски производител в сектор „Животновъдство“ от 1993 година. През годините работих усърдно и от 2 крави, в момента стадото ми наброява 80 крави и телета. 25 години предавах млякото, което произвеждам, в близкото село Юлиево на мандрата на Вълчански, след което семейството си смени фамилията на Господинови.

- И какво стана?
- Дълги години нещата вървяха нормално, плащаха редовно. И така бе до момента, в който през 2011 година Господин Господинов стана кмет на Община Мъглиж. Така той остави фирмата в управление на брат си Веселин Господинов и сина си Антон Господинов, а нещата тръгнаха в обратна посока - нередовни плащания и постепенно задълженията им към мен за няколко години станаха над 250 000 лв.

- А през това време, след като не ви плащат, вие каква комуникация имахте с тях…
- Имахме постоянни разговори. Не са се крили. Все от тях получавах уверение, че им предстоят големи сделки с китайци, с германци и т.н., че ще успеят да си стъпят на краката и да се издължат. Говореха за лоялност и коректност, като на по-късен етап разбрах, че не притежават тези качества.

- И какво предприехте, след като спряха да плащат…
- В един момент преустанових предаването на млякото при тях и поисках да си оправим сметките, Веселин Господинов се усмихна и каза, че и да ги осъдя, ще имам един красив изпълнителен лист, който няма да ми послужи за нищо друго освен да се наредя на опашката след останалите, на които дължат. След проверка в търговския регистър разбрах, че всичко, което притежаваха, беше прехвърлено на приближени до тях лица, едно от които е Пламен Терзиев - счетоводител на „Господинови“ ООД. Оказа се, че тези хора явно така са работили цял живот. В момента съпругата на Господин Господинов – Милена, е кандидат за кмет на Община Мъглиж. Чудя се изобщо с какви очи ще погледне своите избиратели от Мъглиж. Та тези хора не успяха да се справят с една мандра, а сега искат да докарат и общината до същото положение. Освен на мен и на г-жа Левова - председател на ЗСПК "Хемус", има и други колеги, които също са потърпевши от въпросната фамилия. При последния ми разговор с Веселин Господинов – и двамата братя Господин и Веселин починаха във времето на сагата, изразих притеснения относно това, че животът е много динамичен и днес сме тук, а утре може и да ни няма. Тогава той ме увери, че цялото му семейство знае и е запознато в детайли с всички задължения към нас - жителите на Община Мъглиж, и парите ще бъдат изплатени до стотинка. Увери ме още, че са възпитали у децата си добродетели, които няма да им позволят да злоупотребят с хората. Постоянно казваше, че заветът на фамилия Господинови бил: "Бъдете добри", "Правете добро" и т.н. След случилото се с двамата братя аз и моите колеги не сме били потърсени нито един път от "добрите" наследници. Съжалявам, че очакванията на Веселин и Господин Господинови не се оправдаха. Дано да простят на наследниците си, че не довършиха делата им. Скоро Антон Господинов – сина на Господин Господинов, качи един пост в социалните мрежи, че имали успешен бизнес и много имоти. Написах им най-учтиво, че щом е така, могат да продадат част от имотите си и да си разплатят задълженията към нас. Естествено, постът бе изтрит на минутата. С две думи, те просто нямат желание да бъдат коректни към всички нас, жителите на Мъглиж. Нека хората да разберат какъв кандидат за кмет и от каква фамилия ще се явява на изборите и да си преценяват.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    4 17 Отговор
    Глупак!Чи те от там смятат да са упраят ве!
  • 2 мхааа

    23 1 Отговор
    С такива фамилии стават сакатлъците и после държавата виновна, не че ме е.
  • 3 Мемфис

    32 12 Отговор
    Комуниста така е възпитаван от малък : и в училище и в къщи! Лъжи, кради, лижи задниците на началниците и проблеми няма да имаш! Това верую е основно в характера на комуниста и мутрата, сиреч на мошеника! Комунистическа България е перфектното гюбре за развъждане на търтеи и престъпници.
  • 4 Тукаетака

    30 3 Отговор
    Ако са гъсти с герб/дъпъсъ ще си получат парите на куково лято.
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    Наглеци Бол
  • 6 боко

    18 0 Отговор
    Така е в Силистренско съпруга на кметският наместник който е с ТЕЛК пенсия-400лв. обработва общинските ниви и се оправят
  • 7 Анонимен

    12 2 Отговор
    С измами живят много, дори бебета продаваха господинови, асеновград и сега ромката, за осиновеното уж българе, това е наше дете, затова е добричко. Ако не си в далаверата ще караш у дома на леща, картоф, ориз, боб, за да ги дадеш на доктори.
  • 8 Село Хърлец

    11 0 Отговор
    Проверете Козлодуйските Фермери роми Мочи и Сираков Даже Животните им са по улиците на паша имат си гръб
  • 9 Ми да

    8 1 Отговор
    Ги отстрелят един по един 😂😂😅
  • 10 буха

    7 3 Отговор
    Браво на Господинови ето това са истински стожери на мутробарока
  • 11 Наблюдателен

    5 4 Отговор
    Вече трети компрометиращ материал против сем. Господинови излиза. Съмнявам се, че някой е намерил подходящ сайт за това. Човек, който също е с амбиция за кмет. Престъпленията се доказват в съда. Типичен герберски подход на "една съседка ми каза".

    Коментиран от #13

  • 12 Дано!

    8 2 Отговор
    А другият кандидат кмет Душо Гавазов каква позиция заема с това очерняне на съперниците си? Той пък правеше манипулации на последните избори. Даже по телевизиите информираха за това. Дано Мъглиж си избере свестен и честен кмет.
  • 13 Очакване

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдателен":

    Очаквай четвърти компромат до изборите.
  • 14 Без коментар

    8 1 Отговор
    Господинова е от "Възраждане", а Душо Гавазов от ГЕРБ.
  • 15 българин

    3 0 Отговор
    колкото чадъра е по голям толкова си правиш каквото си искаш а сега познайте кой раздава големите чадъри срещу солидно заплащане