Отидете към основна версия

7 535 34

Дете на 11 години кара кола с баща си по Околовръстното! Петя Бонева говори пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • петя-
  • бонева-
  • дете-
  • кара-
  • кола-
  • околовръстното

Искам да спася живота на сина си, казва майката

Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В държавата на абсурдите всичко е възможно! Това е 11 г. ми син, който шофира на Околовръстното шосе в София със скорост 146 км/ч., принуден от своя баща. От месеци са сезирани всички “отговорни” институции и никой не желае да вземе отношение по случая. Това пише Петя Бонева на страницата си в социалните мрежи. Ето какво разказа тя пред ФАКТИ.

- Г-жо Бонева, какво ви накара да публикувате клип как синът ви, който е на 11 години, управлява кола на Околовръстното шосе в София?
- Публикувах го, защото съм притеснена за живота и здравето на детето си. Не само за неговия, а и този на всички други останали участници в движението. Сезирала съм абсолютно всички институции, които могат да имат отношение или да потърсят някаква отговорност за случая, но никой не реагира по никакъв начин.

- Какво значи сезирала съм…
- Подала съм сигнал до Закрила на детето, СДВР, прокуратурата и Софийския районен съд. Всички тези институции разполагат с въпросния клип, но никой не реагира по никакъв начин.

- Преди колко време разбрахте за клипа и кога се е случил?
- Клипът е заснет през месец април тази година и го намерих в телефона на сина ми.

- А кога подадохте сигналите към институциите?
- Първият ми сигнал беше подаден към Закрила на детето, но те не реагираха по абсолютно никакъв начин. След това се обърнах към Софийския районен съд, СДВР и прокуратурата. Те също имат клипа.

- Виждаме как синът ви управлява автомобила, а до него е…
- Гласът, който се чува в записа, е на баща му.

- Само този клип ли сте видяла…
- Само този. Нямам представа защо и как се е случило. Нямам представа дали това е еднократно, дали е практика. Отново ще кажа, че всичко това, за да дам гласност, е свързано с притесненията ми и опасенията ми за живота и здравето на детето ми. Просто искам да спася живота на детето си. Надявам се институциите да си свършат работата. В България всички ние мислим, че живеем в нормална и правова държава, но явно се оказва, че не е точно така.


Входящ номер до Държавна агенция "Закрила на детето"


Входящ номер до Софийска районна прокуратура

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.

Свързани новини