Отидете към основна версия

4 627 46

Васил Петев: Истината, Христо, е бавна гемия..

  • христо шопов-
  • полиция-
  • арест

А за публичната реакция след въпросната случка. Първична, зла, неинформирана, прибързана, комплексарска, евтина и жалка реакция

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Истината, Христо, е бавна гемия… В този живот често се случва така, че докато истината пристигне на мястото на срещата, лъжата отдавна е там.

Преди дни една нагла до престъпност чужденка си позволи да обвини големия български актьор Христо Шопов в опит за убийство. Вносната кифла на средна възраст не се посвени публично да съобщи, че Шопов я бил заплашвал с пистолет и смърт.

Христо Шопов в ареста

Вследствие на всичко това актьорът Христо Шопов лежа 3 дни в ареста, докато кифлата с логично име Патриция най-накрая взе, че си призна, че пистолетът не бил пистолет, а връзка с ключове. Стана ясно още, че Патриция карала “Ламборгини”, с което пък редовно запушвала в откровено нарушение гаража на актьора. Това до тук е историята.

И фактите, известни по нея.

Но не за това са настоящите думи. А за публичната реакция след въпросната случка. Първична, зла, неинформирана, прибързана, комплексарска, евтина и жалка реакция, която безпроблемно и за нула време обяви Шопов за потенциален убиец, давайки огромен кредит на доверие на никому неизвестната Патриция.

И как няма да е така, като днес Патриция идеално пасва на модерния профил за жертва у нас – жена, а отгоре на това и чужденка! Обзалагам се, че ако Патриция бе украинка, Тагарев лично щеше да помоли Сарафов да екстрадираме Христо Шопов в Алабама, за да го изгорим показно на местния електрически стол.

Лена пък щеше да си сложи снимка с je suis Pati, а Киро щеше да ѝ предложи българско гражданство, докато ѝ опипва парапета.

Росен Желязков най-вероятно щеше да замине на официално посещение в родината ѝ, за да се извини публично на президента ѝ, докато Денков пък щеше да обвини Путин за наличието на подобни “деградета” като Шопов в културния живот на европейската демократична общност.

Шегата на страна, ама наистина не мога да разбера, защото толкова лесно си предаваме хората ние – българите? Защото толкова обичаме да лижем чужди задници? Тагарев е ясен – на него езикът му е грапав, ама ние – защо?Интелектуалците най-вероятно веднага ще отсекат, че причината за това поведение се крие в турското робство. Докато Бербатов пък ще обясни ситуацията с казуса „Боби Михайлов”.

Все пак, да попитам вас: Защо?

Защо винаги сме готови само в рамките на няколко секунди да изхвърлим на бунището нашето голямо момче Христо, заменяйки го сляпо с ботоксовите твърдения на една шаврантия с “Ламборгини”?

Без доказателства, без време, само с комплекси и прибързаност… Защо? Не знам, но знам, че е обидно.

И за Шопов, и за вас. „Какво е истината”, попита Пилат Понтийски Христос във филма „Страстите Христови”.
„Искат да те убия, защо, какво толкова си направил?” Даааа, какво си направил, Христо? Кажи им! Ти поне вече би трябвало да знаеш, че хората имат нужда от кръв, докато истината най-накрая все пак пристигне. На мястото на срещата.

Коментар на Васил Петев за MediaMall

Поставете оценка:
Оценка 4 от 115 гласа.

Свързани новини