Отидете към основна версия

3 125 32

Христо Монов пред ФАКТИ: Ако БСП иска да има бъдеще, трябва прочистване от Нинова

  • христо-
  • монов-
  • бсп-
  • корнелия-
  • нинова-
  • гергов-
  • дпс

Ако ДПС се дели на две фракции, то в социалистическата партия са много повече фракциите, винаги са били много повече, казва психологът

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължение…

- Няма как да подминем и темата за БСП. Вие сте близък до тази партия, бил сте депутат. Корнелия Нинова направи много промени, но 150 000 гласа на последните избори…
- Аз ги предупредих още на 8 май 2016 година какво ще стане и какво ще направи Нинова. Имам честта да следя политическия ѝ път още от преди началото на новия век.

Не са случайни тези близости с Калоян Методиев, защото те бяха, според мен, партийни съратници.

Когато бяхме народни представители, можах да я опозная още по-добре. Не знам дали знаете, но „белият автобус“ – датата е 23 юли 2013-а, е нейно творение. 11 години минаха. Добре я познавам Нинова. Мисля, че имам професионалните умения да правя психологическа характеристика и да очертавам личностни профили. Пак се връщам на това, че още на 8 май 2016 година казах - още в залата им обясних на тези, които най-много я обикаляха и направиха така, че тя да бъде избрана,

че ще са първите, които ще „отстреля“.

Така стана и с Георги Гергов, и с Краси Янков. Тази жена, не вярвам в теории на конспирацията, но мога да направя обосновано предположение, че тя дойде с амбицията да съсипе Българската социалистическа партия като големия автентичен, идеен и организационно силен обект в лявото пространство. БСП представлява мислещите хора на лявото политическо пространство. Но, както виждате в момента, и вдясно, и вляво няма водещ субект. ГЕРБ - да ме прощават, но те са по-лява партия от БСП. Поне така беше по времето, когато управляваха. Сега няма ляво, няма дясно и в такова време стават най-страшните неща. Когато е разбито класическото политическо представителство, когато няма силни представители с леви, десни, дори и центристки виждания, така става. Просто сега групи хора, които имат своя социален и икономически обществен статус, не са представени. Именно на това ставаме свидетели сега, когато лявото и дясното са разбити. Виждате какво се получава. Пепетата искат три месеца да не се връчва мандатът. Смях! Това да не им е детската градина: „Моля другарко, Гошко се бие - накажете го!“ Нали ги видяхме как управляваха. До февруари работих като Началник на отдел в Министерството на труда и социалната политика. От 1990 година познавам това министерство и никога досега не е имало толкова некадърно ръководство.

Бойко Борисов правилно им даде всичката власт, за да лъснат и да се види колко са некадърни.

Скоро четох – от гледна точка на психологията, един анализ на д-р Цветеслава Гълъбова за подполковника-полковник Николай Марков, когото тя описва. Написаното за него важи за 80% от състава на сегашното Народно събрание - несъстоятелни хора, с много тежки дефицити.

- Какво е бъдещето не БСП?
- Ако БСП иска да има бъдеще, трябва прочистване от Нинова. Лошото сега е, че нея я смениха едни кадри, които са от най-близкото ѝ обкръжение. Като човек с житейски и политически опит ще кажа, че първото нещо, което Националният съвет на партията трябваше да направи, бе заедно с оставка ѝ да я изключи от БСП. И това е така, защото тя сега ще използва вратичките, които си е оставила в Устава, за да се опита да се върне начело на БСП. А това в момента е най-опасното. Ако ДПС се дели на две фракции, то в БСП са много повече фракциите, винаги са били много повече. Винаги обаче това е било в основата на една борба на идеи, до сблъсък на гледни точки, което е било в полза на партията.

А сега – много вожд, малко индианец в БСП.

Самия този факт не е в полза на БСП. Сега чуваме елате на 27 юли да говорим за лявото. Още до 27 говорете с Мая Манолова, с „Левицата“, с Ваня Григорова, със социалдемократите на Георги Анастасов… А те бяха събрали една коалиция за изборите… нямам думи. Познавам един от хората в по-малка партия в коалицията, който е сред представляващите тази партия, и го попитах за нашата секцията колко гласове има за неговата партията. Той каза - нула. Какво значи това! Даже и семейство на този човек, който е коалиционен партньор на БСП, не са гласували за него. Ето с такива хора обичаше да се обгражда Корнелия Нинова. Част от тях сега я предадоха. Ако тя пак стане силна, ще видите как тези хора, защото са доста гъвкави в кръста и ще вземат завоя бързо, ще драпат да се върнат при нея.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини