Отидете към основна версия

1 553 36

Огнян Минчев: ИТН е технологичен продукт, създаден, за да бъде патерица на олигархични интереси в политическия живот

  • огнян минчев-
  • итн-
  • технологичен продукт-
  • патерица-
  • олигарси-
  • политика

Основният инструмент на чалга партията в публичния живот е неограничения от експертиза, култура или възпитание примитивен популизъм. Лидерът на партията е виден теоретик на нелибералната демокрация

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възраждане и ИТН брутално спряха работата на Народното събрание в последната му сесия преди кампанията за предстоящите избори. Това не е просто акция на вандали с предизборна цел. Навсякъде по света и при всички обстоятелства целта на този тип акции е да ерозират демократичните институции на парламентаризма и да проправят пътя за открита диктатура. Никой не е изненадан от това, че депутатите на една откровено фашистка партия като Възраждане могат да бъдат въвлечени в подобна акция. Това е системно поведение на насилие - психологическо и физическо - което членовете на парламентарната група на тази партия упражняват винаги по време на различни парламентарни процедури в услуга на своите антидемократични цели. Две допълнителни думи заслужава поведението на ИТН при закриването на парламентарната сесия вчера.
ИТН е технологичен продукт, създаден, за да бъде патерица на олигархични интереси в политическия живот - включително в парламента. Основният инструмент на чалга партията в публичния живот е неограничения от експертиза, култура или възпитание примитивен популизъм. Лидерът на партията е виден теоретик на нелибералната демокрация. Помежду други просташки шеги той лансира един специфичен култ към "народа" - към "суверена", който имал право да диктува напълно поведението на всички ни. "Ако народът каже всички да ходим със зелени гащи - ще ходим със зелени гащи...", категоричен е идеологът на панаирджийската демокрация. Поведението на парламентарните му клоуни в случаи като този в парламента вчера обаче по-скоро показва, че целта на чалга-авторитаризма е да остави всички нас - обикновените членове на "суверена-народ" - "без гащи", без основните норми и процедури на защита от произвола на власт имащите. Поради това препоръчвам на уважаемите избиратели на предстоящите избори да оставят категорично кандидат депутатите на ИТН "без гащи" - като гласуват за други политически платформи, които проявяват по-голямо уважение към ценностите и правилата на демократичното управление - включително и към институцията на Парламента.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.

Свързани новини