Отидете към основна версия

4 179 40

Оня с коня и граф Монте Кристо отговориха на Илияна Йотова… за сетнините ни

  • йотова-
  • избори-
  • купуване на гласове-
  • партии

Избори ли… Ето как можем да останем без партии, за които да гласуваме  

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи обстоен коментар преди дни как преди всеки нови избори си говорим за купуването на гласове. Да, темата винаги излиза на дневен ред, защото… просто има търсене и предлагане. Елементарно е.

Йотова смята, че обяснението на МВР, че трябват доказателства, за да се достигне и до поръчителите на търговията с гласове, е незадоволително.

Тя предложи: „А защо не, ако се докаже коя партия дава средства или подбужда към купуване на гласове, да бъде лишена, например, от участие в следващите избори."

ФАКТИ е медия, която е известна с това, че дава възможност на хора с различни гледни точки да изразят мнението си. И така ще бъде. А хората обичат да коментират. Така е и с коментара на Оня с коня – под материала на Йотова, който е категоричен. „Значи никой…“

В спора се намеси и граф Монте Кристо, който смята: „В такъв случай всички партии трябва да бъдат забранени. Изборната система дотолкова се опорочи и амортизира, превърна се в битпазар, деградира до крайна степен и как при това положение се признават? Гласове масово се купуват не само сред малцинствата вече, а и много бедстващи слоеве сред българите са му отпуснали края, загърбили всякакъв морализъм. Затова призовавам изборите да бъдат не само бойкотирани, но и активно провалени, властите нямат намерение да го направят, тях ги устройва тоя търгашлък, но сетнините за народа са плачевни.“

Каква хубава дума – сетнини. А знаете ли какво означава… (б.р. – последици, резултати) Но кой ли ти мисли за сетнините…

Ето така ще останем без партии, ако решим да въведем правилото купуваш, доказват, отпадаш. И тогава как ще правим избори, като няма да има партии… Какви сетнини да очакваме!?

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.

Свързани новини