Отидете към основна версия

29 325 81

Сигнал към ФАКТИ: Скандален кмет на ГЕРБ тръгва към депутатско място

  • герб-
  • кмет-
  • румяна самоковарева-
  • община родопи-
  • село крумово-
  • сигнал към факти-
  • парламентарни избори

"Като жители на село Крумово за нас е позор такива "заслужили" хора изобщо да се опитват да управляват държавата ни!", възмущават се наши читатели

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Кметът на село Крумово, община Родопи, област Пловдив Румяна Самоковарева от ГЕРБ е кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС за 17-РИК в Пловдив област.

С такъв сигнал читатели на ФАКТИ се свързаха с нашата медия.

Проверка на медията ни в сайта на Районната избирателна комисия в Пловдив област показва, че Самоковарева е на седмо място в листата за парламентарните избори на 14 ноември. Водач на листата е Дани Каназирева.

"Кметът с най-разбитите улици на селото си в община Родопи, проверяван от ДНСК и прокуратура, в момента е кандидат за депутат от област Пловдив. Направо сме потресени!", възмущават се нашите читатели.

"Като жители на село Крумово за нас е позор такива "заслужили" хора изобщо да се опитват да управляват държавата ни!", казват още те и ни изпращат кадри със следното описание: "Сами виждате от снимките каква къща си построи кметицата след като стана кмет и в какви локви газят децата ни! Явно добре печелят от заведението, което стопанисват и което е завзело тротоара".

Припомняме, че това далеч не е първия сигнал, който ФАКТИ получава относно кметицата на село Крумово.

Първо, наши читатели се възмутиха от заведението, стопанисвано от семейството на кметицата, което заема тротоара пред медицинския център в Крумово. По-късно съобщиха, че на мястото е станал и инцидент с мотор, като тогава на място имаше и пострадал.

Писаха ни и и със сигнал за това, че кметицата предложила децата на служители от общинската администрация да получават бонус от 5 точки при кандидатстване за общинските детски градини.

Казаха ни още и как, при положение, че 10 години вече е кметица на селото, Самоковарева с изненада разбрала след разговор, иницииран от представители на Министерството на отбраната, че жителите на Крумово се притесняват от военните учения със самолети, които се провеждат в района.

"Такъв ли пример за успели личности, заслужили да са кандидати за народни представители, се дава за подражание?", огорчени са читателите на ФАКТИ.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 140 гласа.

Свързани новини