Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 16:46 42 798 133

Читател на ФАКТИ: Победа за гражданите - недосегаемите от ГЕРБ вече са досегаеми!

  • крумово-
  • община родови-
  • заведение-
  • румяна самоковарева-
  • герб-
  • днск

"Дори и срещу кандидат-депутати и кметове, институциите вече не ги е страх да вземат страната на обикновените граждани", разказва той

Читател на ФАКТИ: Победа за гражданите - недосегаемите от ГЕРБ вече са досегаеми! - 1

“Щастливи сме, че институциите вече работят и несправедливостите вече намират отпор. Дори и срещу кандидат-депутати и кметове, институциите вече не ги е страх да вземат страната на обикновените граждани и да съблюдават за спазването на закона”.

Това пише читател на ФАКТИ до нашата медия. Написаното касае казус, за който и преди сме ви разказвали.

Мястото на действието е село Крумово, Община Родопи, област Пловдив.

На 30 юни тази година наш читател се свърза с нас, за да покажем как заведение, за което той твърди, че се стопанисва от кметицата на Крумово Румяна Самоковарева, препречва тротоара. Зaвeдeниeтo - тип кафене, ce нaмирa нa цeнтрaлнaтa улицa "Хaн Крум" cрeщу пaрк "Мoгилaтa" и e дo мeдицинcки цeнтър c прeдимнo дeтcки кoнcултaции.

Припомняме, че в момента Румянa Caмoкoвaрeвa e кaндидaт зa нaрoдeн прeдcтaвитeл в лиcтaтa нa ГEРБ-CДC зa Плoвдив oблacт.

“Нa мaйкитe c кoлички, a и нa другитe пaциeнти, кoитo трябвa дa oтидaт дo цeнтърa, им ce нaлaгa дa ce движaт пo пътнoтo плaтнo, зa дa зaoбикoлят мacитe и клиeнтитe нa трoтoaрa прeд зaвeдeниeтo. Тoвa e изключитeлнo oпacнo, зaщoтo тe трябвa и дa зaoбикoлят пaркирaнитe прeд зaвeдeниeтo кoли и дa ce движaт пo cрeдaтa нa пътнoтo плaтнo. Caмoтo мяcтo ce нaмирa и нa ocтър зaвoй, кoeтo дoпринacя дoпълнитeлнo зa риcк", обясни тогава нашият читател.

Само след малко повече от месец - на 13 август, нашият читател информира, че на мястото действително се е случил инцидент. В ПТП-то между бус и мотоциклет имаше и пострадал.

Разбрахме още, че по повод въпросното заведение е постъпил сигнал в Дирeкциятa зa нaциoнaлeн cтрoитeлeн кoнтрoл (ДНCК), която на 22 юни 2021 гoдинa е рaзпoрeдила прoвeркa нa oбeктa. Проверката беше извършена oт Община Родопи. В документацията по проверката, c кoятo ФAКТИ рaзпoлaгa, впeчaтлeниe прави фактът, чe нa 18 юли т.г. кмeтицaтa нa ceлoтo Румяна Самоковарева, кoятo нaшитe читaтeли кaзвaт, чe e cъпругa нa пoлзвaтeля нa зaвeдeниeтo, e издaлa рaзрeшeниe зa пoлзвaнe. Тoecт рaзрeшитeлнoтo зa пoлзвaнe e издaдeнo cлeд дaтaтa нa вхoдирaнe нa cигнaлa дo ДНCК и cъoтвeтнo cлeд cигнaлa нa ДНCК дo МРРБ.

Обeктът - "Кaфe aпeритив", ce cтoпaниcвa oт фирмa "ПAКТ" EOOД. Cпрaвкa в Търгoвcкия рeгиcтър пoкaзвa, чe упрaвитeл и eднoличeн coбcтвeник нa кaпитaлa e Кaльo Ивaнoв Caмoкoвaрeв. Фaмилиятa нa кмeтицaтa нa ceлo Крумoвo e Caмoкoвaрeвa. Oбeктивнитe фaкти гoвoрят, чe или cтaвa думa зa cлучaйнo cъвпaдeниe нa фaмилиитe, или зa връзкa мeжду двaмaтa.

"Излизa, чe мoжe би дoceгa тoзи oбeкт e нямaл рaзрeшeниe зa пoлзвaнe и 10 гoдини пoлзвaтeлят нa зaвeдeниeтo - cъпругът нa кмeтицaтa, нe e плaщaл нищo зa тoвa!", заключи нашият читател тогава.

Днес жители на село Крумово ни информират, че ДНСК и Община Родопи са разпоредили премахване на навеса на заведението.

Видимо от документи, с които ФАКТИ разполага, премахването на навеса се налага поради липса на представени строителни книжа. Кметицата и съпругът ѝ имат 20 дни, считано от 4 ноември, за да премахват доброволно навеса.

“Дойде време и ние като граждани спокойно да можем да ползваме тротоара пред заведението, стопанисвано последното десетилетие от семейството на кметицата на с. Крумово. Заведение, което чрез изнесените маси, саксии и навес препречва нормалното придвижване на пешеходците.

Благодарности към ДНСК и Община Родопи за взетото решение за премахване на незаконния навес. Така наистина ще има място и за нас, пешеходците да минаваме по него, а не да рискуваме. както досега правихме като заобикаляхме масите и клиентите по пътното платно”, радват се жителите на Крумово.

“Интересен въпрос възниква и дали за тези години, откакто ползват този обект, са плащали и тротоарно право за изнесените маси на общинския тротоар или става въпрос и за ощетяване и на общинския бюджет”, завършва нашият читател.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 235 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    387 67 Отговор
    Продължаваме промяната

    Коментиран от #25, #58, #65, #112, #113

  • 2 Галигео Галигей

    225 12 Отговор
    Щастливи граждани ?🙉🙉🙉
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    267 15 Отговор
    Досегаеми са бушоните!
  • 4 Българка

    450 39 Отговор
    Редно е освен навеса на заведението на кметицата, да бъде премахната и кметицата като такава. А общината да си търси парите за наем на открита общинска собственост със задна дата!
    ГЕРБ са нагли грабители!

    Коментиран от #20, #42

  • 5 гербаджия

    109 421 Отговор
    Между временно Радевите изтеглиха 2.3 млрд дълг и 500 млн. от Хемус и никой не знае къде отиват тези пери, защото няма контрол и парламент. Но, честито за тротоара.

    Коментиран от #6, #10, #29, #82, #92, #114, #125, #132

  • 6 Последния Софиянец

    305 50 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    Стига лъга! Бюджета го прие парламента.

    Коментиран от #14, #67, #131

  • 7 Дългият

    266 38 Отговор
    Дойде време гербаджийте на гърба си да изпитат, че пред закона всички сме равни. До сега имаше равни и по по най равни от шайката и всичко се замиташе под килима.
  • 8 Др Питанков

    241 38 Отговор
    Охххх. То само това да е.
    Как да премахнем раковите образования и ГЕРБ.
    Първото е по лесно.
  • 9 JEFF

    228 60 Отговор
    Хората започват да виждат справедливи действия от страна на институциите . Без ГЕРБ ще е така, нека Продължим Промяната . На 14.11. с номер 25 и номер 6 за просперираща България !
  • 10 дааа

    219 25 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    Историята ще ви съди теб и такива като теб.Почти успяхте да затриете държава на 1300 години.Циганизация ,мафиотизиране,корупция и мизерия .Само с това сте известни и ти се гордееш???Ако по някаква случайност ЕС да предположим се разпадне и в България дойде власт като в Китай ще ви разстрелват по площадите.

    Коментиран от #107

  • 11 Гербер

    116 36 Отговор
    Нямате право да ползвате никакъв тротоар. Да се сезира прокуратурата за обида на кметица от Герб. Гешев къде си?

    Коментиран от #85

  • 12 Торби с пари

    183 22 Отговор
    За жалост, все още не са много досегаеми. Е, някой нагъл кмет или Суджук-изнудвач винаги могат да "изгорят" за да светят Тиквите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Активист на БКП

    171 32 Отговор
    Тиквата оставя 60 милиарда задължения на новата власт!!!!

    Коментиран от #23

  • 16 Реалист

    49 139 Отговор
    Пълен фейк е и сегнала и статията, че и снимката с ПТП-то, която е мнооого далече от самото заведение и няма нито пряка нито косвена връзка с него! То това може да се види и от двете снимки! Засрамете се, Факти!

    Коментиран от #55

  • 17 МАЛКА пенсИЯ

    26 53 Отговор
    ПП-ПРОМЯНАТА,не за нас/вас,а за ТЯХ.

    Коментиран от #111

  • 18 Иво

    49 161 Отговор
    Добре е някой да сигнализира въпросната кметица, че се тиражират лъжи по неин адрес, направо да я осъжда тази жалка Прокопиева медийка! Оня ден пускахте лъжи и за кметицата в Симеоновград, пак по случайност от ГЕРБ...лъжите на Рашков и фалшивите обиски с подхвърлените пари в трета къща в стил "чекмедже скандал"...Жалка фалшива информация!!!
  • 19 Ягодово

    117 18 Отговор
    Сега да платят за 20 г с лихвите наем на общината за място
  • 20 Това зависи

    34 18 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    от избирателите,а не от такива, като теб !

    Коментиран от #31, #81

  • 21 Едно и

    31 40 Отговор
    също през две седмици ! Нещо за растеж на цените ?
  • 22 Сатъра на Хана

    82 20 Отговор
    Герджика и Бойко си ядат саламите!
  • 23 Отново

    17 25 Отговор

    До коментар #15 от "Активист на БКП":

    си написал пълни глупости !
  • 24 Елица

    45 136 Отговор
    Нали никой не си мисли, че е случайна атаката срещу кметовете на ГЕРБ?! На Пазарджик, на това село, на Симеоновград и още много. Рашков и Фатмака не си ли дават сметка, че постигат обратен ефект и хората още повече ги намразяват. Оня ден възрастна жена на 84 години ревеше на площада, че копоите на Рашков са я разпитвали за кого гласувала и как си била купила дървага за огрев!!! Срам господа Служебни, срам ФАТМАК жалък! Ще ви го върнем този тормоз на 14.11.!

    Коментиран от #28, #32, #35, #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мъзга

    44 107 Отговор
    Браво. А дали тези органи не взимат мерките точно защото се споменава на няколко места ГЕРБ и то преди изборите ? Не бързайте да се радвате. Диктатурата на "хунтата на зелените чорапи" пълзи. Рано или късно ще пропищите. Леле каква радост - махнали навеса.
    Натрили носа на кметицата, която била кандидат за депутат от листата на ГЕРБ-СДС. И с това започва статията. Ах тия лошите от ГЕРБ ! Чакайте и ще дочакате. Като ви разбият вратата по сред нощите и влетят вътре с ритници десетима маскирани , точно като след 9-ти 1944, пак ли ГЕРБ ще ви е виновен, само защото някой комшия ви има зъб и ви е натопил. Хунтата не спи. Внимавайте !
  • 27 ЩАСТЛИВЕЦ

    30 35 Отговор
    🙂Публикувано във факти.бг: Дойде време и ние като граждани спокойно да можем да ползваме тротоара пред заведението ЩАСТЛИВИ СМЕ, че институциите вече работят и несправедливостите вече намират отпор.Това пише читател на ФАКТИ до нашата медия.

    ТЕ ТОВА Е НАЙ-НЕПРОСТИМОТО УПОТРЕБЛЕНИЕ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ОТ ГЕРБ. ВЕЧЕ ИМА ЕДИН ЩАСТЛИВ ЧИТАТЕЛ. ХВАЛА МУ!

    🙂"С КАПКА ВОДА ДА РАЗПОЛАГА, ЩЕ ОПИТА ДА ТЕ УДАВИ (от завист и злоба)!"🙂
  • 28 Мекица

    66 24 Отговор

    До коментар #24 от "Елица":

    мъ ти да не вярваш на пърформънсите на джипко чувалчо бибтков ,още малко ще ме разплачеш :))))))))))
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ехо

    53 13 Отговор

    До коментар #24 от "Елица":

    От такива като Вас страда целият български народ.
  • 33 ГЕРБЪЛЛЪ

    28 12 Отговор

    До коментар #30 от "Професор":

    не те ли е срам да наричаш това бегливо и крадливо нищожество генерал ? :)))))))
  • 34 мдда

    36 10 Отговор
    Какво прави тази комунистка в ГЕРБ??
  • 35 Сушеница

    58 15 Отговор

    До коментар #24 от "Елица":

    Само, че бабата рецитираше, като първолак на тържеството на буквите! Да не се окаже, че и тая баба е като оная от Орлов мост,синът и на хранилка при Гепи!?!?!?!
  • 36 Caмoкoвaрeвa

    54 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Благодарности към ДНСК и Община Родопи, че 10 г. не съм платила и лев данъци.
  • 37 Народа

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "Професор":

    Ааа,не щем да а сме зад нея,не е наш тип!!!
  • 38 7854

    69 20 Отговор

    До коментар #24 от "Елица":

    Не, атаката не е сучайна, атаката единствено сега е възможна. Защо ш... община е спала до сега? Цялото герберско войнство реве неистово. Ледът се пропуква, уважаеми съдебни заседатели!
  • 39 Любопитен

    65 11 Отговор
    Кметицата Самоковарева се е самонатаковала с тая смешна заповед.
    Сега да я натаковат в Сливенския.
  • 40 Гласове от зайчарника в Банкя

    54 17 Отговор
    Той Бацо, като го върнете на власт, ще видите, как ще ви отмъсти! Пак, ще вдигне тоя зайчарник и ще локаутира всички, които не го харесват и ще ги ваксинира зрелищно! Бацо е прост, но отмъстителен!
  • 41 Дада

    64 12 Отговор
    Не е спала общината. Всички гербери знаят,че са безнаказани.
  • 42 Хахаах

    13 11 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Българка от максуда ли
  • 43 Биби Кинг

    1 13 Отговор
    Ега тоа се е издигнал като личнос!
  • 44 Трезвомислещ българин

    18 32 Отговор
    Те вашите читатели са така облъчени от грижливо подбраните ви новини, че не се учудвам от ограничените им разсъждения.
  • 45 Гад

    27 62 Отговор
    Селска завист. Завидели на кметицата я заради заведението, я че не е удовлетворила някое малоумие. Нямало място за пешеходци и колички. От другата страна на пътя има тротоар като слънце, офцете се натискат у заведението. Не народ, а завистлива сган.

    Коментиран от #49

  • 46 Хехе

    18 24 Отговор
    Разбира се,доволния от Властта гражданин(селянин) е анонимен.Съвременна "Кака Сийка"
  • 47 WENKO

    27 42 Отговор
    ФАКТИ !!!
    ВЯРВАХ ВИ НО ... - ... ВЕЧЕ НЕ !ТО БИВА ПРИСТРАСТИЕ ?! .....
    ЯКО ТИЧАТЕ В ЛЕВАТА ЛЕНТА !!!

    Коментиран от #53, #126

  • 48 9948т

    59 15 Отговор
    Тази кметица по наглост с едното краче в герп, с другото май в дъпъсъ... а за местните каквото остане по средата. Това е то 12 годишно управление на шайка сикаджии.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 комбайнер

    41 6 Отговор
    то пък, егатии скапаното кафе! представям си каква мизерия е в него. селска пръчка е тая..
  • 51 Да видим

    42 12 Отговор
    Дали ще има реално премахване. И защо не е наложена глоба за няколко години назад. Каква превенция ще има при положение че 10 години се търпи беззаконие и няма наказани.
  • 52 Русский

    6 31 Отговор
    Само за ГЕРБ, само за Премиера и да подкрепям вашият скъп трудолюбив Премиер!!!!
  • 53 WENKO

    19 37 Отговор

    До коментар #47 от "WENKO":

    ФАКТИ ! ЗАЩО ИЗТРИХТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ от МОЯ КОМЕНТАР !!! ПОДЛОГИ РАДЕВИ !!!

    Коментиран от #54, #59

  • 54 Как защо бе

    29 10 Отговор

    До коментар #53 от "WENKO":

    Венко. Ми защото си про..ст като гьон бе Венко
  • 55 Хохохо

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Явно си реалист от друга реалност.
  • 56 мнение

    17 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Циганизация ,мафиотизиране,корупция и мизерия"
    Нима това са неща, които ГЕРБ създадоха?
    Паталогично невежество!
    А относно площадното раздаване на правосъдие-внимавай!
    Често това води до неочаквани последствия!
    Да не има приказки после като- ама аз не мислех, че ще се стигне до там!
  • 57 Спите ли

    20 22 Отговор
    Принципно Браво. Само така. Но какво общо има от коя партия е кмета, собственика или тратоара. Хайде сега същото и за Кирчо и за Радевчо, като нарушители. Има ли грешка няма партия. Просто има грешка.
  • 58 И кaк

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Почнa дa белиш кaртофите c белaчкa вмеcто c нож?
  • 59 Ронин

    6 11 Отговор

    До коментар #53 от "WENKO":

    Точно им го каза евала.
  • 60 ortaka

    33 5 Отговор
    Това не е държава ,ам че то в един свинарник има повече ред .тука права имат крадците и мошениците .
  • 61 Грък

    14 35 Отговор
    Живота стана още по труден с радев и компания. Да се връща боко и до където изкараме. Ха ха ха
  • 62 КРОКОДИЛА

    17 33 Отговор
    ГЕРБ НОМЕР ЕДНО - ДА ЖИВЕЕ ЦАРЯ БОЙКО БОРИСОВ - АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ ТРЕВА ЩЕ ПАСЕТЕ .............................

    Коментиран от #128

  • 63 КОКО ДРИЛО

    18 30 Отговор
    РАДЕВ ПРЕДАТЕЛ И ПОДЛЕЦ .................................

    Коментиран от #127

  • 64 Далагербка!

    26 13 Отговор
    ГЕРБ Родопи представлява ТОВА!
    Далаверка след далаверка и кой квото лапне Е тая е лапнала безплатен тротоар 10 години!
  • 65 Последния Софиянец

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аз съм истинския последен софиянец ! И винаги съм бил против ГЕРБ и РадеФ !

    Коментиран от #121

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ммм, дааа

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Кой парламент - с Чалгарската партия и изправи си го, защото си тръгваме...
  • 68 Сис

    14 7 Отговор
    Честита промяна, лъжлива до почтеност
    А какво бихте казали за дефиницията за почтен политик, тя започва така - познавате ли човек, при когото всичко е на светло, човек, който никога не мами, никога не ЛЪЖЕ, познахте ли един от водачите на тази промяна, да ви е честита, ползвайте си я с десерт декларирана лъжа, звучи чудесно , нали
  • 69 Чук

    21 11 Отговор
    Видиш ли гербераст коги и да го прибиеш се че е късно!
  • 70 Сотир

    10 14 Отговор
    Какво е инфлация от 30% и 20 000 измрели от Кацаров в сравнение с великата победа на демокрацията - освободен тротоар?!?

    Коментиран от #106

  • 71 Свестен

    8 8 Отговор
    Какво коментирате.От април до сега 7 месеца управлението на е на Радев.Да казвам ли какво може да се направи за 7месеца на освен да се се плюе
  • 72 Бат Мишо

    12 0 Отговор
    И новите кът докопат кокала ще станат същите АКО НЕ ГИ КОНТРОЛИРАМЕ ГРАЖДАНСКИ
    пример
    като подчинен на кмет от ГЕРБ в район Изгрев - който ГЕРБ загуби и стана БСП ар лекар
    Гербераса ни пращаше да бачкаме на частници в двора- негови френдове -апропо бивши футболни вечия , пращаше ни да слагаме чимовете пред руското посолство БЕЗ ТО ДА Е В РАЙОН ИЗГРЕВ - пращаше ни незаконно да лепим негови плакати и да късаме на опонентите -което като негови подчинени НЯМА ПРАВО да ни кара -одобри купища безобразни строежи на Артекс в района вкл на цецо крадецо сградата и плащаше на частна фирма ,, да поддържа,, зелените площи и детски площадки ЕЖЕМЕСЕЧНО толкова пари с колкото се поддържаше общинската бригада ЦЯЛА ГОДИНА --- И ПАДНА
    Ще кажете СУПЕР ....такааааа И КО СТАНА- доде лекара БСП ара
    приказва с нас обеща постоянни трудови -щото старите ни граждански договори БЯХА АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИ защото имайки посочено работно време и раб заплата са прикрити ПОСТОЯННИ договори И ПОСЛЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КО СТАНА КАТО ЗАХАПА КОКАЛА
    Ми подписа ПАК със същата фирма с която подписваше предния кмет и махна общинската бригада и които остави -остави на глаждански договори ЗАЩОТО ОТКРИ че фирмата намазва филията яко на подписалия договора и отпуснал десетократно по високото възнаграждение от реалното
    - за справка общ звено окоси района 4 пъти за лятото за 100000 лв годишни разходи
    - частната фирма го коси 2 пъти
    и не бутна НИТО 1 един от незаконно р
  • 73 Бат Мишо

    16 0 Отговор
    и нe бутнa НИТO 1 eдин oт нeзaкoннo рaзпeшeнитe cтрoeжи и нe възcтaнoви нитo eднa oт нeзaкoннo рaзрушeнитe дeтcки плoщaдки
    ЗAЩOТO КAТO CИ НAТOПИ РЪЦEТE В КAЦAТA C МEДA CТAНA CЪЩИЯ КAТO ПРEДШECТВEНИКA CИ - плямпaт дoкaтo ги избeрeм И ПOCЛE CТAВAТ EДНAКВИ
    и тoвa щe e вce тaкa тoкa нe рaзвиeм ГПAЖДAНCКO CAМOCЪЗНAНИE И КOНТРOЛ и нe cъздaдeм НAИCТИНA НEЗAВИCИМИ РAБOТEЩИ ПРOФCЪЮЗИ - кaквитo ca в cтрaнитe в кoитo eмигрирaтe- примeрнo в Фрaнция - тaм нe плaщaт нa eдин шoфъoр и нa другия дeн ВCИЧКO CПИРA - кoрaби влaкoвe рeйcoвe влaкoвe - ДOКAТO НE МУ CE ПЛAТИ - зaщoтo e члeн нa прoфcъюзa
    ТУКA вcички кaмиoнджии кaрaмe нa 2000 лв зaплaтa И НИ OCИГУРЯВAТ нa 700 И ГO ЗНAЯТ ВCИЧКИ - oт шeфa нa ДAИ , шeфa нa НAП , НOИ ,Инcпeкциятa пo трудa , шeфa нa пoлициятa и шeфoвeтe нa прoфcъюзитe и ВCИЧКИ други знaйни и нeзнaйни ЗAПЛAТAДЖИИ кoитo хрaнтутим ЗA ДA НE ПРAВЯТ НИЩO - зaщoтo им мaжaт ДEБEЛO ФИЛИИТE C ПOДКУПИ ДA CИ ТРAЯТ
  • 74 Тито

    12 11 Отговор
    ГЕРБ си отивааааа шааалялялялаааа
  • 75 Съвест ама само за наша полза

    9 5 Отговор
    Милата съвестна гражданка да тръгне из страната да види колко такова обекти има по селата и на колко са собственици активисти на БСП и на пенсионирани воени / със 20 заплатки за го ене на невиждани врагове по земя, море и въздух/ Всички го знаят но се правим на ампита че няма по голям бизнес във България който да не води началото си от БСП и ДС Съвестна гражданка,,, сйде бе комундета и съвест. Я дайте и възможност на тази ТКЗС активистка не тротоара а улицата ще загради Ей такива са на злобара, хулещ страхливец Радев подръжноците
  • 76 Бат Мишо

    14 2 Отговор
    И ВСЕКИ като се долази до властта като открие кацата с мед и че контрола е НУЛЕВ -ако се отчита на правилния вожд и му пълни шкафчето СТАВА СЪЩИЯ КАТО ПРЕДИШНИЯ какъвто и да е бил преди това
    ДОКАТО в 1 Франция НАРОДА излиза на улицата и почва да троши патрулки и да пали пол участъци като разбра че президентшата е приела да бъде почерпена обяд БЕЗ ТЯ ДА СИ ГО Е ПЛАТИЛА ОТ ФИРМАДЖИЯ и продължи докато президента не си подаде оставката ЗАЩОТО ИМАТ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО с свободно мислене И НЕ СЕ ПЛАШАТ ДА СИ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА че НАРОДА е работодателя на политиците и ТОЙ Е ГОСПОДАРЯ и политиците са неговото куче А НЕ ОБРАТНОТО КАТО В БЪЛГАРИЯ
    докато ТОВА МИСЛЕНЕ НЕ ГО ПРИДОБИЕМ който и да изберем КАКЪВТО И ДА Е
    като топне лапичките в меда ще става същия като предишния крадец и наглец
  • 77 Чопърцила

    9 0 Отговор
    Има една недосегаема при всяка власт институция, най-вече клоновете в провинцията. НОИ - директорите по места са като еднолични мафиот ски босове и феодали. Назначават се с псевдо конкурси само близки хора и партийни фактори помагали на дерибей те наречени директори. Нивото на нормативна компетентност на служителите е на ниво ТКЗС от 50-те.Но конкурсите се печелят на максимални оценки.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 √(n&Варна)

    11 1 Отговор
    Какво ДНСК, какво чудо!
    Само губене на време!
    Достатъчно е КАТ да се намеси за констатирано нарушение на ч. 167, ал. 1 от Закона за движението по пътищата и със сигнално писмо по чл. 165, ал. 1 т. 3 от същия закон да задължи стопанина на улицата в разумен срок да освободи тротоара.
    Тази е възможно най-облекчената и кратка процедура.

    Коментиран от #104

  • 80 Ангелина

    7 5 Отговор
    Не все още голяма част от тези ,които се ползват с протекциите на ГЕРБ и политико- икономическите кръгове продължават да се "недосегаеми" и тяхната арогантна безскрупулност се засилва Същите "недосегаеми" усещат ,че лека ,полека ще изгубят тази своя "недосегаемост" и скоро ,макар и това на този етап да изглежда невъзможно ,много "недосегаеми" ,дори и от висшите етажи на властта ще отидат в затвора, други ще напуснат със сигурност важните си ръководни постове ,чрез които осъществяват тормоз и репресии върху обикновените граждани.
  • 81 333

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Това зависи":

    Всъщност с конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение трябва да зависи от съда. Без оглед на това дали длъжността е изборна. Какво казва закона за криминални деяния от хора на такива постове, според теб? Могат ли да ги заемат?
  • 82 Софиянка

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    Стига като папагали повтаряте глупостите на Бойко. На фирмите избрани от Бойко се плати, на пенсионери и още куп пари които предишните са надробили.
  • 83 Софиянка

    10 2 Отговор

    До коментар #78 от "Мравояд":

    В Европа също има повишение на цени - само ще е защото не е на власт у нас. Да се смее ли човек да плаче ли как ревете за глупостите на тоя и му вярвате .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мима

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гербер":

    В централния софийски затвор
  • 86 незнайко

    5 0 Отговор
    ПО ДОБРЕ ПРЪВ НА СЕЛО, ОТКОЛКОТО ПОСЛЕДЕН В ГРАДА !!! Всички знаят тази поговорка, която в пълна сила отговаря за този казус !!!

    Коментиран от #87

  • 87 незнайко

    5 5 Отговор

    До коментар #86 от "незнайко":

    Как жителите досега са търпели и сега изведнъж им пречи ? Това не
    го разбирам !
  • 88 Перо

    8 3 Отговор
    И феодалите в провинцията ще бъдат яко засегнати от предстоящите мероприятия,след 14.11.21 г.
  • 89 спомени

    10 7 Отговор
    Спомняме си как бащата на Румен Радев блъсна инвалид на кръговото движение и после извика местния председател на БСП. След което глобиха инвалида че е бил на кръговото движение и е имал предимство съгласно ЗДП. Такива разгащени политици трябва да бъдат поставяни на мястото им!
  • 90 оня от банкя

    4 5 Отговор
    ей, като ще взема да я опердаша с бяло сладко по целото лице, че да се облизва до другите избори..
    Кви са тия Банкяски номера бе?! ООоо-ууу?
  • 91 Бай Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "баба мара":

    А баба Мара се сети да се побара. Но това със самодивите ми хареса, напомни ми за Хаджи Димитър.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Тредстоун

    6 9 Отговор
    С какви глупости занимавате хората бе факти. В едно село ... , говорете за мошенгиите на прецидента и цикаджиите му .... , 200 и кусур машини един път , 150 машини втори път и още колко знайни и незнайни.. , едно село кметицата , смешници . Нови рекорди , тия ни утрепаха 300 кусур си заминаха за 24 часа , разписките няма да се броят от протоколите , нарушават конституцията ... , вие едно село ....

    Коментиран от #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай Онзи

    7 5 Отговор

    До коментар #93 от "Тредстоун":

    Разписки ли ? Че то баце не може да брои бе , конституционисте !

    Коментиран от #101, #102

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 цербер

    8 4 Отговор
    Припомняме, че в момента Румянa Caмoкoвaрeвa e кaндидaтка зa нaрoдна прeдcтaвитeлка в лиcтaтa нa ГEРБ-CДC зa Плoвдив oблacт.

    Коментиран от #105

  • 99 сбруя

    6 3 Отговор
    Самоковарева е сварила Самоков на сладко и го е напълнила в буркани.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тредстоун

    3 3 Отговор

    До коментар #95 от "Бай Онзи":

    Не може , не може ,колко да не може ... , 10% марж пред втория на 14ти все ще може да ги преброи , той и тия които са след него , надявам се да вдянат кого иска суверенна и на кого гласува доверие , нали така другари ..
  • 102 Борис

    0 3 Отговор

    До коментар #95 от "Бай Онзи":

    Брои и още как! И е недосегаем, ще видите!
  • 103 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 10 Отговор
    ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ ОТ ХУНТАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП......ФАКТ !
  • 104 Правилно!

    6 1 Отговор

    До коментар #79 от "√(n&Варна)":

    При добро желание, ИМА! преки пътища( закони) и много бързи начини да се решат подобни проблеми! На първо място е ГРАЖДАНСКОТО ЧУВСТВО. Къде са били местните, майките с количките и бащите досега? Страх, страх, но това вече е патология! И така е навсякъде в милата ни държава. Чувството за безнаказаност е велик двигател на безправието! Затова сега, българи, с малки крачки, но решително, да направим така, че "тротоарът" да си е наш, на обикновените пешеходци!

    Коментиран от #115

  • 105 Факт!

    7 4 Отговор

    До коментар #98 от "цербер":

    Помнете! Въпросната кметица е издигната, поради големите си заслуги за благоденствието на местните хора, за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС! Същите вие, които минавате на с количките по средата на пътя, на завоя, гласувайте пак за нея, получете още веднъж от същото, и ще докажете прословутото твърдение на професора за степента на интелигентност на 80% от населението! Пък може и от другата страна на завоя да ви построят подобно заведение!

    Коментиран от #116

  • 106 Почети

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Сотир":

    Като много по-голяма бройка миналата година при тиквата; хора, палещи се по улиците, заради тиквата.
  • 107 Man

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    Че те не успяха ли да я затрият?! Да тичаш при Ердоганя, само седмица преди изборите в държавата ти, какво е това чудо?! Грък, сърбин да сте видели да е извършил подобно предателство?!
    Но от Ибрикчи Борисоолар какво друго на чакаш?! Мутрииии..Вън, вашта...мамаааа

    Коментиран от #117

  • 108 Аз, врачанката

    3 0 Отговор
    До коментар 85-МИМА
    Ако евентуално няма място в Центалният софийски затвор,то във Врачанският със сигурност,ще се намери. Ли
  • 109 Нане

    6 0 Отговор
    Време е мафията да изчезне напълно!
  • 110 инчхай

    4 2 Отговор
    Космополитена в Русе има приместваемо заведение но ако се започне приместване ще тряба цяла година да се работи по приместването това е герберска идиотщина с тия така наречени приместваеми обекти
  • 111 Десо

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "МАЛКА пенсИЯ":

    В тях е истината!
  • 112 Джони

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Продължаваме подмяната е поредното червено менте подобно на царските юпита, а всъщност децата на висшата номенклатура на уж забранената партия Бкп като престъпна организация през 2000г в парламента. Бащата на Кирил Петков е пръв приятел на Сергей Станишев и най големия измамник и хиперинфлационен мошеник Жан Виденов, които за две години съсипаха държавата България, 15 банки дадоха фира, а спестяванията на хората бяха ограбени от кадрите на Бкп=Дс =Бсп =Кремъл. Долара стигна до 3500 лв, а българския потребител изпадна в ценови потрес.
  • 113 Слабо умен Гадев

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колко милярда источихте???
    Киро Крадливия Канадец, е втора серия на Бойко ТАРАШКОВ!!!
    И в тази връска нямма ли пак да биете пенсионери че не гласуват за Радеффф!!!
    Каква свобода щом имагонения на политическаоснова... ОТНОВО ЧЕРВЕН ФАШИЗАМ ❗❗❗
  • 114 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    Някак съм пропуснал от кога президентът в България престава да има предимно представителни функции и се занимава с приемане и разпределяне на бюджета.
  • 115 Слабо умен Гадев

    2 1 Отговор

    До коментар #104 от "Правилно!":

    Страх страх има от (ТИМ) =БСП и от мен... 😉
  • 116 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Факт!":

    Точно, та нали жителите са си избрали въпросната кметица! Излизат на платното, за да заобиколят семейното заведението, а после пак гласуват за нея. Да се накажат и ония, които са издали разрешението. И то след десетгодишно ползвате. Те да платят всички данъци.
  • 117 Слабо умен Гадев

    0 6 Отговор

    До коментар #107 от "Man":

    Да клечиш до путин и ти и женати за да е по висок той... Това ще да е машкарско, или да ти крещи пиян руски поп и ти да се свиваш като мен???
  • 118 Еркюл Поаро

    2 2 Отговор
    Извинете ме за въпроса, но тъй като интелектът ми, явно е под новото на вашия, бихте ли ми обяснили причинно-следствената връзка между ПТП-то между двуколесното и тежкотоварното с навеса на кръчмето?

    Коментиран от #120

  • 119 Антикомунист

    3 4 Отговор
    С какъв "важен национален въпрос" на буден гражданин ни баламосват. А за големия чепат който ви чака от тази " промяна " ни вопъл ни стон.Да са ви честити президент и правителство.
  • 120 д-р Уотсан

    4 0 Отговор

    До коментар #118 от "Еркюл Поаро":

    Заведението е на завой видимо от снимките и вероятно клиентите видимо и от снимките паркират пред него. Поради тези видими причини видимостта е намалена и стават инциденти. Възможно е и пешеходци да са заобикаляли заведението по пътното платно поради невъзможност да преминат през слиентелата и масите на обекта.

    Коментиран от #123

  • 121 Последния софиянец

    0 5 Отговор

    До коментар #65 от "Последния Софиянец":

    Не ти, аз съм истинския последния софиянец и съм за тези които направиха най много за София последните 31 г. Всички знаете кого имам предвид. И за тях ще гласувам.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Злобаря

    1 4 Отговор
    Ей сега вече оправихте държавата.Браво на зависимите, злобни думички!
  • 125 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    Пръц,пръц,пръц!Срамота тулупе!
  • 126 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "WENKO":

    Пръц,пръц...Тулупе, а ти викат прани гащи!Защо така?
  • 127 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "КОКО ДРИЛО":

    Пръц,пръц...!"Прани гащи"?-друг път!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 А тази анонимна

    1 4 Отговор
    сигналоподавателка дали си плаща за тротоарното право да практикува най-древната професия?

    Коментиран от #130

  • 130 Катаджия

    3 0 Отговор

    До коментар #129 от "А тази анонимна":

    Мога да ти кажа името ѝ, за да идеш да я целунеш по "касичката", отворко късопильов!
  • 131 БЮДЖЕТЪТ ЕДНО НА РЪКА...

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А тези 2.5 млрд лева са отгоре ...!
    Безконтролно !

    "ПОЧТЕН" БАНДИТСКИ ГРАБЕЖ ...!!!!
  • 132 Не се обаждай

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    само тихо,тихо.Вече всички разбраха колко можете да крадете.Ненаяли се .....и
  • 133 malkija

    0 0 Отговор
    На това място валяло и сняг,който мръсната кметица не се и опитала да спре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове