Отидете към основна версия

29 822 52

Научете бойното изкуство на Стивън Сегал

  • айкидо-
  • тендокан доджо

Самозащита без насилие или къде се тренира най-добре айкидо у нас

Мнозина са чували за бойното изкуство айкидо, но знаете ли всъщност какво представлява то и къде най-добре може да се практикува у нас? Това е съвременно японско бойно изкуство, което освен за самозащита без насилие е изключително полезно и за физическото и духовно усъвършенстване на всеки, който го практикува.
 
Интересно е да се знае, че името "айкидо" се изписва с йероглифите "ай" (съразмерност), "ки" (енергия, сила) и "до" (път). Айкидо е бойното изкуство познато ни от филмите на холивудската звезда Стивън Сегал, който пък е обучен от легендата Тойода Шихан. Същият този Тойода Шихан е посветил в тайните на айкидото и един българин.
У нас той е познат като Сенсей Германов и в момента е главен инструктор в клуб "Тендокан доджо". Сенсей Германов е известен и с това, че притежава най-високата степен в България - 6 дан. Що се отнася до залата на "Тендокан доджо", то трябва да се отбележи, че там условията за практикуване на айкидо са отлични.
 
Самото бойно изкуство може да послужи на всеки за самозащита, независимо от евентуалния нападател. В айкидо няма категории и всеки, дори и с недотам впечатляваща физика, може да справи с далеч по-тежки и физически силни противници. Що се отнася до възрастовите граници, то такива почти няма.
В "Тендокан доджо" има обособени групи за деца и напреднали. Най-малките се посвещават в тайните на това бойно изкуство посредством разнообразни игри и неусетно усвояват уникалните умения на айкидо. От 19 януари тази година "Тендокан доджо" стартира и група за начинаещи със занимания понеделник срада и петък.
 
Така че ако искате да усвоите айкидо в България, залата "Тендокан доджо" в София и уменията на Сенсей Германов са най-добрият начин за това. Повече информация можете да получите на www.tendokandojo.com или на e-mail: tendokan@gmail.com. Телефонът за записвания е +359 884 388 302.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Айкидо легенда идва у нас

    В края на октомври тази година в България ще пристигне една от големите личности в съвременното айкидо. Става дума за Мицутеру Уешиба. Той е бъдещи ...
    30.04.2015
    10 633
    8
  • Айкидо или как да променим света си...

      Александър Симеонов Ай-хармония, Ки-енергия, До-път. Път за хармонизиране на енергията. Това е Айкидо. А нима в голяма част от живот ...
    11.02.2015
    14 766
    17
  • Стивън Сегал обучава деца на айкидо в Свети Влас

    Амфитеатърът „Арена“ в Диневи Ризорт – Свети Влас се превърна в действителна арена, на която световно известният актьор и спортис ...
    09.07.2014
    4 483
    1
  • Айкидо майстор идва в Пловдив

    Един от най-известните айкидо майстори Юкимицу Кобаяши пристигна в Пловдив за три дни от 09-11.12.2011. Сенсеят седми дан стартира тридневен се ...
    12.12.2011
    2 156
    0