30 Април, 2015 10:12 10 605 8

Айкидо легенда идва у нас

  • айкидо-
  • мицутеру уешиба
В края на октомври тази година в България ще пристигне една от големите личности в съвременното айкидо. Става дума за Мицутеру Уешиба. Той е бъдещият, четвърти айкидистки дошу, който трябва да наследи действащият дошу в момента Моритеру Уешиба. Моритеру Уешиба е роден на 2 април 1951 година в Токио и приема титлата дошу след смъртта на баща си Кишомару Уешиба на 4 януари 1999-а, който от своя страна я наследява от основателя на айкидо Морихей Уешиба (О Сенсей).
 
Правнукът на основателя на айкидото днес е своеобразен световен посланик на едно от най-интересните съвременни японски бойни изкуства. Именно той ще посети България през октомври тази година. Мицутеру Уешиба е четвърти наследник и според родословното му дърво един от най-ценените и посещавани лектори на тема айкидо.
Популярността на източното изкуство в Европа идва от няколко факта: В айкидо няма категории и всеки, дори и с недотам впечатляваща физика, може да справи с далеч по-тежки и физически силни противници. Що се отнася до възрастовите граници, то такива почти няма. Айкидо служи за самозащита без насилие и е изключително полезно, както за физическото, така и за духовното усъвършенстване на всеки, който го практикува.
 
Айкидо организациите у нас Българска Айкидо Федерация, Национален Айкидо съюз и Българската Айкидо Асоциация са много горди заради бъдещо посещение на Мицутеру Уешиба. Семинарът ще се проведе в София и се организира по повод 25-годишнината на Българска Айкидо Федерация и отбелязването на 30 години айкидо в България. Планираните дати са 24-25 октомври, като лекцията ще е част от дните на японската култура у нас.
 
Ай - хармония, Ки - енергия, До - път. Път за хармонизиране на енергията. Това е айкидо.

Търсете още на http://www.tendokandojo.com/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачи

    1 0 Отговор
    Най-големия в момента е Мицутеру Уешиба. Респект
  • 2 Milen

    2 0 Отговор
    Няма по велико бойно изкуство от Винг Чун
  • 3 венко

    1 0 Отговор
    къде в София бе мили мои ?

    Коментиран от #5

  • 4 Венко

    1 0 Отговор
    а-а-а В края на октомври ... след 6 месеца
  • 5 Марина

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "венко":

    Мили мой, ако искаш да разбереш, няма да е трудно. Информацията е за това, че този велик айкидист ще дойде у нас, а не за това къде и в колко часа ще говори след шест месеца. А на теб Венко ще кажа, да след шест месеца и аз ще ги чакам с нетърпение, а ти можеш да си чешеш езика и някъде другаде. Едва ли ще дойдеш да слушаш Уешиба, просто защото ти липсна капацитет, умствен.

    Коментиран от #6

  • 6 Грахам

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Марина":

    Какво ти е направил човека, на е казал нищо лошо!

    Коментиран от #7

  • 7 Шабан

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грахам":

    Да си остави телефон или имеил, но първо да остави линк към своя снимка в цял ръст
  • 8 Dimitar Nikolov

    0 0 Отговор
    Легенда или не, я да дойде в плевенска дискотека да се прави на отворен да го видим ще искара ли повече от 2-3 минути