Отидете към основна версия

1 745 0

Луд мач в Германия и Байерн е напред

  • байерн мюнхен-
  • ювентус-
  • коман-
  • алкантара-
  • погба-
  • куадрадо-
  • левандовски-
  • мюлер

Баварците обърнаха Ювентус от 0:2 до 4:2

Снимка: БТА/АР

Байерн обърна драматично у дома Ювентус с 4:2 след продължения в уникален и луд реванш от осминафиналите на Шампионската лига, за да се класира за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. В редовното време резултатът бе 2:2, както бяха завършили съперниците и в първата среща.

„Бианконерите” поведоха с голове на Пол Погба (5) и Хуан Куадрадо (28), но Роберт Левандовски (73) и Томас Мюлер (90+1) в последните секунди на редовното време изравниха за 2:2. В продълженията влезлите като резерви Тиаго Алкантара (108) и Кингсли Коман (110) сложиха точка на спора, оформяйки крайното 4:2. Така Байерн продължава към четвъртфиналите с общ резултат 6:4 от двата мача. 

Реваншът на „Алианц Арена” започна кошмарно за домакините, след като още в 5-ата минута вратарят Мануел Нойер сбърка, а Стефан Лихтщайнер намери Пол Погба, който се разписа от точката на дузпата за 0:1.

В 22-ата минута Нойер направи нова грешка и Алваро Мората го прехвърли, пращайки топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада на испанеца при отклоняването на кълбото от негов съотборник. Шест минути по-късно Давид Алаба загуби топката пред наказателното поле и Алваро Мората подаде към Хуан Куадрадо, който финтира капитана на баварците Филип Лам и вкара за 0:2.

Байерн имаше възможност да намали резултата в 41-ата минута, когато удар на Томас Мюлер от границата на наказателното поле беше избит от Буфон, а след това топката се удари в тялото на Роберт Левандовски и излезе в аут. Минута преди края на първата част Алваро Мората проби до аутлинията и намери непокрития на далечната греда Хуан Куадрадо, който шутира, но Мануел Нойер спаси.

След почивката в 57-ата минута Алваро Мората навърза трима защитници на Байерн, но завършващият му удар не бе точен и топката излезе над вратата.

Ювентус прие играта в собствената си половина и разчиташе предимно на контраатаки. В 73-ата минута Дъглас Коста центрира отдясно и Роберт Левандовски с глава намали на 1:2, връщайки интригата. До края на мача Байерн обсади вратата на „бианконерите” и в 87-ата минута Левандовски с глава прати топката в страничната греда, но бе отсъдена засада на поляка. Усилията на баварците дадоха резултат в първата минута от добавеното време, когато Кингсли Коман центрира и Томас Мюлер с глава изравни за 2:2, за да се стигне до продължения.

Ювентус отстъпи инициативата и в 108-ата минута домакините направиха пълен обрат. Патрис Евра сгреши в отбраната на гостите и след перфектна комбинация топката попадна в Тиаго Алкантара, който с прецизен удар преодоля Буфон за 3:2. Гостите се хвърлиха веднага в предни позиции и две минути по-късно при бърза контраатака бившият футболист на Ювентус Кингсли Коман, който играе под наем в Байерн, вкара за 4:2.

„Бианконерите” бяха близо до попадение в 117-ата минута, когато обаче Стураро от изгодна позиция прати топка в аут. Малко преди това Мануел Нойер бе отразил удар на Манджукич. В крайна сметка не се стигна до други попадения и Байерн се класира за четвъртфиналите по изключително драматичен начин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мюлер: Мачът с Юве не протече по план

    Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер не можеше да повярва на начина, по който баварският колос успя да елиминира Ювентус на осминафин ...
    17.03.2016
    781
    0
  • Алегри: Позорно е, че отпаднахме

    Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не успя да скрие разочарованието си от страхотния шанс пред тима му да елиминира Байерн от Шампионската лига. ...
    17.03.2016
    1 024
    1