Отидете към основна версия

647 0

Ясни са осемте финалисти за турнира в Лондон

  • тенис-
  • мастърс-
  • париж-
  • световен тур-
  • лондон
Томаш Бердих ©ЕРА/БГНЕС

Чехът Томаш Бердих победи Янко Типсаревич със 7-5, 6-4 на осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Париж и по този начин осигури участие на себе си, Жо Вилфред Цонга и Марди Фиш на финалите на Световния тур. Типсаревич бе последният тенисист, който имаше шанс да се пребори за някое от останалите три места за заключителни турнир в Лондон, но за целта трябваше да спечели турнира в Париж.

Той обаче бе спрян от друг претендент за финалите на Световния тур - Томаш Бердих. Двамата направиха равностоен мач, но световният номер 6 бе по-стабилен в решаващите моменти и стигна до успех след час и 41 минути. На четвъртфиналите той ще се изправи срещу тенисиста в най-добра форма в момента - Анди Мъри.

По този начин станаха ясни най-добрите осем през тази година, които ще вземат участие на последния за сезона турнир в британската столица: Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер, Давид Ферер, Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш. Американецът Фиш ще е единственият, който ще дебютира в турнира, съобщава БГНЕС. Само Федерер и Джокович от финалистите са го печелили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Марди Фиш: Върху мен няма напрежение

    "Тук участват най-добрите тенисисти в света, всеки може да победи другия, така че не изпитвам никакво напрежение", обяви американецът Мар ...
    16.11.2011
    831
    0
  • Ноле се оттегли от турнира в Париж

    Новак Джокович се оттегли от четвъртфиналния мач с Жо-Вилфред Цонга на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, заради неприятната травма на ...
    11.11.2011
    768
    0