Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 14:44 641 0

Ясни са осемте финалисти за турнира в Лондон

  • тенис-
  • мастърс-
  • париж-
  • световен тур-
  • лондон
Ясни са осемте финалисти за турнира в Лондон - 1
Томаш Бердих ©ЕРА/БГНЕС

Чехът Томаш Бердих победи Янко Типсаревич със 7-5, 6-4 на осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Париж и по този начин осигури участие на себе си, Жо Вилфред Цонга и Марди Фиш на финалите на Световния тур. Типсаревич бе последният тенисист, който имаше шанс да се пребори за някое от останалите три места за заключителни турнир в Лондон, но за целта трябваше да спечели турнира в Париж.

Той обаче бе спрян от друг претендент за финалите на Световния тур - Томаш Бердих. Двамата направиха равностоен мач, но световният номер 6 бе по-стабилен в решаващите моменти и стигна до успех след час и 41 минути. На четвъртфиналите той ще се изправи срещу тенисиста в най-добра форма в момента - Анди Мъри.

По този начин станаха ясни най-добрите осем през тази година, които ще вземат участие на последния за сезона турнир в британската столица: Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер, Давид Ферер, Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш. Американецът Фиш ще е единственият, който ще дебютира в турнира, съобщава БГНЕС. Само Федерер и Джокович от финалистите са го печелили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА