Отидете към основна версия

1 354 2

Левски спря пропадането си в Първа лига

  • левски-
  • верея-
  • цветкович-
  • прохазка-
  • ейолфсон

"Сините" победиха Верея с 2:0, но загубиха Цветкович

Отборът на Левски най-накрая прекъсна черната си серия без победа в първенството. "Сините" победиха с 2:0 Верея в мач от 5-ия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Пред празните трибуни на "Георги Аспарухов" попаденията реализираха Холмар Ейолфсон (41) и Роман Прохазка (57).

Както е известно, домакините изтърпяваха наказание заради тежкия инцидент с ранения полицай след хвърлена бомбичка от Сектор "Б", като двубоят бе затворен за фенове.

Успехът прекъсна негативната серия от шест поредни мача без победа на Левски в шампионата. Освен това "сините" взеха трите точки за първи път от 7 март, когато надвиха с 3:2 Черно море във Варна. Победата беше първа за 26-кратните шампиони в плейофите, където имаха едва една точка от четири мача, а също така и първа на "Герена" от 18 февруари, когато столичани надвиха с 1:0 Ботев (Пловдив) след автогол на Пламен Димов.

За тима на Делио Роси това е едва трети успех от 15 мача срещу тимовете в първата шестица през тази кампания, като две от тях са срещу Верея. Лошата новина в лагера на левскарите е контузията на Милош Цветкович, който напусна терена в 77-ата минута, накуцвайки.

Сърбинът се свлече сам на терена при бърза контраатака, а веднага след това на негово място дебютира Томислав Папазов, който е едва на 16 години. Цветкович почти сигурно ще пропусне дербито с ЦСКА-София в полуфинала реванш от Купата на България през седмицата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини