Отидете към основна версия

2 654 28

Уругвай "приземи" домакина Русия

  • уругвай-
  • русия-
  • осминафинали-
  • световно първенство-
  • суарес-
  • червен картон-
  • кавани-
  • черишев

Южноамериканците спечелиха с 3:0 и успя да оглавят група "А"

Снимка: БТА/АР

Домакинът Русия бе свален на земята в първия си по-сериозен мач на Мондиал 2018. Сборная загуби с 0:3 от Уругвай в сблъсъка на група А и ще се задоволи с второто място, което означава, че ще играе с победителя в група В на осминафиналите.

Два от головете за „урусите“ паднаха още през първата част, дело на Луис Суарес и автогол на Денис Черишев, а класиката бе оформена от Единсон Кавани в последната минута. Русия игра повече от полувреме с човек по-малко, след като Игор Смолников бе изгонен за втори жълт картон в 36-ата минута.

С победата Уругвай си осигури първото място в група А и ще играе с втория в група В, който ще стане ясен след късните мачове тази вечер.

Уругвай започна по-силно и поведе още в 10-ата минута. Луис Суарес откри резултата след точен удар от пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Нападателят на Барселона стреля по земя във вратарския ъгъл и изненада Акинфеев, който направи крачка в другата посока и не успя да стигне до топката

Секунди по-късно руснаците имаха шанс да изравнят. Дзюба свали една дълга топка за Черишев, който обаче стреля право във вратаря Муслера.

Вместо това, в 23-тата минута Уругвай удвои аванса си. След изпълнение на корнер, топката стигна до Диего Лаксалт, който стреля, ударът му рикошира в тялото на Черишев и посети мрежата на Акинфеев за втори път.

10 минути преди края домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Смолников бе изгонен с втори жълт картон и ситуацията на Русия стана още по-тежка.

Втората част мина при доста по-спокойно темпо, а останали с 10 души, руснаците нямаха особени шансове да стигнат поне до точката. Крайното 3:0 оформи Единсон Кавани в 90-ата минута с удар отблизо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини