Отидете към основна версия

3 458 23

Кралев: Димитров трябва да отговаря на много въпроси

  • кралев-
  • димитров-
  • конфликт-
  • тенис-
  • турнир-
  • софия

"Той сам реши да не участва на турнира в София", заяви спортният министър

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия, където говори по някои от най-интересните теми в последно време.

Кралев сподели, че се надява тазгодишното издание на Sofia Open да стане най-добрия турнир от веригата АТР 250 в света този сезон. Министърът говори и за проблемите в българските училища с физическото възпитание и липсата на бази в някои от тях. Той не подмина и темата с кандидатурата на Балканите за домакини на световно първенство по футбол.

„Sofia Open се превърна в традиционен за България, неизменна част от спортния календар. Много се гордеем с този турнир, защото преди четири години никой не вярваше, че ще успеем да направим толкова добър турнир. Тазгодишното издание ще бъде върхът до този момент – най-оспорваният турнир, с най-много звезди. Това е огромна реклама за цялата държава”. Това заяви в предаването „Здравей, България" по NOVA спортният министър Красен Кралев.

„Организацията е на световно ниво, залата е перфектна. Като видим какви са звездите – няма как да има по-добра селекция за турнир от ATP 250. Ние се надяваме, че тази година, това издание на турнира Sofia Open ще бъде посочено за най-добрия в света в тази категория”, сподели още Кралев.

„Не бих искал да коментирам темата с Григор Димитров. Той си има право на всякакви решения с неговия щаб. Да участват, да не участват. Той има да защитава точки в Ротердам. Аз мога да му пожелая само успех. Те трябва да отговарят на тези въпроси. Те казаха ясно „имаме си други планове и този турнир не влиза в тях”. Няма трагедия. Този турнир е много по-интересен от онзи, в който участва Григор”, заяви още Красен Кралев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини