Отидете към основна версия

1 937 8

Мачът Верея - ЦСКА трябвало да завърши 0:2?

  • цска-
  • верея-
  • футбол-
  • резултат-
  • спор

Има ли грешка в резултата между двата отбора?

Снимка: БГНЕС

Срещата между Верея и ЦСКА, която се състоя на 9 декември 2018 година, е трябвало да завърши 2:0 в полза на столичани, твърди bTV. "Червените" така или иначе спечелиха двубоя на "Трейс Арена" с 1:0, пише topsport.bg.

Заради този мач районната прокуратура в Стара Загора започна досъдебно производство за това, че резултатът е компрометиран с цел някой да получи облага от това. Разследва се и друг мач на "лъвовете" - загубата с 0:6 от Берое.

"Ще бъде проверено всичко - както всички срещи в спортния сезон на този футболен клуб, така и финансирането му. След като бъдат проверени и залозите в съответните сайтове и заложни къщи, които организират такъв тип залагания вече ще бъде установено дали изобщо има някакви такива уговорки. В момента нямаме никакви други данни освен съмнения", заяви Надежда Белчева - говорител на Районната прокуратура в Стара Загора.

Верея беше изхвърлен от Първа лига след решение на Дисциплинарната комисия към БФС. Зад изхвърлянето стоят съмнения за манипулиране на мачове и неправомерно финансиране от страна на хора, свързани с черно тото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини