Отидете към основна версия

4 788 37

Нов исторически срам за България

  • българия-
  • национален отбор-
  • попов-
  • евро 2020-
  • квалификация-
  • срам-
  • загуба-
  • косово

Националният ни тим по футбол загуби и от Косово с 2:3

Снимка: БГНЕС

Националите ни допуснаха конфузно домакинско поражение с 2:3 от Косово в четвъртата си среща от квалификациите и почти загубиха и минималните шансове за класиране на Евро 2020. Избраниците на Красимир Балъков бяха надиграни от съперника, който беше тотален господар на терена след 60-ата минута и дори можеше да стигне до изразителен успех насред София.

За Косово това е историческа първа победа над България в кратката им футболна история. Отборът, воден от швейцареца Бернар Шалан, продължи отличната си серия от 14 поредни мача без загуба (7 победи и 7 равенства).

Така след две равенства и две поражения България е на последното място в групата с 2 точки, колкото има и Черна гора. Косово пък е с 5 на третата позиция.

За България се разписаха Ивелин Попов и Кристиан Димитров. Това обаче не беше достатъчно за постигането на първата победа в квалификациите. Нашите изпуснаха дори и точката, след като бяха нокаутирани в 93-ата минута от резервата Елбасан Рашани - 2:3.

В 14-ата минута Косово поведе след грешка на Страхил Попов. Защитникът не успя да изчисти добре топката след центриране на Мергим Войвода отдясно, като с пета я поднесе на Милот Рашица и нападателят на Вердер (Бремен) реализира в мрежата на Николай Михайлов - 0:1.

В 43-ата Ивелин Попов изравни със страхотно попадение - 1:1. Капитанът на България отбеляза с топовен удар от над 20 метра, пращайки топката неспасяемо под гредата. Асистенцията направи Галин Иванов, който умело се пребори за топката с противник и даде точен пас към голмайстора Попов.

В 55-ата минута Кристиан Димитров донесе пълния обрат, разписвайки се с глава за 2:1. Снажният защитник на Ботев (Пловдив) беше включен в игра от Балъков в началото на второто полувреме, заменяйки Васил Божиков.

В 64-ата Косово изравни - 2:2. Ведат Муричи се извиси в наказателното поле на Михайлов и вкара с глава. Гостите изцяло доминираха до края, а "трикольорите" действаха хаотично и без идея в атака. Така се стигна до 93-ата минута, когато резервата Елбасан Рашани отбеляза за пълния обрат - 2:3.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини