11 Юни, 2019 12:57 1 993 22

Лечков: Изкарването на футболисти не е задача на БФС

  • лечков-
  • развитие-
  • бфс-
  • българия-
  • национален отбор-
  • футбол-
  • косово

"БФС не носи никаква вина", заяви вицепрезидентът на федерацията

Лечков: Изкарването на футболисти не е задача на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков говори след срамното 2:3 от Косово. "Или можеш да говориш, или не можеш след такъв мач. Не знам кой какво е коментирал, не съм гледал, за да мога да съм адекватен на всички отговори", коментира Лечков.

"Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че сега трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Вие знаете по-добре от мен тези неща и ние трябва да бъдем реалисти”, продължи шефът в БФС.

„Нека си видим първенството. Къде играят нашите играчи? Всеки има мнение, дърпате ме за езика, но нямам намерение да отговарям. Ние всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички", каза Лечков.

„Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае. Ако имате забележки към нас, щяха да ги посочат. В живота е така. Трябва да бъдем по-разумни. Приятно изненадан съм от публиката, но хората подкрепяха отбора. Да, малко бяха, но това е”, продължи Лечков.

„Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години. Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Говорихме го вече. Това са клубове, първенства, нямам намерение да отговарям. Изкарването на играчи не е роля на футболния съюз. Това е ежедневната работа в клубовете. Аз съм казал, че липсват деца. Имам син, който не иска да спортува. Косоварите играят в по-добри отбори. Вторият гол ни го вкара втория голмайстор в Турция. Ние имаме ли такъв? Къде играе?”, обърна се Лечков към журналистите.

„Трябва да бъдем обективно-критични. Сега имаме нов треньор, ще се съберем сутринта да видим как ги вижда Балъков нещата. Това е ежедневна работа като всеки един бизнес. Черна гора е 600-хиляди страна. Те не са никак лош отбор, така че това е действителността и предстои работа. Лидер се става на терена, а не пред микрофони”, загадъчно продължи шефът в БФС.

"Позволих си да вляза в съблекалнята на почивката. Аз обирам само негативите, но никой не сме карали на сила да идва, а и да си тръгва. Нека всеки си развие философията, разбирането, вика си играчите. Аз не мога да говоря от името на футболистите – не знам дали съзнават какво е националния отбор", каза още Йордан Лечков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав си Данчо

    17 3 Отговор
    Кажи на Джуджето, Гелосания.... и останалите че трябва да "възродят" Школите Соешно!!!! А и те ше печелят повече
  • 2 Гост

    30 0 Отговор
    Лече,излагаш се,баце! Крадливи сте и вие. Стига евтини оправдания
  • 3 бивш фен

    32 0 Отговор
    Лечков, поне теб те мислих че си достоен, честин и готин пич. Жалко, разочарованието ми е голямо! Все някой ви е крив на вас, на калпав Х*уй вълната му пречи, а вашата работа стана такава. БФС е неговото ръководство конкретно, е пряко отговорно за състоянието на първенството в БГ и нивото на националния отбор. Именно от БФС трябда да произлизат политики, които да спомагат за това да има качествен и на високо ниво футбол в БГ, щом такова нещо няма и то от много години, значи БФС са просто неудачници, които вземат заплата и ги возят в скъпи коли, и ходят на скъпи есккурзии, преди няколко години и самият Стоичков ви го каза това, жалко че мъжкарите като Ицо са малко, по - скоро на изчезване, именно и за това се махна от БГ за пореден път, просто видя какво се случва тука и разбра, че няма смисъл да си губи времето с хора като вас. Наистина жалко, а много хора имаха надежда във Вас и ви повярваха заради това, което направихте 94.....но уви, много бързо се променихте и то към лошо.
  • 4 Смях

    22 0 Отговор
    Срама нямате!Сгъвайте цирка и вън от управлението на футбола!Безочливи личности,как не ви е срам!?Паразити!
  • 5 Гост 1

    12 3 Отговор
    По добре 94"да не се бе случвала

    Коментиран от #13

  • 6 гост

    12 0 Отговор
    Смехурковци.
  • 7 изпълком

    19 1 Отговор
    Напротив г-н Лечков. Изкарването на футболисти е работа именно на БФС, които трябва да създадат такава организация на футбола в България, при която в първенството ни да не играят разни купувани на килограм "футболисти" от знайни и незнайни континенти, а само такива които действително са качествени и от които подрастващите български футболисти могат да се научат на футбол.
  • 8 Лечков

    24 0 Отговор
    Дърт, крадлив дебил същият боклук като перуката. Безочливи, нагли и винаги невинни. Съсипахте футбола и пак не си тръгвате.
  • 9 Чичо Пешо

    16 0 Отговор
    наглец, липса на воля или на умения от страна на ръководството на футбола в България..ТОВА е причината за текущото състояние и това е единствената истина. Който го отрича е или тъп или си е зарови главата в нечин за.ник
  • 10 TтТ

    13 0 Отговор
    БФС носили отговорност, как децата и юноши се подготвят за големия футбол, или вие сте там за модно ревю?
  • 11 Бойко

    17 0 Отговор
    Каква и колко му е отговорността на наргилето за националните отбори?НИКАКВА!!!
    Каква е организацията на футбола у нас - не било работа на БФС!? Чия - на плод-зеленчук ли? За какво вземате заплати, всезнайко?
  • 12 безпартиен

    15 0 Отговор
    Значи задължението на управляващите в БФС е само да получават заплати?Тайна ли е какви са заплатите на месец на президента на БФС,членовете на УС,съдийските комисии и т.н.длъжности?Тайна?Нали същото е и във всички федерации превърнали са във хранилки за известни спортисти или чиновници!!!Тайна!Пък и нито един журналист не задава тези въпроси!То и журналистиката е една...…..
  • 13 Ново

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост 1":

    Не знам какво се случи 94год посочими една евр страна без да има призово класиране на евр или свет първенство оствен новите на тия според тях трябва паметници да им направим и още15год да имаме некъдърно бфс
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 15 мъж

    11 0 Отговор
    Г-н Лечков се прави на невинен и говори откровенни глупости.
  • 16 Помияр плешлив

    10 0 Отговор
    а за какво по-точно носи вина БФС - за цената на петрола, половия живот на колорадските бръмбари и настроенията на североизточните ветрове? Вие нормални ли сте,бе? Поне се засрамете........ (червена точка)
  • 17 сган Българска

    9 0 Отговор
    Поредният Български сервилен и продажен отрепляк, Вие (Перуката, Лечков и още няколко души) доказахте по най-нагледния начин, че за Българина думата, чест, достойнство и характер нямат никакво значение и стойност, за малко по - висок стандарт на живот, сте склонни да се отречете от всичко българско, от майки от бащи и от деца. Свикнахте на лекото и мекото да си живеете рахатец, боли ви че цял свят ви се подиграват, че не ставате за нищо и сте отрепки. Ама нека де, нека ви видят и внуците ви колко струвате и какви жалки мишоци сте.
  • 18 миланов

    5 0 Отговор
    Г-н Лечков , мойте уважения към Вас !! Но , именно Вие от БФС сте отговорни за футбола в България , или и правата ще ги продадете на Домусчиев и сие, както продавате за пари ТВ правата на футболната лига! Децата не могат да гледат мачовете по телевизията,защото Домусчиев иска пари!! От там вадете заключение защо нямаме футбол!
  • 19 цЕсКи лЕсЕкА

    2 0 Отговор
    Баце Лече беше добър футболист ама аее да спреш вече с твойте изказавания! Отначало беше забавно и смешно ама вече ни досаждаш! Оди върни кравите у Сливен и стига вече импровизации у туй БФС
  • 20 Спиро

    1 0 Отговор
    Лече, как така бе, готин???!!!
    Що за щуротии говориш. Нямам нерви да ти чета цялото интервю. Каквото ТИ е БФС-то, такъв ти е и футбола. Едно към едно.
    Друга аналогия - каквото ти е управлението - такава ти е и държавата. Ама хайде да не правя “лирични отклонения”. Като си знаем, че рибата се вмирисва откъм главата, то сети се “главата” на какъв хал е при тая вмирисана “риба”. 2 скапани точки от 4 мача и БФС нема нищо общо. Е че кой тогава? Ти, който навремето ми донесе толкова радост, сега ми даваш да разбера, че нищичко не разбираш от управление. Никой не е казал че трябва да разбираш, след като си бил добър футболист. Но е редно, като видиш че не ставаш, да се оттеглиш. И ти и Перуката.... (без извинение). Човек трябва да има ДОБЛЕСТ и “топки” за това. “Кокала” трябва да се заслужава всеки ден. Той не е даденост. От вас зависи какво първенство ще имаме и от там какъв национален отбор. Играл си в свестни отбори в чужбина, знаеш за какво иде реч. Не опира всичко само до парите. Ако не го разбирате това.... бегайте!!!
  • 21 Николай

    1 0 Отговор
    Търся повод да излея мъката си и попаднах на тези коментари за националите. Мислех си, че само аз виждам некадърността на Николай Михайлов, но попаднах и на Шоуто на Слави, където също са разбрали, че вратарите в рода Михайлови са добри през поколение и малко се поуспокоих. Поне вече не бях сам! Боби и съотборниците му бяха велики играчи и им се покланям за това, което сториха за България! Като треньор, обаче, май никой не се справя добре. Та за Ники: За мен той е един циркаджия, който не мърда на повече от метър от голлинията и само ръкомаха, за да виждаме, че е на терена. Не скача във вратарското поле, не хваща топката, а само посяга към нея или безпомощно я гледа като минава покрай него, дали ще влезе във вратата или не. Последното зависи най-вече от противниковите играчи, а не от нашия вратар-статист. Използва и друг, странен за мен похват- при шут от противник към вратата се мята в някоя посока и топката минава или през ръцете му, или под него, или на неговото място. Направо се вбесявам, като го гледам и се дивя, как така треньорите не ги виждат тези неща. За мен, той проваля националния отбор! След последния мач и след много псувни по негов адрес, се заканих да не ги гледам (националите), докато той е в отбора. Вратарят трябва да е половината отбор! Той трябва да измъква отбора при трудности с перфектни прояви, а не да проваля действията му, допускайки 3 гола за 2:3 след като съотборниците му направиха геройски обрат до 2:1. Апелирам към треньорите:
  • 22 Николай

    0 0 Отговор
    Апелът ми (понеже не се вижда) е: НЕ ВИКАЙТЕ НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР! Не угаждайте на баща му! Все пак става въпрос за България, а не за тесни лични интереси и приятелства. Не забравяйте и кой треньор изведе България до 4-тото място в света. Факт! Но това е друга тема... Това беше! Казах си го. Олекна ми! Благодаря!