11 Юни, 2019 10:57 2 561 18

Попов: Националният отбор не е сиропиталище

  • млади-
  • сиропиталище-
  • бъдеще-
  • футбол-
  • българия-
  • косово-
  • срам-
  • загуба-
  • попов

"Не може аз да ходя и да им говоря, че трябва да са 30 минути преди тренировка на терена", заяви капитанът

Попов: Националният отбор не е сиропиталище - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов беше много афектиран след срамната загуба с 2:3 от Косово. Опитният футболист направи изключително емоционално изявление пред медиите. Попов се изказа остро срещу съотборници, които по думите му не заслужават да бъдат в националния отбор, който се е превърнал в сиропиталище.

"Загубихме, както видяхте всички. Защо? Сложен въпрос. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата. Създадоха доста положения оттам и се стигна до този резултат. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни в защита".

"Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича. Младите трябва да променят мисленето си. Защото там, където са, много бързо може да ги изплюе компютъра. Те в България винаги могат да се върнат. Аз го чувствам близък. Кой друг играе в европейско първенство?", коментира Попов.

"Има още много мачове. Да се надявам на чудо. Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Спорт е, но като цяло цялата нация нямаме чувство за единство. Идват и викат по трубуните, но президентът не може да бръкне в главите на младите футболисти. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Имаме добри младоци, но те трябва да искат. Не може аз, който съм на 32 години, да ходя и да им говоря, че трябва да са 30 минути преди тренировка на терена и един час след тренировка... Пъдар ли съм? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в "А" група, за да влезеш. Предишните селекционери са споделяли, че един да покаже едно полувреме, ще го поканят. Не се карам, казвам ви просто. Афектиран съм от загубата. Младите реално искат ли? Не всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е, болно ми е, плаче ми се, но какво можем да направим. На този етап е това. Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат", продължи Попов.

"Уличен футбол няма, школи няма, взимат се пари на децата, за да тренират. Защо направиха тези школи? Синът ми тренира в Ростов, има трима треньори. Ние на тези деца какво им даваме? Това е родителско възпитание. Едно време моето поколение сме станали футболисти без пари. Сега, за да имаш дете футболист, трябва да инвестираш. 300-400 лева отиват на месец за детето - такси, бутонки, лагери, екипировка", коментира Попов.

"Страшно е. Трябва да сме по-позитивни. И коренно, надявам се да се изкорени простащината при младите. Да има единство. Кога сме се събирали ние? Нямаме чувство за единство. Ние сме такъв народ. Мачкани, бутани и ръчкани, но все сме оцелявали", добави огорченият Ивелин Попов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 1

    38 1 Отговор
    Перуката и отрочето му Вън от БФС,иначе футбол няма да има.
  • 2 Смях

    30 1 Отговор
    Само Сопата ще ги оправи тия мамини,бабини и други лигняри.Бой само през чутурите!Чалгари!Чалгата ви е изпилила мозъците,срам сте вие за България.По-добре не играйте,откажете се от футбола завинаги,некадърници!Развалени донати и яйца за вас трябват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българи......юнаци.........

    6 2 Отговор
    Българи........ глупаци..........
  • 5 Вагабонто

    15 2 Отговор
    Не се косете! Добре че се изложихме тука на местна почва и няма да ходим на Европейско да си оправят с нас головата разлика с хандбални резултати!
  • 6 PANCH5

    30 0 Отговор
    МНого е важно вратарят на един отбор да е ПАНТЕРА,а нашият вратар май беше махмурлия за съжаление

    Коментиран от #7

  • 7 Сапун

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "PANCH5":

    МОЖЕ ДА Е ДОБЪР В ТАНЦИТЕ НОЩЕМ, НЯМА КАК ДА Е 24 ЧАСА ДОБЪР НА ТЕРЕНА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 само факти

    22 0 Отговор
    попе попе.....хубав гол вкара да, обаче и ти си подлога страшна. От всички коментари от снощи до днес, никъде не чух един човек да каже нещо за БФС, все всичко е леш а БФС е върха. А всъщност всичко започва именно от там, от както Борислав Михайлов е президент на БФС от края на 2005, от тогава България не се е класирала на никакво първенство дали е случайно? Да, нямало школи, нямало това, нямало онова, ми няма как да има, като се возят в джипове за по 200 хиляди лева, как да има, като са нещастници и негодници как да има? Всяко нещо държавно в тази държава, е крайно неефективно ръководено и е на загуба и т.н. Защото за нас Българите думата общо, общност, единство нищо не означава! Как е възможно Михайлов да го държат президент цели 15 год, при тези резултати? При празните стадиони, дори клубното първенство освен за залози за друго не става. И именно от 15 год, не гледам нито БГ първенството нито цанионала, благодарение на Михайлов, и на още няколко човека като него. И да вметна, промяна в тенденцията няма да има, все по-зле и по-зле ще става, към момента съществуването на БФС е напълно излишно при тези резултати, по-добре да се разпусне и с парите от там, да се лекуват например Българските деца, а не пърдялника на Михо да се вози в джип за 200 бона, и да обикаля света за наша сметка.
  • 10 Яшин⚽

    20 0 Отговор
    На малката Перука и Орхан Мурат ще вкара. ⚽⚽⚽⚽💩
  • 11 букова глава

    16 0 Отговор
    НЕЩАСТНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Пешо

    9 0 Отговор
    Толкова си могат , за съжаление.
  • 13 миш

    9 0 Отговор
    Ако,този нац.отбор участва в А група,няма да се класира за евротурнирите.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 16 123

    4 0 Отговор
    Долу лошия комунизам които създаде безплатни интернати и произвеждаше футболисти
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 681 БГ

    5 0 Отговор
    Отбор НЕГОДНИЦИ !!!! Вратаря на Националния е ГОВНО !!!!