Отидете към основна версия

1 979 2

Спортният директор на Формула 1 с мрачна прогноза заради бюджетите

  • прогноза за формула 1-
  • бюджетите-
  • мрачна-
  • спортният директор-
  • рос браун

''Ще е голямо предизвикателство, за да сме сигурни, че финансовите правила се прилагат коректно'', каза Рос Браун

Снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 ще катастрофира и гори, ако няма таван на бюджетите в бъдеще. Това твърди спортният директор на F1 Рос Браун. Според новите правила за 2021 г. ще бъде въведен лимит на похарчените пари за един сезон в размер на $175 милиона, предава Clubs1.bg.

В тази сума няма да се включват заплатите на пилотите, тези на трима водещи служители от тима, годишните бонуси, разходите за маркетинга и дейностите извън F1.

''Формула 1 е жертва на своя собствен успех, коментира Браун. – За да постигнеш успехи сега, трябва да инвестираш изключително много. Не можеш да си позволиш да спреш. Представяхме си, че бюджетите в един момент ще се стабилизират, но това не се случи. Виждам, че те ескалират на годишна база. Не искаме да чакаме икономическа криза, за да се успокоят нещата. Ако оставим нещата така, F1 ще катастрофира и ще гори.''

Браун признава, че не няма да е лесно да се следи дали таванът на бюджетите се спазва. Но според британеца наказанията, които ще бъдат налагани, ще са достатъчно големи, за да откажат отборите да надвишават лимита.

''Ще е голямо предизвикателство, за да сме сигурни, че финансовите правила се прилагат коректно, каза Браун. – Няма да е лесно да докажем, че даден отбор е направил измама и е скрил част от разходите си. Но няма алтернатива.''

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини