Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 21:30 1 973 2

Спортният директор на Формула 1 с мрачна прогноза заради бюджетите

  • прогноза за формула 1-
  • бюджетите-
  • мрачна-
  • спортният директор-
  • рос браун

''Ще е голямо предизвикателство, за да сме сигурни, че финансовите правила се прилагат коректно'', каза Рос Браун

Спортният директор на Формула 1 с мрачна прогноза заради бюджетите - 1
Снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 ще катастрофира и гори, ако няма таван на бюджетите в бъдеще. Това твърди спортният директор на F1 Рос Браун. Според новите правила за 2021 г. ще бъде въведен лимит на похарчените пари за един сезон в размер на $175 милиона, предава Clubs1.bg.

В тази сума няма да се включват заплатите на пилотите, тези на трима водещи служители от тима, годишните бонуси, разходите за маркетинга и дейностите извън F1.

''Формула 1 е жертва на своя собствен успех, коментира Браун. – За да постигнеш успехи сега, трябва да инвестираш изключително много. Не можеш да си позволиш да спреш. Представяхме си, че бюджетите в един момент ще се стабилизират, но това не се случи. Виждам, че те ескалират на годишна база. Не искаме да чакаме икономическа криза, за да се успокоят нещата. Ако оставим нещата така, F1 ще катастрофира и ще гори.''

Браун признава, че не няма да е лесно да се следи дали таванът на бюджетите се спазва. Но според британеца наказанията, които ще бъдат налагани, ще са достатъчно големи, за да откажат отборите да надвишават лимита.

''Ще е голямо предизвикателство, за да сме сигурни, че финансовите правила се прилагат коректно, каза Браун. – Няма да е лесно да докажем, че даден отбор е направил измама и е скрил част от разходите си. Но няма алтернатива.''


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Както писах в друга статия, тавана на дюджета спира развитието. Факт. Хубаво е да са изравнени силите, но винаги е било така да има един водещ и един или два борещи се с него. Ферари, Макларън, Уйлямс,Бенетон в средата на 90теа, в последноте десет години Ред Бул, Мерцедес(в момента). Винаги в даден момент е имал доминиращ период!
  • 2 Чичу Ади

    3 3 Отговор
    Това дали означава, че Ф1 ще спре да спонсорира Ферари с пари за исторически принос? А следенето на разходите ще е голям проблем, щом не могат да следят Ферари, а може би и не искат за това, че мамеха от почивката насам в продължение на 5 състезания. През това време се наслушахме, как червените открили "развитото" болтче, което пречеше да покажат пълния си потенциал. ФИА и Ф1 винаги са ги толерирали за сметка на останалите отбори. И сега се чудят как да ги върнат на върха въпреки, че трибуните още не са се опразнили.