Отидете към основна версия

2 960 11

Бойко Борисов: Трябва да спрем клубовете-фантоми

  • бойко борисов-
  • спорт-
  • футбол

Дали е ЦСКА, Лудогорец, Левски примерно във футбола с Хайдук еди кой си

Снимка: БГНЕС

Прелицензирането на всички спортни клубове в България трябва да спре наличието на клубове-фантоми, които в последствие определят председателите на различните федерации. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев по време на отчета за постигнатото от Министерството на младежка и спорта през 2019 година.

Прелицензирането, което трябва да се осъществи до 18 януари 2020, е свързано с новия закон за физическото възпитание и спорта като основната задача е то да разреши именно казуса с клубовете-фантоми.

Министър Кралев акцентира върху проблема във футбола и волейбола - двата спорта, в които през 2020 г. трябва да бъде избрано ново ръководство.

По темата се изказа и премиерът Бойко Борисов.

"Изключително важно е, защото после на конгресите отиват клубовете- фантоми и могат да си избират който искат председател, без да има една тежест като глас. Дали е ЦСКА, Лудогорец, Левски примерно във футбола с Хайдук еди кой си. Така и във волейбола и във всички спортове. Много трябва да сте стриктни тук, много. Въвлечете и нашите окръжни началници. Много добре знаем. Младене (Маринов, министърът на вътрешните работи б.р.), включи се в това да им помогнеш", заяви Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини