Last news in Fakti

27 Декември, 2019 18:22 1 638 0

Световен шампион от ФРГ се бори с много тежко заболяване

  • фрг-
  • футбол-
  • световен шампион-
  • юрген грабовски

Бившият офанзивен полузащитник има 441 мача и 109 гола за Айнтрахт Франкфурт

Световен шампион от ФРГ се бори с много тежко заболяване - 1
Снимка: FIFA.com

Световният шампион със Западна Германия от 1974 година - Юрген Грабовски се бори с много тежко заболяване.

Оказва се, че Грабовски има хронична бъбречна недостатъчност, която е в последната пета степен и се налага провеждането на хемодиализа.

Бившият офанзивен полузащитник има 441 мача и 109 гола за Айнтрахт Франкфурт. Той е една от най-големите легенди на клуба, за който играе в периода 1965-1980 година. Краят на кариерата му идва след контузия, получена при сблъсък с Лотар Матеус.

Грабовски е почетен посланик на Айнтрахт и бе на всички домакински мачове на отбора. Той не е забелязван на стадиона на „орлите“ от успеха с 5:1 над Байерн на 2 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА