Отидете към основна версия

1 918 4

Шеф в Мерцедес: Михаел Шумахер има голям принос за успехите ни

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • мерцедес-
  • успехи

Тото Волф изрази любопитно мнение

Снимка: Мерцедес

Михаел Шумахер има голям принос за успехите на Мерцедес в последните 6 години във Формула 1. Това твърди шефът на Сребърните стрели Тото Волф, предава Clubs1.bg.

7-кратният шампион кара за заводския тим на немския концерн от 2010 до 2012 г. и бе част от изграждането на екипа. А той доминира от 2014 г. насам и спечели всички титли при пилотите и конструкторите.

''Михаел има голям принос за успехите на Мерцедес“, каза Волф пред Motorsport-Total. „Ако Браун GP не съществуваше, и без визията на Норберт Хауг за това как трябва да изглежда тимът, и без Михаел като пилота звезда, нашата успешна история също нямаше да я има.

Промяната във възприятието за нашия проект на борда на директорите се случи в края на 2012 г. и в началото на 2013 г. Тогава аз бях още външен за Мерцедес човек. От компанията ме попитаха дали с настоящите си ресурси и организация ще могат да спечелят шампионата.

Имаше разминаване между очакванията и това, което реално бе възможно. През 2013 г. имаше увеличение на бюджета. Казах им, че за онзи сезон реалистично е класиране между 3-о и 6-о място. А с новите правила за 2014 г., вече ще можем да се борим за шампионата.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини