Отидете към основна версия

6 976 9

Трагикомедия в Германия: футболист тръгна да бие фен, но бързо подви опашка (ВИДЕО)

  • динамо дрезден-
  • хамбургер-
  • купа на германия-
  • тони лайстнер-
  • фен-
  • инцидент

Тони Лайстнер обясни, че е бил афектиран от думите на запалянкото, който обиждал семейството му.

Снимка: БГНЕС/ЕРА/АРХИВ

На нещо рядко срещано станаха свидетели зрителите на мача за купата на Германия между Динамо Дрезден и Хамбургер, завършил 4:1 за домакините от Дрезден. Веднага след двубоя защитникът на гостите Тони Лайстнер се качи на трибуните и потърси саморазправа с фен на съперника. Играчът на Хамбургер хвана фена за фланелката и го блъсна на земята. Само намесата на други запалянковци и стюарди не позволи да се стигне до по-сериозно стълкновение.

30-годишният Лайстнер е от Дрезден и е бивш играч на Динамо. През това лято той премина в Хамбургер от английския КПР. Футболистът обясни, че е бил афектиран от думите на запалянкото, който обиждал семейството му.

След инцидента Лайстнер даде интервю за германската телевизия на терена, а през това време от трибуните към него летяха пластмасови чаши с бира.

Дрезден е едно от малкото места в Германия, където за момента се допускат зрители на трибуните. Това се дължи на решението на правителството на провинция Саксония, което разреши на стадионите да влизат фенове до запълването на 1/3 от капацитета. Затова и на мача Динамо - Хамбургер имаше 10 000 души.

ВИДЕО от инцидента:

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини