Отидете към основна версия

1 372 5

Англия поиска домакинството на Европейското първенство

  • европейско първенство-
  • домакинство-
  • ваксинация-
  • англия-
  • организация

Англичаните смятат, че заради прогреса с ваксинацията срещу COVID-19 в страната, те ще могат да пускат зрители на всеки мач

Снимка: БГНЕС

Европейското първенство по футбол през това лято може да се проведе на територията на една държава. Британското правителство вече е направило първите крачки, за да получи организирането на шампионата или поне на по-голямата част от него.

Според в. „Таймс“, британският министър на културата Оливър Даудън е дал сигнал на УЕФА, че прогресът с ваксинацията срещу COVID-19 на Острова ще позволи на Обединеното кралство да проведе мачове пред фенове преди останалата част от Европа.

Авторитетното издание допълва, че британското правителство е дало съгласието си на територията на страната да се проведат повече мачове. Както е известно, платовете се Евро 2020 да се проведе на територията на 12 различни европейски градове.

Шампионатът трябва да се проведе от 11 юни до 11 юли, след като беше отложен с една година заради пандемията от коронавирус. УЕФА наскоро обяви, че не планира промяна на плановете си за провеждане на първенството на територията на целия континент.

Германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге преди месец разкри, че се обсъжда Евро 2020 да се изиграе на територията на една държава, тъй като така по-лесно ще бъдат наложени единни мерки за безопасност.

Окончателното решение за провеждането на Евро 2020 ще бъде взето през месец март. Всички 12 градове, които ще приемат мачове, са изразили готовност да домакинстват.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини