Отидете към основна версия

1 375 0

Сър Алекс си припомни 7:1 срещу Рома и разкри, че е искал да привлече Тоти

  • сър алекс фъргюсън-
  • манчестър юнайтед-
  • шампионска лига-
  • рома-
  • футбол-
  • франческо тоти

Но когато проявихме интерес, веднага ни стана ясно, че той не иска да напусне Рим

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън си припомни историческата победа над Рома със 7:1 в Шампионската лига и призна, че се е опитал да привлече Франческо Тоти.

Шотландецът говори пред „Гадзето дело Спорт“ в навечерието на първия полуфинал в Лига Европа между „червените дяволи“ и „римските вълци“.

„Всеки играч предложи най-добрата си музика и всички заедно създадоха невероятна симфония. Веднага имах чувството, че преживявам една от онези нощи, които рядко се случват в живота на един треньор“, заяви Фъргюсън.

„Бях много доволен, че Лучано Спалети прие поканата ми, въпреки резултата. Той дойде в моя офис, за да изпием едно питие и да си поговорим. Фактът, че се появи, спазвайки обещанието си, беше демонстрация на силна личност. Мога да си представя, че не му беше лесно, но Лучано не отстъпи като истински спортист“, добави още той.

„Харесвах Франческо Тоти и исках да го привлека в Манчестър Юнайтед. Но когато проявихме интерес, веднага ни стана ясно, че той не иска да напусне Рим. Той беше дълбоко привързан към своя град. Цялата му кариера е ясна – той носи единствено екипа на Рома“, каза легендарният шотландец.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини