29 Юли, 2021 17:12 1 960 3

Вдигат статуя на сър Алекс Фъргюсън

  • сър алекс фъргюсън-
  • сър алекс-
  • алекс фъргюсън-
  • статуя-
  • абърдийн

С жеста го удостоява клубът му преди Манчестър Юнайтед

Вдигат статуя на сър Алекс Фъргюсън - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Статуя на Алекс Фъргюсън ще бъде построена пред стадиона на бившия му клуб Абърдийн в Шотландия. Тя ще пресъздава момент от радостта му с шампионската титла на страната през 1980 година. Монументът на легендарния специалист ще бъде разположен пред трибуната "Ричард Доналд" на стадион "Питъдри".

Сър Алекс изведе "доновете" до три титли, четири купи на страната и една КНК. Той води Абърдийн в периода 1978 и 1986 година, след което застана начело на Манчестър Юнайтед. С "червените дяволи" Фъргюсън спечели общо 38 купи.

"Вълнувам се от тази чест и признание, които ми оказват от Абърдийн, където изкарах фантастични години и незабравима част от моята кариера като мениджър", заяви Сър Алекс, който изведе "доновете" до титлите в Шотландия през 1980, 1984 и 1985 година, прекъсвайки за малко хегемонията на Рейнджърс и Селтик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на сидеров

    2 1 Отговор
    първо добре да го проучат, за да не събарят паметника след време !
  • 2 ПСР

    3 1 Отговор
    Напълно заслужено.
    Само че,като нищо ще я съборят-100% ще я пишат расистка,разните англо-африкански техни организации.Сър Алекс е от европеидната раса,все пак.
  • 3 Alex

    0 0 Отговор
    Бях в Англия и видях статуята на Тиери Анри пред стадиона на Арсенал.Заслужва си,разбира се!Дано статуята на сър Алекс/кеф ми е,че ми е адаш,казано на български!/бъде направена изискано и колкото се може да се доближи до истинския му образ!