Отидете към основна версия

4 921 18

Вицепрезидентът на БФС: Боби Михайлов подаде оставка след натиск на премиера

  • борислав михайлов-
  • футбол-
  • бфс-
  • йордан лечков

Това беше вмешателство в една независима организация, каквато е БФС

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков хвърли голяма бомба, твърдейки, че са щели да се случат "страшни неща", ако Борислав Михайлов не беше подал оставка преди година и половина. Бившият кмет на Сливен обясни как колегата му е бил принуден да се оттегли от управлението на футболната ни централа под натиск.

"Още тогава Михаил Касабов беше неправилно вписан. Има си правила, които трябва да се спазват. Беше неправилно поискана оставката на Михайлов и неправилно подадена. Случи се след политически натиск. Това беше вмешателство в една независима организация, каквато е БФС", каза в студиото на БТВ Йордан Лечков.

"Натискът беше от премиера, то беше видно - излезе и призова Михайлов да си подаде оставката. Заради това той си я подаде, за да не стават страшни неща. Щяхме да бъдем наказани, защото това е вмешателство в независима организация. Можеше да ни извадят от всички състезания - и националните ни отбори и клубовете. На всички международни нива щяха да ни извадят. Имаше индикации, че това може да се случи. Ето, това е нещо ново, което научавате сега от мен", обяви Лечков.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.

Свързани новини