Отидете към основна версия

3 611 7

Българка завладя Германия

  • художествена гимнастика-
  • deutsche turnen bund-
  • ники гочева-
  • германия

С първо място и отлично представяне за Южна Германия, българката Ники Гочева се представи повече от блестящо на финалите и завоюва шампионската титла във възраст Junior

Този уикенд се проведоха финалните серии на немския шампионат по художествена гимнастика Deutsche Turnen Bund. На състезанието бяха допуснати само девойки, класирали се от първо до трето място от различните области на Германия.

С първо място и отлично представяне за Южна Германия, българката Ники Гочева се представи повече от блестящо на финалите и завоюва шампионската титла във възраст Junior.

Пътят към върха не е никак лек. Заедно със семейството си Ники пристига в Германия през 2017 година на 11 годишна възраст. Нова държава, нов език, ново училище, нови треньори и много трудности пред нея.

За тези три години Ники успя да се наложи и да завоюва титли от национални и интернационални състезания, както с ансамбъл така и в индивидуалните участия . Следват титли като двукратна шампионка на Германия с ансамбъл, трикратен златен медалист за Южна Германия и трикратен бронзов медалист за Германия .

За Ники предстои сериозна подготовка за големия подиум - европейски и световни състезания .

Макар и под немски флаг, но в сърцето с България, Ники Гочева радва с успехи както нейното семейство, така и цяла България.

Автор: Сребрина Гаджева

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини