Last news in Fakti

15 Юни, 2021 10:57 3 588 7

Българка завладя Германия

  • художествена гимнастика-
  • deutsche turnen bund-
  • ники гочева-
  • германия

С първо място и отлично представяне за Южна Германия, българката Ники Гочева се представи повече от блестящо на финалите и завоюва шампионската титла във възраст Junior

Българка завладя Германия - 1

Този уикенд се проведоха финалните серии на немския шампионат по художествена гимнастика Deutsche Turnen Bund. На състезанието бяха допуснати само девойки, класирали се от първо до трето място от различните области на Германия.

С първо място и отлично представяне за Южна Германия, българката Ники Гочева се представи повече от блестящо на финалите и завоюва шампионската титла във възраст Junior.

Българка завладя Германия

Пътят към върха не е никак лек. Заедно със семейството си Ники пристига в Германия през 2017 година на 11 годишна възраст. Нова държава, нов език, ново училище, нови треньори и много трудности пред нея.

За тези три години Ники успя да се наложи и да завоюва титли от национални и интернационални състезания, както с ансамбъл така и в индивидуалните участия . Следват титли като двукратна шампионка на Германия с ансамбъл, трикратен златен медалист за Южна Германия и трикратен бронзов медалист за Германия .

Българка завладя Германия

За Ники предстои сериозна подготовка за големия подиум - европейски и световни състезания .

Макар и под немски флаг, но в сърцето с България, Ники Гочева радва с успехи както нейното семейство, така и цяла България.

Автор: Сребрина Гаджева

Българка завладя Германия


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван Грозни

    17 1 Отговор
    Уникално човешко създание с български корени. Дано да е жива и здрава за радост на хората.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бравос

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Прав си,жива и здрава да е момичето....НО все пак ми се искаше да се състезава под българския флаг...!!
  • 5 Доко

    4 0 Отговор
    Бай онзи какво ще каже за "материала " на който даваше класификации преди време и прокуден по икономически причини от родината си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Колко ли още ще ни радват такива факти

    5 0 Отговор
    Жалко за България,но факт! Тъжен факт!