Отидете към основна версия

1 349 2

Капитанът на Словачко: Не исках да се падаме срещу Локомотив Пловдив

  • словачко-
  • съперник-
  • лига на конференциите-
  • локомотив пловдив-
  • жребий-
  • кадлец

"Мисля, че ще победи този, който се намира в по-добра форма в началото на сезона", заяви капитанът на съперника на "смърфовете"

Снимка: БГНЕС

Легендата на Чехия и капитан на местния Словачко Михал Кадлец коментира жребия за втория кръг на новия европейски клубен турнир Лигата на конференциите. Тегленето в Нион отреди тимът му да гостува на българския вицешампион Локомотив Пловдив.

"Определено не исках да знам с кого ще се паднем, но когато разбрах, не ми хареса, че сме срещу Локомотив Пловдив, защото не исках да се падаме срещу тях“, каза 36-годишният защитник пред клубния сайт.

Кадлец има богата кариера зад граница, като е носил екипите на Байер Леверкузен и Фенербахче. В родината си, освен за Словачко, той е играл и за Спарта Прага. Бранителят има и силни изяви и с националната фланелка на Чехия, с която изиграва 69 мача и вкарва 8 гола. Той е основна част и от селекцията, достигнала до четвъртфинал на Евро 2012.

По повод срещата си с Локомотив, той коментира: „Това ще бъде първи мач за мен срещу български отбор. Досега съм играл срещу България само с националния отбор“. Що се отнася до шансовете на двата отбора за продължаване към следващия кръг, Кадлец заяви: „Това ще бъде много труден и важен мач за нас. Мисля, че ще победи този, който се намира в по-добра форма в началото на сезона“.

Словачко се завръща в европейските клубни турнири след 18-годишно прекъсване. Самият Кадлец е юноша на отбора от Ухерске Храдище, в който се завърна през 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Треньорът на Локо Пд доволен от жребия

    Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев бе доволен от жребия за Лигата на конференциите, който отреди неговият отбор да срещне чешкия ...
    16.06.2021
    1 659
    1
  • Локо Пд срещу чехи в Европа

    Локомотив Пловдив ще се изправи срещу чешкия тим Словачко във втория квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Това стана ясно на днешния жреби ...
    16.06.2021
    1 408
    0