Last news in Fakti

17 Юни, 2021 13:45 1 342 2

Капитанът на Словачко: Не исках да се падаме срещу Локомотив Пловдив

  • словачко-
  • съперник-
  • лига на конференциите-
  • локомотив пловдив-
  • жребий-
  • кадлец

"Мисля, че ще победи този, който се намира в по-добра форма в началото на сезона", заяви капитанът на съперника на "смърфовете"

Капитанът на Словачко: Не исках да се падаме срещу Локомотив Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Чехия и капитан на местния Словачко Михал Кадлец коментира жребия за втория кръг на новия европейски клубен турнир Лигата на конференциите. Тегленето в Нион отреди тимът му да гостува на българския вицешампион Локомотив Пловдив.

"Определено не исках да знам с кого ще се паднем, но когато разбрах, не ми хареса, че сме срещу Локомотив Пловдив, защото не исках да се падаме срещу тях“, каза 36-годишният защитник пред клубния сайт.

Кадлец има богата кариера зад граница, като е носил екипите на Байер Леверкузен и Фенербахче. В родината си, освен за Словачко, той е играл и за Спарта Прага. Бранителят има и силни изяви и с националната фланелка на Чехия, с която изиграва 69 мача и вкарва 8 гола. Той е основна част и от селекцията, достигнала до четвъртфинал на Евро 2012.

По повод срещата си с Локомотив, той коментира: „Това ще бъде първи мач за мен срещу български отбор. Досега съм играл срещу България само с националния отбор“. Що се отнася до шансовете на двата отбора за продължаване към следващия кръг, Кадлец заяви: „Това ще бъде много труден и важен мач за нас. Мисля, че ще победи този, който се намира в по-добра форма в началото на сезона“.

Словачко се завръща в европейските клубни турнири след 18-годишно прекъсване. Самият Кадлец е юноша на отбора от Ухерске Храдище, в който се завърна през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    0 1 Отговор
    Като са от Чехия, що се казват "Словачко"?
  • 2 ФънФън

    0 0 Отговор
    така говори, ама вътрешно се радва , че се паднаха с наще дървеняци ......