Отидете към основна версия

2 165 8

Арда заплаши да напусне първенството заради отложения мач с Лудогорец

  • петър пашев-
  • арда-
  • лудогорец-
  • бфс

Ние не искаме този мач да бъде отложен

Ръководството на Арда ще обмисли варианта с напускане на първенството на efbet Лигата заради отлагането на мача с Лудогорец от 4 кръг на шампионата. Мачът в Кърджали беше предвиден да се играе в неделя (15 август) от 21:00 часа, но от изнесените днес съдийски наряди става ясно, че двубоят няма да се проведе по програма.

“Ако искат мачът ни с Лудогорец да бъде отложен, събираме Управителният съвет на Арда, за да обмисляме напускане на първенството. Ние не искаме този мач да бъде отложен”, заяви президентът на клуба Петър Пешев пред „Спортал“.

“Факт е, че двубоят ни с ЦСКА преди две седмици бе отложен по наше желание, но тогава от БФС ни казаха, че срещата може да се отложи, ако и вторият клуб е съгласен. Тогава колегите от “Българска армия”, които също имаха мач от евротурнирите, дадоха съгласие и срещата не се състоя. Сега ни казват, че вече е пуснато писмо от Лудогорец, което е прието от Професионалната футболна лига и БФС, тъй като мачовете от евротурнирите са с приоритет. Никой не ни е питал нас, а ние искаме този мач да се играе”, категоричен е Пешев.

Както е известно, на 30 юли беше обявено, че финансовите благодетели на Арда – Румен Гайтански и Стефан Пешев, се оттеглят от издръжката на клуба.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини