Отидете към основна версия

1 074 2

Тиери Анри: Гигантите от социалните мрежи не правят достатъчно, за да се борят с онлайн тормоза

  • тиери анри-
  • facebook-
  • twitter-
  • instagram

Французинът свали акаунтите си през март, въпреки че имаше аудитория от 15 млн. последователи

Снимка: БГНЕС

Социалните мрежи продължават да търпят сериозна критика от популярни лица от всички области на живота. Поредната нападка идва от легендата на световния футбол Тиери Анри, който бе специален гост на новинарската конференция Web Summit в Лисабон.

Те дори не са близо до това да ни накарат да се чувстваме в безопасност, нека сме откровени. Социалните мрежи са основен инструмент в света, в който живеем, но могат ли да са по-сигурни? Това е големият въпрос“, каза 44-годишният французин, цитиран от Reuters.

Самият Анри обяви през март, че закрива акаунтите си във Facebook, Twitter и Instagram, въпреки че имаше аудитория от над 15 млн. последователи. Поводът бяха зачестилите случаи на гневни фенове, които нападат футболисти след загуба на техния отбор. Немалка част от инцидентите не завършват със справедливост, тъй като разкритието на подобен тип престъпления често зависи от държавата, в която се намират онлайн нападателите.

През 2019 г. Twitter и Instagram обявиха някои мерки, с които целяха да ограничат онлайн тормоза, но резултатите две години по-късно не са обещаващи.

Анри е в колаборация с производителя на спортни стоки Puma за общата им кампания за борба с насилието в социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини