Отидете към основна версия

1 192 12

БФС за обвиненията от Балкан Варвара: Спрете с пропагандни акции и лъжливите внушения

  • бфс-
  • георги градев-
  • балкан варвара

От Съюза отговориха публично на обвиненията от Георги Градев

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) отново изпрати открито писмо до медиите, в което критикува и опровергава обвиненията за легитимността на вота по време на Извънредния конгрес за избор на нов президент. Този път критиките са насочени към Георги Градев в ролята му на представител на Балкан Варвара и вносител на съдебен иск срещу отказаната му акредитация.

Нестихващите пропагандни акции и лъжливите внушения, хвърляни в публичното пространство, сериозно вредят на имиджа и нормалното функциониране на българския футбол – порочни практики, които демократично избраното ръководство на БФС категорично осъжда“, написаха от БФС.

Оттам оправдаха решението си да не дадат делегатска карта на Градев с аргумента, че от Прокуратурата тече проверка срещу него, а това противоречи на убежденията за честността и имиджа на Съюза.

БФС винаги е бранил коректното и почтено излъчване на делегати от страна на клубовете, тъй като именно техните гласове решават бъдещето на българския футбол – и неведнъж е подчертавал, че не би допуснал компромис, дори при най-малките съмнения“, гласи още писмото.

Георги Градев реагира и на тези писания, като заяви, че проверката, инициирана от БФС, не сваля от него презумпцията за невинност. Именно това, според него, ще изиграе основна роля в делото му срещу Съюза. Той призова спорът да се проведе именно в съда и настоява всички решения от Конгреса да бъдат отменени.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини