Отидете към основна версия

2 801 56

Гриша Ганчев напуска ЦСКА, ако до 1 година не започне да строи стадион

  • гриша ганчев-
  • цска-
  • сердика спортни имоти-
  • българска армия

Босът на „червените“ отговори и на обвиненията от служебния министър

Снимка: БГНЕС

Дългоочакваното интервю на Гриша Ганчев най-накрая се състоя в навечерието на съставянето на новата власт, а бизнесменът даде отговор на може би най-важния въпрос - какво спира ЦСКА да се сдобие с нов стадион. Оказва се, че отговорът не е чак толкова неочакван.

Дано да стане по-бързо правителството, за да можем да отидем, да си уредим отношенията с държава един път завинаги. Това е моята последна кауза в моя нещастен животец. Единственото, което ще ме откаже от ЦСКА, е, ако до една година не мога да започна да строя стадион. Аз съм взел решение и се отказвам от бизнеса в България, напечелих се“, каза Ганчев пред bTV.

Той заяви още, че ЦСКА е клуб, който почти се самоиздържа. 80-90% са финансите, които тимът генерира сам, а останалите идват от финансовия благодетел.

Капиталът на дружеството „Сердика спортни имоти“ е 115 млн. лв. Стадионът на ЦСКА е оценен на 23,7 млн. лв. - 20,6% от целия капитал. 98% от загубите на дружеството, казва сегашният министър, че са от наема на ЦСКА, който не е платен. Сега той настина не е платен - 2,5 млн. лв. В самия договор го има записано, че парите от наема се реинвестират в стадиона“, допълни собственикът на „червените“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини