Отидете към основна версия

2 790 1

Интерес на Нюкасъл накара Севиля да увеличи цената на свой играч до €80 млн.

  • диего карлош-
  • севиля-
  • нюкасъл

Испанците знаят как се извиват ръце

Снимка: БГНЕС

Испанският Севиля няма намерение да води стандартни преговори, когато към клуба влиза оферта от отбор, който за една нощ е забогатял с няколко милиарда. За това свидетелства информацията от Англия, че Нюкасъл е отправил запитване за защитник на „андалусийци“, а оттам са върнали отговор с двойно по-високо изискване.

Става дума за 28-годишния бразилец Диего Карлош, който сформира отлична двойка в сърцето на отбраната за „севилци“ с Жул Кунде, след като през 2019 г. пристигна в Испания от Нант срещу скромните €15 млн.

Смята се, че „свраките“ са отправили предложение в размер на €45 млн., но Севиля настоява за €80 млн. преди да позволи на играча да договаря личните си условия.

Колосалните цени на футболистите през изминалите 10-15 години до голяма степен се дължат именно на появата на подобни богати клубове, които компенсират липсата на история с пари. Подобен бе случаят с Челси, когато Роман Абрамович пристигна, а след това шейх Мансур последва примера му в Манчестър Сити. Тамим бин Хамад ал-Тани наля още масло в огъня с инвестицията си в ПСЖ. Именно амбициите на хора като тях превърнаха трансферния пазар за футболисти в истински кошмар за онези, които десетилетия наред спазват финансова дисциплина.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини