Отидете към основна версия

1 724 33

Новина на ФАКТИ: ЦСКА няма интерес към сръбски нападател. "Армейците" търсят футболисти на други позиции

  • цска-
  • селекция-
  • джордже деспотович-
  • трансфери-
  • йоост ван акен

"Червените" нямат нужда и изобщо не търсят още подсилване на атаката си. Те разполагат с Жорди Кайседо, Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс като чисти нападатели

ЦСКА няма интерес към сръбския нападател Джордже Деспотович, каквато информация се появи днес в пространството, научи ФАКТИ от свои източници, близки до клуба от Борисовата градина.

Причината за това е ясна - "червените" нямат нужда и изобщо не търсят още подсилване на атаката си. Те разполагат с Жорди Кайседо, Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс като чисти нападатели и с Маурисио Гарсес, Браян Морено и Яник Вилдсхут, които имат качествата и опита да играят на различни позиции в нападението.

В този ред на мисли, дори и 31-кратните шампиони на България да получат оферта за някой от централните си нападатели и впоследствие да го продадат - нещо, което е в рамките на възможното за Кайседо, няма да имат потребност да привличат нов футболист, който да го замести.

Източниците на медията ни поясниха, че "армейците" работят по реализацията на минимум един трансфер преди началото на първенството, като позициите, на които се търсят играчи, са три. Централен защитник, ляв бек и централен полузащитник с креативни характеристики.

От централен защитник в ЦСКА се нуждаят, защото наскоро се разделиха с цели двама такива - Карол Метс бе продаден на швейцарския гранд Цюрих, а Пламен Гълъбов на израелския Макаби (Нетаня). По този начин в състава на ЦСКА останаха само трима равностойни на този пост - капитанът Юрген Матей, Мено Кох и Томас Лам, за когото преди месец-два се твърдеше, че през пролетния полусезон ще бъде използван преимуществено в средата на терена. Но дори да се абстрахираме от това, в допълнение към тримата посочени "червените" ще трябва да решават проблеми в защитата си с юноши, което едва ли ще е по вкуса на Стойчо Младенов и едва ли ще позволят да се случи, при положение, че ги очаква борба за титлата с Лудогорец.

Преди точно седмица се появи информация, че нидерландският централен защитник Йоост ван Акен може да акостира на "Българска армия". 27-годишният бранител, който има солиден опит по европейските терени, все още е свободен агент и не е изключено в момента ЦСКА да преговаря именно с него.

На левия бек пък 31-кратните шампиони разполагат само с Брадли Мазику и в краен случай опция е връщането на Жеферсон като флангови защитник, или пък преквалифицирането на Тибо Вион от десен в ляв флангови защитник. Именно заради това клубът се оглежда и за алтернатива на Мазику, но тази задача като че ли е най-трудната за изпълнение, тъй като в днешно време качествен краен защитник - особено през зимата и особено при затворен трансферен прозорец, много, много трудно може да се намери.

Блян на Стойчо Младенов, засега неосъществен, е привличането на по-креативен от наличното в състава му полузащитник. В хода на подготовката Младенов изпробва нидерландеца от сирийски произход Осман Мохамед, но той не успя да впечатли достатъчно Екзекутора на Ливърпул и бе освободен. Така и към момента Младенов и щабът му, заедно с други ръководни фактори в клуба, продължават да търсят класен креативен халф.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини