Отидете към основна версия

2 566 9

Д-р Бисер Бочев: След катастрофата Неделев беше дезориентиран и с амнезия

  • бисер-
  • бочев-
  • лекар-
  • национален-
  • отбор-
  • грузия

Аз подписах декларацията за операцията, обяви лекарят на националите

След катастрофата Тодор Неделев беше дезориентиран, кървеше и с амнезия. Аз подписах декларацията за операцията, след като се чух с роднините му. Това обяви лекарят на националите д-р Бисер Бочев на специална пресконференция в Тбилиси преди мача утре с Грузия от Лигата на нациите.

„Днес в ранния следобед бяхме с консула Ралица Димитрова при Неделев и мога да кажа, че той, с оглед на тежката операция, която има, е изведен от медикаментозната кома. Отговаря на въпроси, движи крайници и сме обнадеждени за изхода от ситуацията“, обясни д-р Бочев.

„Адмирации и благодарности към доктор Шота Ингороква, който направи блестяща операция. Добре е, че попаднахме в университетска болница. Неделев имаше неприятно хлътване на черепна кост вдясно. Имаше и неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки. Тогава проведох консултация с роднините на Неделев и подписах декларация за операцията. Вярвам, че Неделев скоро ще бъде в състояние да води нормален живот“, добави лекарят.

"Към момента състоянието му е под контрол, ще остане още в реанимационното отделение, след което ще остане под наблюдение, а после ще се вземе решение как да се завърне в България. Предлагам да мислим да мислим за излизането му реанимация. Трябва да минат поне три-четири месеца преди да се мисли за футбол”, каза още д-р Бочев.

Пресаташето на БФС Христо Запрянов обяви преди това, че утре срещата ще се състои, защото такова е решението на българския щаб.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини