Отидете към основна версия

1 887 14

23-годишна може да е първата жена с доживотна забрана за посещение на футболни мачове

  • аби-лий рей-
  • транмиър роувърс-
  • форест грийн роувърс

Тя е обвинена в употребата на пиротехника и застрашаване живота и здравето на официални лица

23-годишната Аби-Лий Рей може да се превърне в първата жена с доживотна забрана за посещение на футболни мачове в английския футбол, съобщи Metro.

На 29 януари 2022 г. тя е част от агитката на Транмиър Роувърс в срещата срещу Форест Грийн Роувърс от английската Втора лига (четвъртото ниво). Тя пали факла и я хвърля в близост до съдията Лий Сауби.

Полицията реагира на случващото се, но бързо след това освобождава Рей. Тя дори публикува снимки в социалните мрежи, с които омаловажава деянието си и реакцията на охранителните органи.

Съдът във Великобритания обаче планира да я квалифицира, като футболен вандал. Това би я лишило завинаги от правото да посещава мачове в родината си и така би се превърнала в първата жена с подобна санкция на „острова“.

В своя защита Аби-Лий Рей твърди, че факлата е попаднала случайно в ръцете ѝ и в изблик на паника е решила да я захвърли към терена. Кадри от телевизионното излъчване обаче доказват, че тя съвсем съзнателно използва забранения предмет по време на срещата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини